Groepsrondreis 4: Panorama van Thailand

  • Reisduur: 15 days

EEN RONDREIS MET VEEL NATUURSCHOON!

Een nieuwe uiterst gevarieerde rondreis voor wie in een rustig tempo uitgebreid kennis wil maken met de prachtige natuur, kleurrijke dorpen, fascinerende architectuur, de Thaise cultuur en de vriendelijke bevolking van Thailand. U ontdekt de legendarische metropool Bangkok, zowel aan het begin als aan het einde van de rondreis, de aangrijpende historie en het natuurschoon bij de River Kwai, de glorietijd van Ayutthaya en de gemoedelijke stad Chiang Mai. Daarnaast reist u naar het fascinerende noorden met de uitgestrekte berglandschappen tot aan de grens met Birma en Laos in de Gouden Driehoek en de natuur rondom het bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand, het Khao Yai Nationaal Park.

Deze reis wordt begeleid door Nederlandssprekende reisleiding.

HOOGTEPUNTEN
■ Bangkok: Klong Tour met Wat Arun, international Wereldbuffet, Grand Palace met de
Smaragden Boeddha, Wat Pho en Pak Klong Talad
■ Treinmarkt en Drijvende Markt (boottocht)
■ River Kwai: Thailand-Burma Railway Center, Erebegraafplats, Brug en Treinrit
Birmaspoorlijn
■ Ayutthaya Historical Park
■ Tak: Teakboom fossiel en Bhumibol Stuwdam
■ Lampang: Wat Phra That Lampang Luang
■ Chiang Mai: Bergtempel Doi Suthep en Pandas in Chiang Mai Zoo, stadstour per fietstaxi,
Thaise BBQ
■ Gouden Driehoek met House of Opium
■ Chiang Rai: Longneck bergstam en de Witte Tempel
■ Phayao meer en lekkerste kopje koffie in Thailand
■ Phrae: Phae Muang Phi Forest Park
■ Lopburi: Phra Narai Palace
■ Khao Yai Nationaal Park

BIJ ONS INCLUSIEF
Groepsrondreis
■ Vliegreis Amsterdam – Bangkok met KLM (rechtstreekse vlucht)
■ Begeleiding tijdens de gehele reis door deskundige Nederlandssprekende reisleiding en
Engelssprekende lokale gids
■ 13 overnachtingen
■ 13 x ontbijt, 7 x lunch en 2 x diner
■ Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)
■ Vervoer per comfortabele airconditioned touringcar met deskundige chauffeur
■ Alle groepstransfers gebaseerd op intercontinentale vlucht met KLM

OVERNACHTINGSHOTELS
U verblijft in goede middenklasse hotels.
Plaats – Accommodaties
3 x Bangkok – Narai Hotel
2 x River Kwai – Pung Waan Yai Resort & Spa
1 x Tak – Viangtak Riverside Hotel
3 x Chiang Mai – Imperial Pornping Hotel
1 x Chiang Rai – La Luna Hotel & Resort
1 x Phitsanulok – Amarin Lagoon Hotel
1 x Khao Yai – The Greenery Resort
1 x Bangkok – Narai Hotel
Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen.

Wijzigingen
Soms zijn, als gevolg van plaatselijke omstandigheden – het weer, de conditie van de wegen – kleine wijzigingen in het programma noodzakelijk en moet de route, het programma of accommodatie soms worden aangepast of veranderd. De intentie van de tour blijft ten allen tijde gehandhaafd.

VERLENGING:
Wij bieden u de mogelijkheid om uw reis te verlengen met een individuele strandvakantie in Hua Hin/Cha-Am, Pattaya/Jomtien, Koh Chang of in het zuiden van Thailand in Phuket, Krabi, Khao Lak of Koh Samui.

Dag 1

Amsterdam – Bangkok

U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2

Bangkok (ca. 60 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het sfeervolle en centraal gelegen Narai Hotel. ‘s Middags maakt u een verfrissende boottocht over de brede Chao Phraya rivier en door de smalle kanalen (‘klongs’) van Bangkok waardoor u een goed idee krijgt van wat zich zoal op en langs het water afspeelt. U bezoekt de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, oftewel ‘de Tempel van de Dageraad’, en passeert o.a. het schitterende Grand Palace, het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen en ziet zowel oude traditionele houten woningen als de meest futuristische wolkenkrabbers. Tevens maakt u een wandeling over de Pak Klong bloemenmarkt, de grootste in Bangkok en 24 uur per dag geopend. Hier staat een keur van bloemen uitgestald en overal heerst een gezellige drukte. ‘s Avonds is er een welkomstdiner. U verblijft 3 nachten in de hoofdstad.

Dag 3

Dag 3: Bangkok – stadstoer

Na een uitgebreid ontbijt rijdt u naar het hart van de oude stad. U bezoekt het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha, waar u het meest vereerde Boeddhabeeld kunt bewonderen.

De pracht en praal van het enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen is oogverblindend. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Wat Pho, Bangkok’s grootste en oudste tempelcomplex met de enorme, liggende Boeddha. Na de lunch maakt u een wandeling over de Pak Klong Talad, de kleurrijke bloemen-, groenten- en fruitmarkt van Bangkok. Overal heerst een gezellige drukte. In de avond kunt u optioneel een mooie excursie reserveren, zoals een bezoek aan het Asiatique The Riverfront met het Calypso Cabaret of het Siam Niramit theater.

Dag 4

Bangkok

Dag ter vrije besteding. Bangkok heeft ongelooflijk veel te bieden en het zal geen probleem zijn deze dag in te vullen. U kunt optioneel een bijzonder leuke fietstocht door het authentieke Chinatown en een niet-toeristisch deel van de stad maken of een Thaise kookcursus volgen. Beide worden zowel in de ochtend,  middag of  avond  uitgevoerd.

Dag 5

Bangkok – River Kwai (ca. 220 km)

U verlaat Bangkok en rijdt naar de bekende treinmarkt in Samut Songkram. Als de trein aankomt worden karretjes en kraampjes aan de kant geschoven en kan de trein probleemloos passeren. Een ongekend en fotogeniek schouwspel. U rijdt vervolgens naar de plaats Damnoen Saduak en vaart naar de kleurrijkste drijvende markt van het land. In de plaats Kanchanaburi brengt u een bezoek aan de beruchte ‘Bridge on the River Kwai’. Na de lunch bezoekt u de Erebegraafplaats en het Thailand-Burma Railway Centre Museum, waar de WOII periode op een aangrijpende manier tot leven komt. Vervolgens maakt u een onvergetelijke treinrit over de Birma spoorlijn door het fraaie landschap. Aansluitend gaat u naar het fraai aan de Kwai rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 6

River Kwai

Dag ter vrije besteding. Een enerverende optionele excursie is een boottocht over de Kwai rivier en een wandeling door het Erawan Nationaal Park.

Dag 7

River Kwai – Ayutthaya – Tak (ca. 450 km)

U vertrekt naar Ayutthaya dat 4 eeuwen lang de hoofdstad van het koninkrijk Siam was en sinds 1991 vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De oude stad is een bezoek meer dan waard en maakt dan ook op al haar bezoekers een grote indruk. U bezoekt de ‘Wat Chai Wattanaram’, één van de best bewaard gebleven tempels uit het glorierijke verleden en maakt een rit door het Historical Park. Na de lunch in een prachtig tuinrestaurant rijdt u naar uw hotel waar u in de namiddag zult arriveren.

Dag 8

Tak – Lampang – Chiang Mai (ca. 290 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de bekende  ca. 30.000 jaar oude versteende teakboom. Aansluitend bezoekt u de prachtig gelegen Bhumibol Dam, de grootste stuwdam van het land met een mooi uitzicht op het stuwmeer. Vervolgens rijdt u naar Lampang voor een bezichtiging van de voornamelijk uit teakhout bestaande Wat Phra That Lampang Luang, een meesterwerk van noordelijke religieuze bouwkunst. Na de lunch rijdt u naar de ‘Roos van het Noorden’, Chiang Mai, met onderweg een stop bij de Mae Ta junglemarkt, waar u gegrilde insekten en kevers kunt eten. Zeker het proberen waard! De komende 3 nachten verblijft u in een centraal en op loopafstand van de sfeervolle avondmarkt gelegen hotel.

Dag 9

Chiang Mai (ca. 50 km)

In de ochtend maakt u een prachtige rit door de beboste bergen naar de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep ‘jungletempel’. Vanaf het terras heeft u een mooi uitzicht over de stad en de vallei. In de Chiang Mai Zoo kunt u vervolgens de reuze pandaberen bewonderen. In de middag maakt u een tour door de oude binnenstad. U begint met een bezichtiging van de majestueuze Wat Chedi Luang, gevolgd door een wandeling naar het Three Kings Monument. Per samlor (fietstaxi) maakt u een rit langs stadsmuren, poorten en grachten, eindigend bij de echt locale Thaise Worarot markt aan de Ping rivier. Vanavond maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken taxi) naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol “moekratha” (Thais bbq) diner.

Dag 10

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. We hebben voor u enkele bijzondere optionele excursies geselecteerd zoals een fietstocht langs de Ping rivier ,een bezoek aan een olifanten opvangcentrum en een avontuurlijke ‘vlucht’ door het regenwoud of een cursus Thais koken.

Dag 11

Chiang Mai – Gouden Driehoek – Chiang Rai (ca. 280 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de Gouden Driehoek, het grensgebied tussen de landen Myanmar, Laos en Thailand en het stroomgebied van de machtige Mekong rivier. Het viewpoint biedt u een prachtig uitzicht op de rivier en het achterliggende berglandschap. Het interessante House of Opium toont u de geschiedenis van de opiumteelt in dit gebeid. Na de lunch bezoekt u enkele bij elkaar wonende bergstammen, waaronder een van de meest opzienbarende ter wereld, de Karen Paduang, beter bekend onder de naam ‘Longnecks’. De nek van ‘uitverkoren’ vrouwen van deze bergstam wordt van kinds af aan ‘verlengd’ met koperen ringen. U verblijft 1 nacht in het gezellige Chiang Rai.

Dag 12

Chiang Rai – Phrae – Phitsanulok (ca. 380 km)

Na het ontbijt bezoekt u de uitermate fotogenieke Wat Rong Khun, ook wel de ‘sneeuwtempel’ genoemd. Deze tempel is een waar meesterwerk van de gerenommeerde Thaise kunstenaar Chalermchai. U rijdt naar het grote meer van Phayao waar wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand serveren. U volgt een mooie route door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae. In het Phae Muang Phi Forest Park maakt u een wandeling langs de door erosie gevormde aardzuilen van zand en klei. Na de lunch rijdt u naar Phitsanulok waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 13

Phitsanulok – Khao Yai Nationaal Park (ca. 380 km)

U rijdt naar Lopburi. De stad is een van de voormalige hoofdsteden van het machtige Khmerrijk van Ángkor. U maakt hier een stadstoer met een bezichtiging van het Phra Narai Palace. Na de lunch bezoekt u in Muak Lek de watervallen en stroomversnellingen in het Arboretum. Aansluitend rijdt u naar uw prachtig, aan de rand van het Khao Yai Nationaal Park gelegen resort, waar u temidden van de beboste heuvels 1 nacht zult verblijven.

Dag 14

Khao Yai Nationaal Park – Bangkok (ca. 150 km)

Vrije ochtend om heerlijk in het mooie resort te relaxen en te genieten van de omgeving. Indien u zeer vroeg op wilt staan kunt u er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan het bekendste wild- en natuurreservaat van Thailand, het Khao Yai Nationaal Park, Een waardige afsluiting van deze rondreis. Na het middaguur rijdt u naar Bangkok waar u 1 nacht verblijft in het Narai Hotel.

Dag 15

Bangkok – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Bangkok voor uw terugvlucht naar Amsterdam.