Groepsrondreis 1: Thailand in Vogelvlucht

  • Reisduur: 12 days

MET 2 NACHTEN VERBLIJF RIVER KWAI EN 2 NACHTEN VERBLIJF CHIANG MAI!

Een prachtige reis om een eerste indruk te krijgen van de schoonheid en veelzijdigheid van het ‘Land van de Glimlach’. De perfecte combinatie van steden, cultuur en natuur laat u zien hoe kleurrijk Thailand is. U komt tijdens deze reis in de bruisende miljoenenstad Bangkok, u bezoekt de kleurrijke Drijvende Markt, gaat naar de historische River Kwai, ontdekt de oude Thaise hoofdsteden Ayutthaya en Sukhothai en maakt kennis met het noorden dat zo rijk aan natuur en cultuur is en waar de stad Chiang Mai het einddoel is.

Deze groepsrondreis wordt begeleid door deskundige Nederlandssprekende reisleiding.

HOOGTEPUNTEN
■ Bangkok: Klongtour met Wat Arun, internationaal Wereldbuffet, Grand Palace, Wat Pho
en Pak Klong Talad
■ Treinmarkt Samut Songkram en Drijvende Markt inclusief boottocht
■ River Kwai: Erebegraafplaats, Thailand-Burma Railway Center, Brug en Treinrit
Birmaspoorlijn
■ Ayutthaya Historical Park

Dag 1

Amsterdam – Bangkok

U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar Bangkok.

Dag 1 -Dag 2

Bangkok (ca. 60 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het Narai Hotel, waar u 3 nachten verblijft. ’s Middags maakt u een wandeling over de grootste bloemenmarkt van Bangkok en aansluitend een mooie en verfrissende klongtour. U passeert o.a. bezoekt hierbij de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, en passeert o.a. het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. ‘s Avonds is er een welkomstdiner.

Dag 3

Bangkok – stadstoer

Na een uitgebreid ontbijt rijdt u naar het hart van de oude stad. U bezoekt het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha, waar u het meest vereerde Boeddhabeeld kunt bewonderen.

De pracht en praal van het enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen is oogverblindend. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Wat Pho, Bangkok’s grootste en oudste tempelcomplex met de enorme, liggende Boeddha. Na de lunch maakt u een wandeling over de Pak Klong Talad, de kleurrijke bloemen-, groenten- en fruitmarkt van Bangkok. Overal heerst een gezellige drukte. In de avond kunt u optioneel een mooie excursie reserveren, zoals een bezoek aan het Asiatique The Riverfront met het Calypso Cabaret of het Siam Niramit theater.

Dag 3

River Kwai – Ayutthaya – Sukhothai (ca. 475 km)

U brengt een bezoek aan Ayutthaya, 4 eeuwen lang de hoofdstad van het koninkrijk Siam. Het is hier waar onze eigen VOC in 1604 voor het eerst aanlegde om handels contracten te sluiten met het koninkrijk. U maakt een tocht door het Historical Park met een bezoek aan een van de imposante ruines. Na de lunch op een prachtige lokatie rijdt u naar het mooie Le Charme Sukhothai Resort, waar u 1 nacht verblijft.

Dag 4

Bangkok

Dag ter vrije besteding. Bangkok heeft ongelooflijk veel te bieden en het zal geen probleem zijn deze dag in te vullen. U kunt optioneel ook een leuke excursie reserveren zoals een fietstocht door het authentieke Chinatown en een niet-toeristisch deel van de stad, of een Thaise kookcursus. Beide worden zowel in de ochtend, middag of avond uitgevoerd.

Dag 5

Bangkok – Drijvende Markt – River Kwai (ca. 220 km)

U verlaat Bangkok en rijdt naar de bekende treinmarkt in Samut Songkram. Als de trein aankomt worden karretjes en kraampjes aan de kant geschoven en kan de trein probleemloos passeren. Een ongekend en fotogeniek schouwspel. U rijdt vervolgens naar de plaats Damnoen Saduak en vaart naar de kleurrijkste drijvende markt van het land. In de plaats Kanchanaburi brengt u een bezoek aan de beruchte ‘Bridge on the River Kwai’. Na de lunch bezoekt u de Erebegraafplaats en het Thailand-Burma Railway Centre Museum, waar de WOII periode op een aangrijpende manier tot leven komt. Vervolgens maakt u een onvergetelijke treinrit over de Birma spoorlijn door het fraaie landschap. Aansluitend gaat u naar het fraai aan de Kwai rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 6

River Kwai

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een enerverende excursie reserveren; een prachtige tocht per longtailboot over de Kwai rivier en een wandeling door het Erawan Nationaal Park.

Dag 7

River Kwai – Ayutthaya – Sukhothai (ca. 450 km)

U brengt een bezoek aan Ayutthaya, 4 eeuwen lang de hoofdstad van het koninkrijk Siam. Het is hier waar onze eigen VOC in 1604 voor het eerst aanlegde om handels contracten te sluiten met het koninkrijk. U maakt een tocht door het Historical Park met een bezoek aan een van de imposante ruines. Na de lunch op een prachtige lokatie rijdt u naar het mooie Le Charme Sukhothai Resort, waar u 1 nacht verblijft.

Dag 8

Sukhothai – Lampang – Chiang Mai (ca. 310 km)

In het UNESCO Werelderfgoed Sukhothai Historical Park verkent u per fiets de vele ruïnes, monumenten, Boeddhabeelden en serene lotusvijvers. Na de lunch in een mooi gelegen resort bezoekt u de Mae Ta junglemarkt, waar u gegrilde insekten en kevers kunt eten, een delicatesse voor de locale bevolking. Zeker het proberen waard! In de gezellige stad Chiang Mai verblijft u 2 nachten in een centraal en nabij de gezellige avondmarkt gelegen hotel.

Dag 9

Chiang Mai (ca. 50 km)

Na het ontbijt bezoekt u de prachtig in de bossen en op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep tempel.

In de Chiang Mai Zoo kunt u vervolgens de pandaberen bewonderen die door China aan de Thaise koningin zijn geschonken. In de middag maakt u een tocht door de binnenstad, beginnend met een bezichtiging van de Wat Chedi Luang, de majestueuze Lanna stijl tempel, gevolgd door een wandeling naar het Three Kings Monument en het museum over de Lanna geschiedenis. Per samlor (fietstxi) maakt u een ca 30 minuten durende rit langs stadsmuren, poorten en grachten, en eindigt bij de typisch Thaise locale Kat Luang Markt aan de Ping rivier.

‘s Avonds gaat u per traditionele songtaew (2-banken) taxi naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol “moekratha” (Thais BBQ) diner.

Dag 10

Chiang Mai – Nachttrein naar Bangkok

Dag ter vrije besteding. We hebben voor u enkele bijzondere excursies geselecteerd die u ter plaatse kunt reserveren, zoals een fietstocht door de omgeving van Chiang Mai, een bezoek aan een olifanten opvangcentrum of een Jungle Flight-avontuur in het regenwoud. Uw reisleiding adviseert u graag over de mogelijkheden.

Dag 11

Bangkok

In de ochtend komt u aan op het treinstation van Bangkok en heeft u een transfer naar het Narai  hotel voor een uitstekend ontbijt en waar u nog 1 nacht zult verblijven. U heeft nog een hele dag om de stad te verkennen en om bijvoorbeeld de laatste inkopen te doen in een van de vele moderne warenhuizen.

Dag 12

Bangkok – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Bangkok voor uw terugvlucht naar Amsterdam.