Prive Rondreis 02: Avontuurlijk Thailand

  • Reisduur: 13 days

EEN COMPLETE VOORDEELRONDREIS VOOR EEN ZEER SCHERPE PRIJS.

Een prachtige prive rondreis, die u de veelzijdigheid van het exotische Thailand laat zien. In de hoofdstad Bangkok maakt u een leuke fietstocht. In Kanchanaburi en op de River Kwai ontdekt u het natuurschoon en de aangrijpende historie. U verkent het glorierijke verleden van Siam in Ayutthaya en Sukhothai, behorend tot het Werelderfgoed. In het noorden ontdekt u de gezellige stad Chiang Mai. en maakt u een avontuurlijke jungletocht. Vanaf Chiang Mai gaat u met de nachtbus naar Bangkok.

Deze voordeelrondreis combineert op enkele momenten een taxirit (zelf ter plaatse te regelen) met aantrekkelijke (meerdaagse) excursies in internationaal gezelschap, reizen met privé-chauffeur en Engelssprekende gids en volop tijd voor eigen invulling.

EEN REIS VOOR VAKANTIEGANGERS DIE:
– geen lange afstanden willen afleggen
– in een rustig tempo absolute hoogtepunten van het land willen zien en beleven
– een rondreis zoeken met een goede combinatie van steden, cultuur en natuur
– een prachtig jungle avontuur willen beleven
– een rondreis zoeken waarin voldoende ruimte is ingebouwd om ook zelf op ontdekking te gaan

HOOGTEPUNTEN
*Fietsen door Bangkok
*River Kwai excursie
*Ayutthaya Historical Park
*Fietstocht Sukhothai Historical Park
*Chiang Mai: Doi Suthep en Kanthoke diner
*Avontuurlijke trektocht en bamboerafting

BIJ ONS INCLUSIEF!
■ begeleiding tijdens de reis door prive chauffeur op dag 6 en 7 en deskundige Engelssprekende lokale gidsen (dag 1 t/m 11) Op dagen en dagdelen ter vrije besteding heeft u niet de beschikking over het vervoer en de gids.
■ 11 overnachtingen
■ 11 x ontbijt, 4 x lunch en 3 x diner
■ Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden
■ Vervoer volgens omschrijving
■ Nachtbus Chiang Mai – Bangkok

OVERNACHTINGSHOTELS
U verblijft in goede middenklasse hotels*.
Plaats – Accommodaties
3 x Bangkok – Narai hotel
1 x River Kwai – River Kwai Jungle Rafts
1 x Bangkok – Narai hotel
1 x Sukhothai – Le Charme Sukhothai Resort
3 x Chiang Mai – Imperial Pornping Hotel
1 x Bergstam dorp – Eenvoudig gastenverblijf*
1 x Chiang Mai – Imperial Pornping Hotel
1 x Nachtbus – VIP Sleeper
1 x Bangkok – Narai hotel (dagkamer)
Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen.

ADVIES
Voor het maken van de jungletour (dag 10 en 11) is het belangrijk dat u over een goede gezondheid en uithoudingsvermogen beschikt. Soms zijn kleine wijzigingen in een jungleprogramma noodzakelijk als gevolg van weers- of andere lokale omstandigheden. U verblijft bij de bergvolkeren in een zeer eenvoudige accommodatie met gedeelde faciliteiten.

VERLENGING:
Deze reis kunt u vanaf dag 13 uitstekend verlengen met een individuele strandvakantie in Hua Hin/Cha-Am, Pattaya/Jomtien, Koh Chang of in het zuiden van Thailand in Phuket, Krabi, Khao Lak of Koh Samui.

Dag 1

Aankomst Bangkok

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw gids en volgt de transfer naar het centraal en op loopafstand van de bekende Patpong avondmarkt gelegen Narai hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een middag- en avondexcursie extra reserveren. Na een lunch maakt u een verfrissende boottocht door de kanalen van Bangkok of  ‘s avonds een exclusieve dinercruise over de Chao Phraya rivier. U verblijft 3 nachten in de hoofdstad.

Dag 2

Bangkok

Dag ter vrije besteding. Het zal geen enkel probleem zijn om deze dag in te vullen want Bangkok heeft u veel te bieden. U kunt vooraf (zie pagina 60-61) of ter plaatse mooie dag- en/of avondexcursies extra reserveren, zoals de Paleizen en Tempels van Bangkok, het Khao Yai National Park, een Bangkok Tram Tour, een Thaise Kookcursus, de Siam Niramit theatershow of Asiatique The Riverfront.

Dag 3

Bangkok – fietsexcursie

Na een vroeg ontbijt gaat u op eigen gelegenheid v.v. (per taxi) naar het opstappunt in Chinatown van de beroemde Bangkok fietsexcursie waar u zich om 08.00 uur dient te melden. Tijdens deze ca 3 uur durende fietstocht waarbij u kennis maakt met alle facetten van deze authentieke Chinese wijk, komt u ogen te kort bij de afwisseling van tempels, kraampjes en stalletjes op de kleurrijke markten en de smalle steegjes. Met een veerpont steekt u de rivier over en fietst door Thonburi, de vroegere hoofdstad van Siam. Een uitermate kleurrijk geheel.

Dag 4

Bangkok – River Kwai (ca. 130 km)

Om ca. 06.30 uur wordt u opgehaald voor een reis in internationaal gezelschap naar Kanchanaburi en de River Kwai. U bezoekt het oorlogsmuseum, de erebegraafplaats en de brug over de River Kwai. Met een longtail boot vaart u over de Kwai rivier naar het Floatel (River Kwai Jungle Rafts). Na de lunch bezoekt u de Hellfire Pass. Aansluitend gaat u terug naar het Floatel voor een diner en de overnachting. De op bamboevlotten gebouwde bungalows van het Floatel bevinden zich midden in de jungle. Er is geen electriciteit, maar olielampen die voor een gezellige atmosfeer zorgen.

Dag 5

River Kwai – Bangkok (ca. 130 km)

Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan het nabijgelegen dorp van de oorspronkelijk uit Birma afkomstige Mon-stam. Na de lunch helpt de gids u aan boord van de boemeltrein voor een enerverende rit over de Birmaspoorlijn. Aansluitend wordt u teruggereden naar Bangkok en naar uw hotel gebracht.

Dag 6

Bangkok – Ayutthaya – Sukhothai (ca. 450 km)

U verlaat Bangkok en reist met een comfortabele personenauto of minivan naar Ayutthaya,  ooit een van de machtigste steden van Azie. Hier legde onze eigen VOC in 1604 voor het eerst aan om handelscontracten te sluiten met het koninkrijk. en duikt u de geschiedenis van Thailand in. U maakt een stadstoer door het Ayutthaya Historical Park en bezoekt de ruïnes van de imposante Wat Phra Si Sanphet en de majestueuze Wat Chai Wattanaram. Vervolgens rijdt u naar Sukhothai, waarbij u onderweg een stop maakt bij het Wat Kai apenbos. U  verblijft 1 nacht in het mooie Le Charme Sukhothai Resort.

Dag 7

Sukhothai – Chiang Mai

Na het ontbijt verkent u per fiets heel relaxt het wereldberoemde Sukhothai Historical Park met haar imposante ruines, monumenten, kolossale boeddhabeelden, serene vijvers en eeuwenoude bomen. U bezoekt hierbij o.a de tempelcomplexen Wat Mahathat, Wat Sa Si en Wat Sri Chum.  In het begin van de middag wordt u naar het busstation gebracht. U dient zelf een kaartje te kopen voor de bus naar Chiang Mai. Aangekomen in Chiang Mai volgt de transfer naar het op loopafstand van de avondmarkt gelegen hotel waar u de komende 3 nachten zult verblijven.

Dag 8

Chiang Mai – Doi Suthep bergtempel en Kanthoke diner (ca. 50 km)

Om 13.00 uur wordt u bij het hotel opgehaald en met een minibus naar de Doi Suthep gereden. Vanaf de op 1054 m. hoogte gelegen tempel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de laagvlakte waarin Chiang Mai ligt. Terug in het hotel heeft u de tijd om u op te frissen. In het begin van de avond wordt u opgehaald voor een bijzonder diner in een Kanthoke restaurant. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar het hotel.

Dag 9

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. U heeft de gelegenheid Chiang Mai en haar omgeving te verkennen. Vooraf of ter plaatse kunt u een mooie dag- en avondexcursie extra reserveren, zoals een mooie fietstocht door de omgeving van Chiang Mai, een bezoek aan de hoogste berg van het land of een ‘Tarzan’ vlucht door het regenwoud.

Dag 10

Chiang Mai – Jungletour

De komende twee dagen gaat u in internationaal gezelschap de jungle in. Om 09.00 uur vertrekt u per pick-up truck en stopt bij de lokale markt van Mae Malai, waar u samen met de gids proviand inslaat voor de komende dagen. Vervolgens rijdt u naar de mooie Mok Fa waterval voor een frisse duik en de lunch. Per pick-up truck rijdt u verder naar het beginpunt van een ca 3 uur durende trek door de jungle naar een Karen dorp. Daar maakt de gids het avondeten klaar en overnacht u in het eenvoudige gastenverblijf van deze bergstam.

Dag 11

Jungletour – Chiang Mai

Na het ontbijt maakt u een 1 uur durende trekwandeling naar een olifantenkamp, vanwaar u samen met zo’n kolos in ruim een uur naar de Taeng rivier gaat.  Hier gaat u verder op bamboerafts en afhankelijk van de stroming maakt u een ca 2 uur  durende tocht naar een Shan dorp en maakt kennis met het dagelijkse leven van de Shan stam. Na de lunch keert u per pick-up truck terug naar Chiang Mai waar u rond 17.00 uur aankomt.

Dag 12

Chiang Mai – Nachtbus naar Bangkok

Ook vandaag kunt u nog leuke excursies ondernemen zoals een cursus Thais koken, de kunstnijverheid van Chiang Mai, een cruise over de Ping rivier of wat dacht u van een traditionele Thaise Massage. In de middag gaat u tijdig op eigen gelegenheid naar het busstation vanwaar uw airconditioned bus naar Bangkok vertrekt.

Dag 13

Bangkok

In de ochtend aankomst op het busstation in Bangkok. U gaat op eigen gelegenheid naar het aan de Silom Road gelegen Narai hotel waar u de beschikking heeft over een dagkamer tot 18.00 uur. Tevens gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Bangkok voor uw vlucht naar Amsterdam.