Privé Rondreis 6: Unseen Thailand

  • Reisduur: 15 days

Absolute aanrader met verrassende hoogtepunten

Deze unieke en zeer afwisselende autorondreis gaat door Oost- en Noordoost Thailand (oftewel de I-sarn zoals de Thai zelf de streek noemt) en Noord-Thailand. De I-Sarn is een gebied wat nog niet veel door Westerse toeristen bezocht wordt. U zult echter versteld staan van zijn schoonheid. Het Khao Yai Nationaal Park, de Khmertempels van Phanom Rung en Phimai, en de nog ongerepte provincie Loei, zijn schitterend. En dan natuurlijk de fascinerende bergwereld van het Noorden van Thailand met de Gouden Driehoek en de gezellige steden Chiang Rai en Chiang Mai. De afwisseling van het prachtige natuurschoon, de fascinerende architectuur en historie, de kleurrijke dorpen en de warmhartige bevolking zullen u tijdens deze reis blijven verrassen.

Deze privé rondreis wordt uitgevoerd per airconditioned personenauto of minivan met privé-chauffeur en Engelssprekende gids.

Dag 1

Bangkok (ca. 30 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw gids en volgt de transfer naar het centraal gelegen Narai Hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt de tijd nemen om de stad te verkennen. Onze gids wijst u graag de weg. Ter plaatse kunt u een leuke middag- of avondexcursie extra reserveren. U verblijft 3 nachten in de hoofdstad.

Dag 2

Bangkok – Fiets- en klongtoer

U wordt opgehaald bij uw hotel en gaat naar Chinatown voor een uiterst kleurrijke fietstocht door alle facetten van deze authentieke Chinese wijk. Met een veerpont gaat u naar de overzijde van de Chao Phraya rivier en fietst door de stadswijk Thonburi, de vroegere hoofdstad van Siam. Vervolgens gaat u aan boord van uw longtailboot voor  een verfrissende tocht over de Chao Phraya rivier en door de klongs van de stad. Aansluitend wordt u teruggebracht naar het hotel.

Dag 3

Bangkok

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een mooie excursie reserveren. zoals een bezoek aan de best bewaard gebleven Drijvende Markt van het land en de bezienswaardigheden in Kanchanaburi en de River Kwai. Hierbij maakt u tevens een rit per boemeltrein over de Birmaspoorlijn. Ook bijzonder is een bezoek per airconditioned bus en cruiser aan het Bang Pa-In zomerpaleis en het werelderfgoed Ayutthaya.

Dag 4

Bangkok – Khao Yai (ca. 200 km)

U verlaat Bangkok en rijdt naar het Khao Yai Nationaal Park, het bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand. U stopt bij uitzichtpunten ,het park hoofdkwartier en maakt avontuurlijke wandelingen door de jungle naar de Heo Narok en Heo Suwat waterval. Langs de weg ziet u o.a. exotische vogels, herten en apen die soms nieuwsgierig op voorbijkomers zitten te wachten! U luncht in het park en overnacht in het aan de rand van het park gelegen The Greenery Resort.

Dag 5

Khao Yai – Nang Rong (ca. 180 km)

Na een stop bij het Lam Takhong stuwmeer bezoekt u het pottenbakkers dorp Dan Kwian waar het “bak process” nog op traditionele ambachtelijke wijze wordt uitgevoerd. Het is echt bijzonder om te zien hoe de enorme ovens nog op houtskool worden gestookt! Bovendien zijn sommige ovens zo groot dat je er zelfs in kan lopen. Na de lunch in een leuk lokaal restaurant rijdt u verder naar een van de meest indrukwekkende Khmertempels van Z.O Azie, de “Prasat Hin Khao Phanom Rung”. De tempel is gebouwd op de top van een uitgewerkte vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft op Cambodja en de hoogvlakte van de I-Sarn.. Vervolgens gaat u verder naar Nang Rong waar u zult overnachten in het Phanomburi Hotel.

Dag 6

Nang Rong – Udon Thani (ca. 345 km)

U rijdt twee uurtjes  noordwaarts om bij Phimai  een bezoek aan de ‘Angkor Wat van Thailand’, het imposante zandstenen Khmerkasteel Prasat Hin Phimai, te brengen. Tevens ziet u hier een van de allergrootste “Banyan Trees” in Thailand. Na de lunch bezoekt u in Khon Kaen de prachtige in Laotiaanse stijl gebouwde Wat Nong Waeng Pagode. Aansluitend rijdt u naar de gezellige stad Udon Thani, waar u 2 nachten verblijft in een centraal gelegen hotel.

Dag 7

Nongkhai – Udon Thani (ca. 150 km)

Uw eerste stop is bij Ban Chiang, een erkend werelderfgoed van UNESCO. Hier zijn archeologische vondsten opgegraven welke meer dan 5000 jaar oud zijn. U rijdt verder naar de plaats Nongkhai en bezoekt de unieke Sala Kaew Ku beeldentuin. In het park ziet u een enorme collectie imposante hindoeïstische en boeddhistische beelden. Aansluitend gaat u naar de Indo-China markt, gelegen aan de Mekhong rivier waar u de tijd heeft om op jacht te gaan naar koopwaar uit m.n. China en Vietnam.

Dag 8

Udon Thani – Chiang Khan (ca. 190 km)

U rijdt verder door Noord-Oost Thailand en er komen steeds meer bergen in zicht. U maakt een mooie wandeling langs de zeer vreemde grot- en steenformaties van het Phu Phrabat natuurpark. Vervolgens rijdt u langs de grens met Laos en de Mekong rivier naar Kaeng Khut Ku. Hier heeft u een indrukwekkend uitzicht over de rivier. U gaat aan boord van uw boot en vaart via de oevers van Laos naar Chiang Khan. Dit stadje heeft zijn authentieke karakter weten te behouden. Vele houten woningen, smalle straatjes met winkeltjes, pittoreske restaurantjes en zijn gemoedelijke sfeer maken een verblijf heel aangenaam. U verblijft 1 nacht in het The Old Chiang Khan Boutique Hotel.

Dag 9

Chiang Khan – Phitsanulok (ca. 210 km)

Na het ontbijt rijdt u naar het schitterende bergmeer van Huay Krating. Hier maakt u een tocht op een “huisjesraft”. Een longtailboot sleept het raft naar het midden van het meer waar u al “dobberend” en in alle rust kunt genieten en tevens de lunch kunt nuttigen. Na de lunch rijdt u, via de zogenaamde bloemenweg, op nieuw door prachtig natuurschoon en bezoekt de Wat Neramit met prachtige muurschilderingen, het idyllisch gelegen dorpje Bo Klua en de Kaeng Song waterval. U verblijft 1 nacht in het Amarin Lagoon Hotel.

Dag 10

Phitsanulok – Chiang Rai (ca. 395 km)

In de ochtend maakt u een relaxte fietstocht door het wereldberoemde Sukhothai Historical Park, de bakermat en “Gouden Eeuw” van de Thaise beschaving met diverse bezienswaardigheden. Na de lunch in Phrae wandelt u in het Phae Muang Phi Forest Park langs de door erosie geschapen aardzuilen van klei. Op weg naar Chiang Rai stopt u bij het grote meer van Phayao. U verblijft 2 nachten in Chiang Rai in het aan de rivier gelegen Rimkok Resort.

Dag 11

Gouden Driehoek – Chiang Rai (ca. 150 km)

U rijdt naar de Doi Tung, de meest noordelijk gelegen berg van het land. U bezoekt hier de mooie bloementuinen van de Koninklijke zomerresidentie en een dorp van de Akha bergstam. Vervolgens gaat u naar het stadje Mae Sai aan de grens met Birma. Hier proeft u de lokale sfeer op de markt met vele Birmese en Laotiaanse producten. Na de lunch rijdt u naar de Gouden Driehoek, het drielandenpunt met Birma en Laos en maakt u een boottocht over de machtige Mekong rivier met onderweg een stop in Laos, wat is toegestaan zonder visum.

Dag 12

Chiang Rai – Chiang Mai

U bezoekt de 2 mooiste tempels van Noord-Thailand. Na het ontbijt gaat u naar de uitermate fotogenieke Wat Rong Khun, ook wel de ‘sneeuwtempel’ genoemd, en  een waar meesterwerk. Via de prachtig beboste Doi Saket bergroute en een stop bij de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan rijdt u naar Chiang Mai. Na de lunch bezoekt u de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep tempel. De route naar deze jungletempel gaat langs de bossen van het gelijknamige nationale park en geeft een mooi uitzicht over de stad en de vallei. U verblijft 2 nachten in Chiang Mai in het centraal en nabij de sfeervolle avondmarkt gelegen Imperial Pornping hotel.

Dag 13

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. De prachtige stad Chiang Mai en haar omgeving heeft vele bezienswaardigheden. Ter plaatse kunt u enkele bijzondere excursies extra reserveren, zoals een tour naar de Mae Sa Valley tuinen en bergstammen, een fietstocht, een bezoek aan de hoogste berg van Thailand, een cursus Thais koken of een bezoek aan een olifantenpark.

Dag 14

Chiang Mai – Nachtbus naar Bangkok

In de vooravond volgt de transfer naar het busstation van Chiang Mai voor uw reis met de nachtbus naar Bangkok. U reist verrassend comfortabel per airconditioned VIP bus. Tijdens de reis worden diverse snacks en water/softdrinks geserveerd. De comfortabele stoelen kunnen in een slaapstand verzet worden.

Dag 15

Bangkok

Na aankomst op het busstation in Bangkok wordt u naar het aan de Silom Road gelegen Narai Hotel gebracht voor een uitgebreid ontbijt-buffet. De rest van de dag kunt u naar hartelust zelf invullen. Ter plaatse kunt u eventueel een dagkamer welke tot 18.00 uur tot uw beschikking staat reserveren en/of een transfer naar de luchthaven.