Privé Rondreis 1: Tropisch Zuid-Thailand

  • Reisduur: 13 days

2 NACHTEN KHAO SOK NATIONAAL PARK EN 3 NACHTEN KRABI.

Een zeer bijzondere priverondreis voor degenen die houden van natuurschoon en meer uit hun vakantie willen halen dan alleen luieren op het strand. Na uw verblijf in Bangkok reist u langs palmen- en rubberplantages naar Hua Hin en Chumphon, beide gelegen aan de Golf van Thailand. U doorkruist het schiereiland en u verblijft temidden van de regenwouden en kalksteenformaties van het Khao Sok Nationaal Park. U maakt een schitterende boottocht door de Phang Nga Bay en u rijdt naar het met ongekend natuurschoon omringde Krabi, waar u heerlijk kunt genieten van zon, zand en zee.

Deze reis wordt begeleid door Engelssprekende lokale gids.

Dag 1

Amsterdam – Bangkok

‘s Middags vertrek uit Amsterdam voor uw vlucht naar Bangkok.

Dag 2

Bangkok: klongtour (ca. 30 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw gids en volgt de transfer naar het Narai Hotel, waar u 3 nachten verblijft. ’s Middags maakt u een wandeling over de grootste bloemenmarkt van Bangkok en een verfrissende klongtour. U passeert o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum.

Dag 3

Bangkok: fietstour

U wordt opgehaald bij uw hotel en gaat naar Chinatown voor een uiterst kleurrijke fietstocht door alle facetten van deze authentieke Chinese wijk. Met een veerpont gaat u naar de overzijde van de Chao Phraya rivier en fietst door de stadswijk Thonburi, de vroegere hoofdstad van Siam.  Aansluitend wordt u teruggebracht naar het hotel. De middag is ter vrije besteding.

Dag 4

Bangkok

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een bijzondere excursie extra reserveren, zoals een bezoek aan de best bewaard gebleven Drijvende Markt van het land en de bezienswaardigheden in Kanchanaburi en de River Kwai of een bezoek per airconditioned bus en cruiser aan het Bang Pa-In zomerpaleis en het werelderfgoed Ayutthaya.

Dag 5

Bangkok – Hua Hin (ca. 210 km)

U verlaat Bangkok en rijdt naar de plaats Phetchaburi. Hier bezoekt u de Khao Luang grot met zijn vele boeddhabeelden en het prachtige 19e eeuwse paleiscomplex Phra Nakhon Khiri. De diverse gebouwen liggen verspreid over 3 heuvels en worden met elkaar verbonden door wandelpaden. Na de lunch rijdt u naar Hua Hin waar u 1 nacht verblijft in het City Beach Resort. 

Dag 6

Hua Hin – Chumphon (ca. 260 km)

U maakt kennis met de levensstijl van de lokale bevolking van Zuid-Thailand. U bezoekt een ananas-, kokosnoot- en rubberplantage en luncht in een lokaal restaurant aan het mooie Ban Krut strand. Vanaf de ‘Spiegelberg’ heeft u een prachtig uitzicht over de kalkstenen klippen en eilanden voor de kust en vanaf de Chedi Kiti Prakat over de Golf van Thailand. U verblijft 1 nacht in het bij het strand gelegen Novotel Chumphon Beach Resort & Golf.

Dag 7

Chumphon – Khao Sok National Park (ca. 280 km)

U rijdt naar het Khao Sok Nationaal Park, het indrukwekkendste regenwoud van Zuid-Thailand. Na de lunch in het resort maakt u een kanotocht langs indrukwekkende rotswanden en door een ‘tunnel’ van dichte jungle op de Klong Sok rivier. U verblijft 2 nachten in het aan de rand van het park gelegen Khao Sok Rainforest Resort.

Dag 8

Khao Sok Nationaal Park

Nadat u bent ontwaakt door het geroep van de apen en vele vogelgeluiden volgt een ontbijt en is de rest van de dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een mooie excursie extra reserveren, zoals een jungletrekking of een boottocht op het gigantische Rajaphrapha stuwmeer.

Dag 9

Khao Sok National Park – Krabi (ca. 120 km)

In de loop van de ochtend rijdt u naar de pier van Phang Nga. Vervolgens maakt u een schitterende boottocht door de Phang-Nga Bay, bekend vanwege de mangrovebossen, de fascinerend hoog uit zee oprijzende kalksteenrotsen en het James Bond eiland. Na de lunch op Koh Panyi, geheel gebouwd op palen boven de zee, rijdt u naar het zo geliefde Krabi, waar u 3 nachten verblijft in het La Playa Resort.

Dag 10 t/m 11

Krabi

Heerlijke dagen ter vrije besteding. Krabi biedt met haar paradijselijke stranden en eilanden, ongekende natuurschoon en een goed ontwikkelde toeristische infrastructuur, alle ingredienten voor een droomvakantie. Een mooie ter plaatse te reserveren excursie is een snorkeltrip bij fascinerende rotseilanden in de wateren van Krabi of de Phi Phi eilanden. Krabi heeft inmiddels de reputatie verworven een van de mooiste bestemmingen van Thailand te zijn.

Dag 12

Krabi – Bangkok (ca. 20km)

In de vooravond transfer naar de luchthaven van Krabi voor uw vlucht naar Bangkok.

Dag 13

Bangkok – Amsterdam

Kort na middernacht vertrekt uw vlucht naar Amsterdam, waar u in de ochtend aankomt.