Privé rondreis 5: Panorama van Thailand

  • Reisduur: 15 days

EEN RONDREIS MET VEEL NATUURSCHOON!

Een uiterst gevarieerde rondreis voor wie in een rustig en goed gebalanceerd tempo uitgebreid kennis wil maken met de prachtige natuur, kleurrijke dorpen, fascinerende architectuur, de Thaise cultuur en de vriendelijke bevolking van Thailand. U ontdekt de legendarische metropool Bangkok, zowel aan het begin als aan het einde van de rondreis, de aangrijpende historie en het natuurschoon bij de River Kwai, de glorietijd van Ayutthaya en de gemoedelijke stad Chiang Mai. Daarnaast reist u naar het fascinerende noorden met de uitgestrekte berglandschappen tot aan de grens met Birma en Laos in de Gouden Driehoek en de natuur rondom het bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand, het Khao Yai National Park.

Deze privé rondreis wordt uitgevoerd per airconditioned minivan pf personenauto met privé-chauffeur en Engelssprekende gids.

Dag 1

Bangkok (ca. 60 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw gids en volgt de transfer naar het centraal gelegen Narai Hotel. ‘s Middags maakt u een verfrissende boottocht over de Chao Phraya rivier en door de kanalen (‘klongs’) van Bangkok waardoor u een goed idee krijgt van wat zich zoal op en langs het water afspeelt. U passeert paleizen en tempels met o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen ‘Tempel van de Dageraad’, het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. U ziet zowel oude traditionele houten woningen als de meest futuristische wolkenkrabbers. Tevens maakt u een wandeling over de Pak Klong markt. Hier staat een keur van bloemen uitgestald en overal heerst een gezellige drukte. U verblijft 1 nacht in de hoofdstad.

Dag 2

Bangkok – River Kwai (ca. 210 km)

Vanaf het Wong Wian Yai treinstationnetje in Bangkok rijdt u naar de Mahachai markt in Samut Sakhon. Bij aankomst van de trein worden de parasols en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een voor onze begrippen ongekend en fotogeniek schouwspel. Aansluitend rijdt u naar Damnoen Saduak voor een bezoek aan de best bewaard gebleven drijvende markt van het land. Na de lunch bezoekt u in de plaats Kanchanaburi de ‘Bridge on the River Kwai’, de Erebegraafplaats en het Thailand-Burma Railway Centre Museum. Aansluitend gaat u naar het fraai aan de Kwai rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 3

River Kwai

Dag ter vrije besteding. Een enerverende optionele excursie is een treinrit over de beruchte ‘Death Railway’ en een boottocht over de Kwai rivier, die ongetwijfeld lang in uw herinnering zal blijven bestaan.

Dag 4

River Kwai – Ayutthaya – Tak (ca. 475 km)

U rijdt naar Ayutthaya, 4 eeuwen lang de hoofdstad van Siam en sinds 1991 vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De oude stad is een bezoek meer dan waard en maakt dan ook op al haar bezoekers een grote indruk. U bezoekt de ‘Wat Chai Wattanaram’, één van de best bewaard gebleven tempels uit het glorierijke verleden en u maakt een rit door het Historical Park. Na de lunch op een prachtige lokatie bezoekt u de indrukwekkende kalksteenformaties van Khao Nor met haar vele apen. In de namiddag arriveert u in het Viengtak Riverside Hotel, gelegen aan de Ping rivier, waar u 1 nacht verblijft.

Dag 5

Tak – Lampang – Chiang Mai (ca. 310 km)

U bezoekt de prachtig gelegen Bhumibol Dam, de grootste stuwdam van het land met een mooi uitzicht op het stuwmeer. Vervolgens rijdt u naar Lampang voor een bezichtiging van de voornamelijk uit teakhout bestaande Wat Phra That Lampang Luang, een meesterwerk van noordelijke religieuze bouwkunst. Na de lunch rijdt u naar de ‘Roos van het Noorden’, Chiang Mai, waar u de komende 4 nachten in een centraal en op loopafstand van de sfeervolle avondmarkt gelegen hotel zult verblijven.

Dag 6

Chiang Mai (ca. 70 km)

U wordt uitgenodigd om ’s morgens vroeg eten aan de monniken te gaan offeren. Na het ontbijt maakt u een prachtige rit door de beboste bergen naar de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep ‘jungletempel’. Vanaf het terras heeft u een mooi uitzicht over de stad en de vallei. Aansluitend rijdt u naar Borsang. Hier ziet u het vervaardigen en beschilderen van de bekende parasols en waaiers. ’s Avonds gaat u naar een Kanthoke restaurant voor een traditioneel Noord-Thais welkomstdiner. Tijdens het diner worden een aantal typisch Thaise dansen uitgevoerd.

Dag 7

Chiang Mai (ca. 120 km)

Na het ontbijt rijdt u noordwaarts naar de Mae Taeng vallei. Dit prachtig gelegen dal van de Mae Taeng rivier is omgeven door beboste bergen. Hier maakt u allereerst kennis met hoe eeuwenlang de rijstvelden werden geploegd en geëgd met behulp van waterbuffels. Aansluitend bezoekt u een nabijgelegen diervriendelijk olifantenpark waar u optioneel een rustige bamboeraft op de Maetang rivier en een rit in een authentieke ossenkar kunt maken. Na de lunch bezoekt u een mooie orchideeënkwekerij en, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.

Dag 8

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u enkele bijzondere excursies extra reserveren, zoals een bezoek aan de hoogste berg van het land, een fietstocht langs de Ping rivier of een cursus Thais koken.

Dag 9

Chiang Mai – Chiang Rai (ca. 180 km)

Via de prachtig beboste Doi Saket bergroute rijdt u richting Chiang Rai. Onderweg maakt u een stop bij de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan. Na de lunch bezichtigt u de uitermate fotogenieke Wat Rong Khun, ook wel de ‘sneeuwtempel’ genoemd. Deze tempel is een waar meesterwerk van de gerenommeerde Thaise kunstenaar Chalermchai die met de opbrengst van van zijn kunstwerken geld in zamelde om dit “bolwerk” tot stand te kunnen brengen. U verblijft 2 nachten in Chiang Rai.

Dag 10

Chiang Rai – Gouden Driehoek – Chiang Rai (ca. 150 km)

Na het ontbijt rijdt u naar het uitgestrekte Doi Mae Salong gebergte voor een kennismaking met de Akha en Yao bergstammen, die hun primitieve levenswijze op opmerkelijke wijze hebben gehandhaafd. Vervolgens gaat u naar de beruchte Gouden Driehoek aan de Mekong rivier, waar Birma, Laos en Thailand samenkomen en waar voorheen opiumteelt het belangrijkste middel van bestaan was. Na de lunch maakt u een boottocht over de machtige Mekong rivier naar het in de rivier gelegen eiland dat tot Laotiaans grondgebied behoort en bezoekt het interessante House of Opium.

Dag 11

Chiang Rai – Phrae – Phitsanulok (ca. 395 km)

Na een bezoek aan het grote meer van Phayao volgt u een mooie route door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae. In het Phae Muang Phi Forest Park maakt u een wandeling langs de door erosie gevormde aardzuilen van zand en klei. Na de lunch rijdt u naar Phitsanulok waar u 1 nacht verblijft in het mooie Amarin Lagoon Hotel.

Dag 12

Phitsanulok – Khao Yai (ca. 380 km)

Na het ontbijt bezoekt u de zeer vereerde Wat Phra Si Rattanana Mahathat. In het prachtig versierde interieur van dit heiligdom staat, volgens kenners, het mooiste Boeddhabeeld van Thailand. Het is fascinerend om hier te zien wat het boeddhisme in het leven van de Thaise bevolking betekent. Na de lunch rijdt u naar het prachtig, aan de rand van het Khao Yai National Park gelegen The Greenery Resort, waar u temidden van de beboste heuvels 1 nacht zult verblijven.

Dag 13

Khao Yai  – Bangkok (ca. 150 km)

Vrije ochtend om heerlijk te relaxen in het mooie resort en te genieten van de prachtige omgeving. Vervolgens rijdt u naar Bangkok waar u 2 nachten verblijft in het Narai Hotel.

Dag 14

Bangkok

In de ochtend bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, het schitterende Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen en de beroemde Smaragden Boeddha zijn oogverblindend. De middag is ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een mooie avondexcursie extra reserveren, zoals een bezoek aan de Siam Niramit show, het nieuwe entertainmentcomplex Asiatique The Riverfront of een dinercruise op de Chao Phraya rivier.

Dag 15

Bangkok

Nog een heerlijke dag in de hoofdstad.  Ter plaatse zijn enkele bijzondere excursies geselecteerd die u extra kunt reserveren, zoals een fietstocht door Chinatown of een Thaise kookcursus. In de avond gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven.