GRAND KLASSIEK THAILAND

  • Reisduur: 20 days

VEEL CULTUUR, NATUURSCHOON EN 4 NACHTEN KOH SAMUI!

Een schitterende, nieuwe en uiterst complete groepsrondreis langs de klassieke hoogtepunten van Thailand met een perfecte combinatie van steden, cultuur, natuur en strand. De eerste 2 weken van deze reis heeft u een Nederlandssprekende reisleiding en een lokale Engelssprekende gids.Wij brengen u naar Bangkok, de River Kwai, de oude Thaise hoofdsteden Ayutthaya en Sukhothai, de ‘Roos van het Noorden’ Chiang Mai ende Gouden Driehoek.

Afhankelijk van het aantal deelnemers gaat u de derde week per airconditioned minivan of touringcar met alleen een Engelssprekende gids naar het betoverende zuiden van Thailand. Vanuit Bangkok rijdt u langs palmen- en rubberplantages naar de geliefde badplaatsen Cha-Am en Chumphon, beide gelegen aan de Golf van Thailand. Vervolgens vaart u per highspeed catamaran of ferry naar het paradijselijke eiland Koh Samui. Hier kunt u heerlijk genieten van zon, zand en zee.

Deze reis wordt t/m dag 15 begeleid door Nederlandssprekende reisleiding.

Dag 1

Bangkok (ca. 60 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het centraal en op loopafstand van de bekende Patpong avondmarkt gelegen Narai Hotel. ’s Middags maakt u in de binnenstad allereerst een wandeling over de kleurrijke en grootste bloemenmarkt van Bangkok. Aansluitend maakt u een mooie en verfrissende tocht over de brede ‘River of Kings’ en door de smalle ‘klongs’ van de stad. U passeert o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. ‘s Avonds is er een welkomstdiner. U verblijft 1 nacht in Bangkok.

Dag 2

Bangkok – River Kwai (ca. 220 km)

U rijdt naar Damnoen Saduak en vaart naar de kleurrijkste en best bewaard gebleven drijvende markt van het land. In tientallen bootjes brengen trotse Thaise dames hier al varend hun koopwaar aan de man. U rijdt verder naar de plaats Kanchanaburi voor een bezoek aan de beruchte ‘Bridge on the River Kwai’. Na de lunch bezoekt u de Erebegraafplaats en het Thailand-Burma Railway Centre Museum, waar de WOII periode op een aangrijpende manier tot leven komt. Aansluitend gaat u naar het fraai aan de Kwai rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 3

River Kwai

Dag ter vrije besteding. Een enerverende optionele excursie is een treinrit over de beruchte ‘Death Railway’ en een boottocht over de Kwai rivier, die ongetwijfeld lang in uw herinnering zal blijven bestaan.

Dag 4

River Kwai – Ayutthaya – Sukhothai (ca. 475 km)

U rijdt naar de voormalige hoofdstad Ayutthaya, ooit een van de machtigste steden van Azië waar onze eigen VOC in 1604 voor het eerst aanlegde om handelscontacten te leggen met het koninkrijk. Dat gebeurde tijdens de heerschappij van koning Naresuan. De Nederlanders waren geïnteresseerd in een landroute naar China en hoopten mee te reizen met de handelaren van Ayutthaya. Het meereizen is echter nooit van de grond gekomen. U bezoekt hier het wereldberoemde Historical Park met de imposante ruïnes van de Wat Chai Wattanaram die met zijn prestitieuze ligging aan de rivier tot een van de mooiste tempels van Z.O. Azië mag worden gerekend. Na de lunch rijdt u door het vruchtbare stroomgebied van de Chao Phraya rivier met de vele uitgestrekte rijstvelden naar het prachtige, en rustig aan de rand van het werelderfgoed Sukhothai gelegen, Le Charme Sukhothai Resort, waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 5

Sukhothai – Chiang Mai (ca. 310 km)

In het op de Werelderfgoederenlijst van de UNESCO vermelde Sukhothai Historical Park maakt u per fiets een prachtige tocht langs de vele ruïnes en monumenten met daarnaast immense Boeddhabeelden en serene lotusvijvers van deze oude koningsstad die van1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Na de lunch in een mooi gelegen resort bezoekt u de Mae Ta junglemarkt, waar u gegrilde insecten en kevers kunt eten, een delicatesse voor de lokale bevolking! Zeker het proberen waard. Vervolgens rijdt u naar de gezellige stad Chiang Mai, waar u de komende 4 nachten in een centraal en nabij de gezellige avondmarkt gelegen hotel zult verblijven.

Dag 6

Chiang Mai (ca. 70 km)

U wordt uitgenodigd om ’s morgens vroeg eten aan de monniken te gaan offeren. Na het ontbijt rijdt u naar de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep tempel. De route naar deze jungletempel gaat langs de prachtige bossen van het gelijknamige nationale park en geeft een mooi uitzicht over de stad en de vallei. ’s Middags maakt u een ontspannende cruise op de Ping rivier, beginnend in het hart van Chiang Mai. Geïnteresseerden wordt vervolgens de mogelijkheid geboden om kennis te maken met de befaamde handvaardigheidsindustrie van Borsang. Vroeg in de avond maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken) taxi naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol “moekratha” (Thais BBQ) diner.

Dag 7

Chiang Mai (ca. 120 km)

Na het ontbijt rijdt u noordwaarts naar de Mae Taeng vallei. Dit prachtig gelegen dal van de Mae Taeng rivier is omgeven door beboste bergen. Hier maakt u allereerst kennis met hoe eeuwenlang de rijstvelden werden geploegd en geëgd met behulp van waterbuffels. Aansluitend bezoekt u een nabijgelegen diervriendelijk olifantenpark waar u optioneel een rustige bamboeraft op de Maetang rivier en een rit in een authentieke ossenkar kunt maken. Na de lunch bezoekt u een mooie orchideeënkwekerij en, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.

Dag 8

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse zijn enkele bijzondere excursies geselecteerd die u extra kunt reserveren, bijv. een Mae Sa Valley tuinen en bergstammen tour, een fietstocht langs de Ping rivier, een bezoek aan de hoogste berg van Thailand of een cursus Thais koken.

Dag 9

Chiang Mai – Doi Tung – Gouden Driehoek (ca. 280 km)

Een prachtige tocht door de bergen met veel natuurschoon. U bezoekt de grotten van Chiang Dao. Hier staan honderden boeddhabeeldjes die door vroegere bewoners zijn achtergelaten. Na de lunch in Thaton aan de Maekok rivier rijdt u naar de Doi Tung, de meest noordelijk gelegen berg van het land. Per pick-up truck bezoekt u hier de mooie bloementuinen van de koninklijke zomerresidentie. U verblijft 1 nacht in de Gouden Driehoek nabij het drielandenpunt en de Mekhong rivier.

Dag 10

Gouden Driehoek – Phrae – Phitsanulok (ca. 390 km)

Vandaag is uw eerste stop bij de uitermate fotogenieke Wat Rong Khun, ook wel de ‘sneeuwtempel’ genoemd. Deze tempel is een waar meesterwerk van de gerenommeerde Thaise kunstenaar Chalermchai die met de opbrengst van zijn kunstwerken geld in zamelde om dit “bolwerk” tot stand te brengen. Aan het meer van Phayao serveren wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand. Na de lunch maakt u in het Phae Muang Phi Forest Park een wandeling langs de door erosie gevormde aardzuilen van zand en klei. Vervolgens rijdt u naar Phitsanulok waar u 1 nacht verblijft in het mooie Amarin Lagoon Hotel.

Dag 11

Phitsanulok – Bangkok (ca. 370 km)

Na het ontbijt bezoekt u in Phitsanulok de zeer vereerde Wat Phra Si Rattanana Mahathat. In het prachtig versierde interieur van dit heiligdom staat, volgens kenners, het mooiste Boeddhabeeld van Thailand, de door het Thaise volk zeer vereerde Phra Buddha Chinnarat. Het is fascinerend om hier te zien wat het boeddhisme in het leven van de Thaise bevolking betekent. Vervolgens maakt u een stop bij het Wat kai apenbos. Na de lunch rijdt u naar Bangkok. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft nu 2 nachten in het Narai Hotel. Ter plaatse kunt u een mooie avondexcursie extra reserveren, bijv. een bezoek aan het nieuwe entertainmentcomplex Asiatique The Riverfront, de Siam Niramit show of een dinercruise op de Chao Phraya rivier.

Dag 12

Bangkok

Na het ontbijt bezoekt u het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen zijn oogverblindend. De middag is ter vrije besteding. Ter plaatse zijn enkele bijzondere excursies geselecteerd die u extra kunt reserveren, zoals een middag- of avond fietstocht door Chinatown of een Thaise kookcursus.

Dag 13

Bangkok – Cha-Am (ca. 190 km)

In de ochtend rijdt u naar de gezellige badplaats Cha-Am. U verblijft hier 2 nachten in het bij het mooie zandstrand gelegen The Cha-Am Methavalai Hotel.

Dag 14

Cha-Am

Dag ter vrije besteding. Het rustige Cha-Am beschikt over een prachtig breed zandstrand met aan de boulevard winkeltjes en restaurants waar u goed kunt eten. Een bezoek aan het 25km ten zuiden gelegen Hua Hin met het authentieke spoorwegstation, de vissershaven en de gezellige avondmarkt is zeker de moeite waard. Ook biedt de jungle van het nabijgelegen Kaeng Krachan of het Sam Roi Yod National Park een uitstekend alternatief indien u iets anders wilt dan een dagje aan het strand of maak per jeep een geweldige en relaxte tocht door de prachtige wijgaarden van Hua Hin Hills Vineyard!

Dag 15

Cha-Am – Chumphon (ca. 280 km)

Een mooie dag waarbij u kennis maakt met de levensstijl van de lokale bevolking van Zuid-Thailand. U bezoekt een ananas-, kokosnoot- en rubberplantage en luncht vandaag in een lokaal restaurant aan het mooie Ban Krut strand. Vanaf de ‘Spiegelberg’ heeft u een prachtig uitzicht over de kalkstenen klippen en eilanden voor de kust en vanaf de Chedi Kiti Prakat over de lange kustlijn van de Golf van Thailand. U verblijft 1 nacht in het rustige bij het strand gelegen Novotel Chumphon Beach Resort & Golf.

Dag 16

Chumphon – Catamaran – Koh Samui

Vrije ochtend en transfer naar de bootpier. Per ferry of catamaran vaart u door de wateren van de Golf van Thailand naar het met zon overgoten tropische kokospalmenparadijs Koh Samui. Onderweg passeert u de eilanden Koh Tao, Koh Nang Yuan en Koh Phangan. Aangekomen op Koh Samui volgt de transfer naar het aan het strand van Lamai gelegen Coral Cove Resort, waar u 4 nachten zult verblijven.

Dag 17 t/m 19

Koh Samui

Ontbijt en heerlijke dagen ter vrije besteding.

Koh Samui is het bekendste eiland van een schitterende archipel in de Golf van Thailand en biedt alle ingredienten voor een droomvakantie: prachtige witte zandstranden en baaien met kristalhelder warm water omringen heuvels die vol staan met ontelbare, wuivende palmbomen met daarbinnen een spectaculair berglandschap met wandelpaden naar enkele watervallen. Bij Lamai vindt u tevens een keur aan uitgaansmogelijkheden en winkels. Rondom Koh Samui liggen er voor duik- en snorkelliefhebbers vele mogelijkheden om het onderwaterleven te verkennen. Mooie excursies zijn een mountainsafari tour over het eiland, het Angthong Marine National Park en een snorkeltour naar de eilanden Koh Tao en Koh Nang Yuan. Koh Samui heeft inmiddels de reputatie verworven een van de mooiste bestemmingen van Thailand te zijn.

Dag 20

Koh Samui – Bangkok

In de namiddag/vooravond transfer naar de luchthaven van Koh Samui voor uw vlucht naar Bangkok en aansluitende vlucht naar Amsterdam.