ONTDEKKINGSREIS THAILAND

  • Reisduur: 10 days

MET 2 NACHTEN VERBLIJF RIVER KWAI EN 4 NACHTEN VERBLIJF CHIANG MAI!

Een prachtige ontdekkingsreis door Thailand. De fascinerende architectuur en historie, het overweldigende natuurschoon, de kleurrijke dorpen, de Thaise cultuur en de uiterst vriendelijke bevolking zullen u versteld doen staan. Na een bezoek aan Bangkok ziet u de kleurrijke Treinmarkt en Drijvende Markt, gaat naar de historische River Kwai en maakt kennis met het noorden dat zo rijk aan natuur en cultuur is en waar de stad Chiang Mai het einddoel is.

Deze reis wordt begeleid door Nederlandssprekende reisleiding.

Dag 1

Bangkok (ca. 60 km)

In Bangkok wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het Narai Hotel, waar u 1 nacht verblijft. ’s Middags maakt u een wandeling over de grootste bloemenmarkt van Bangkok en aansluitend een mooie en verfrissende klongtour. U passeert o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. ‘s Avonds is er een welkomstdiner.

Dag 2

Bangkok – Drijvende Markt – River Kwai (ca. 290km)

Vanaf het Wong Wian Yai treinstationnetje in Bangkok rijdt u naar Samut Sakhon. Aangekomen op de Mahachai Markt worden de parasols en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een ongekend en fotogeniek schouwspel. In Damnoen Saduak verkent u de best bewaard gebleven drijvende markt van Thailand. Na de lunch bezoekt u in Kanchanaburi de ‘Bridge on the River Kwai’, de Erebegraafplaats en het Thailand-Burma Railway Centre Museum. U verblijft 2 nachten in het fraai aan de Kwai rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa.

Dag 3

River Kwai

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een enerverende excursie reserveren; een treinrit over de beruchte ‘Death Railway’ en een boottocht over de Kwai rivier, die u ongetwijfeld lang zult blijven herinneren.

Dag 4

River Kwai – Ayutthaya – Tak (ca. 475 km)

U rijdt naar Ayutthaya, 4 eeuwen lang de hoofdstad van Siam. Het is hier waar onze eigen VOC in 1604 voor het eerst aanlegde om handelscontracten te sluiten met het koninkrijk. U maakt een tocht door het Historical Park, UNESCO Werelderfgoed, en u bezoekt één van de imposante ruïnes. Na de lunch op een prachtige lokatie bezoekt u de indrukwekkende kalksteenformaties van Khao Nor met haar vele apen. In de namiddag bereikt u uw hotel in Tak.

Dag 5

Tak – Lampang – Chiang Mai (ca. 310 km)

Na een bezoek aan de prachtig gelegen Bhumibol Dam, de grootste stuwdam van het land met een prachtig uitzicht op het stuwmeer, rijdt u naar Lampang en bezoekt de voornamelijk uit teakhout bestaande Wat Phra That Lampang Luang, een meesterwerk van noordelijke religieuze bouwkunst. Na de lunch in een mooi gelegen resort rijdt u naar de gezellige stad Chiang Mai, waar u de komende 4 nachten in een centraal en op loopafstand van de sfeervolle avondmarkt gelegen hotel zult verblijven.

Dag 6

Chiang Mai (ca. 70 km)

U wordt uitgenodigd om ’s morgens vroeg eten aan de monniken te gaan offeren. Na het ontbijt en via een prachtige route door de beboste bergen, bezoekt u de Doi Suthep Bergtempel. ’s Middags maakt u een ontspannende cruise op de Ping rivier. Geinteresseerden wordt vervolgens de mogelijkheid geboden om kennis te maken met de befaamde handvaardigheidsindustrie van Borsang. Vanavond maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken) taxi naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol “moekratha” (Thais BBQ) diner.

Dag 7

Chiang Mai (ca. 120 km)

In het prachtig door beboste bergen omgeven dal van de Mae Taeng rivier maakt u kennis met hoe eeuwenlang de rijstvelden werden geploegd en geëgd met behulp van waterbuffels. Aansluitend brengt u een bezoek aan een nabijgelegen diervriendelijk olifantenpark waar u optioneel een rustige bamboeraft op de rivier en een rit in een traditionele ossenkar kunt maken. Vervolgens bezoekt u een mooie orchideeënkwekerij waar tevens de lunch wordt genuttigd en, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.

Dag 8

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. We hebben voor u enkele bijzondere optionele excursies geselecteerd, die u ter plaatse kunt reserveren, zoals een fietstocht door de omgeving van Chiang Mai, een bezoek aan de hoogste berg van het land, een tour naar de Mae Sa Valley tuinen en bergstammen en een Jungle Flight–avontuur in het regenwoud. Uw reisleiding adviseert u graag over de mogelijkheden.

Dag 9

Chiang Mai – Bangkok

Na het ontbijt volgt de transfer naar het station voor uw treinreis per sprinter in ca. 11 uur naar Bangkok. Wij hebben hier voor de dagtrein gekozen opdat u volop kunt genieten van het afwisselende tropische landschap met o.a. volop palmbomen en rijstvelden.Voor onderweg krijgt u een lunchbox mee. Na aankomst in Bangkok volgt de transfer naar het Narai Hotel, waar u 1 nacht verblijft. De mogelijkheid bestaat om tegen een geringe meerprijs vanaf Chiang Mai naar Bangkok te vliegen. Hiermee vervalt de lunchbox.

Dag 10

Bangkok – Dagkamer

Als u een verlenging heeft geboekt is uw reis na het ontbijt ten einde. Als u ’s avonds naar Nederland terugvliegt heeft u tot 18.00 uur de beschikking over een dagkamer. U kunt dan nog naar hartelust op ontdekking gaan en verder deze wereldstad verkennen met o.a. een bezoek aan het Grand Palace of aan een van de vele luxe winkelcentra. In de avond volgt de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam.