Minitrip 2 : Mae Hong Son & Longnecks Experience (3 dagen / 2 nachten)

Mae Hong Son
Het schilderachtige stadje Mae Hong Son is een ‘oase van rust’ en is over een prachtige weg die door een van de mooiste en meest afwisselende streken van Thailand loopt bereikbaar. In de omgeving van Mae Hong Son leven nog verscheidene bergstammen waarvan de ‘Longnecks’ (Giraffe vrouwen) wereldbekend zijn. Veelal hebben deze bergbewoners hun levenswijze van weleer nog niet veranderd. Verrijkt met Birmese tempels en gelegen te midden van met mysterieuze bossen begroeide bergen, getuigt Mae Hong Son van een pittoreske, onbedorven schoonheid.

Dagelijks vanuit Chiang Mai per minibus of limousine.

HOOGTEPUNTEN:

Doi Inthanon Nationaal Park
Vachiratharn waterval
Bergstammenmarkt
Pha Bong heetwaterbronnen
Boottocht over de Pai rivier
bezoek aan de wereldberoemde ‘Longnecks’ Padaung bergstam
Animistische ‘vissengrot’
Doi Kong Mu tempel
Wat Chong Kham
Tham Lod grotten
Schilderachtige Pai

Voor een omschrijving van het Imperial Mae Hong Son hotel: zie onderdeel Bestemmingen.

Dag 1
Chiang Mai – Mae Chaem – Mae Hong Son (ca. 275 km)

In het Doi Inthanon Nationaal Park bezoekt u de prachtige Vachiratharn waterval. U stopt bij de bergstammenmarkt en rijdt naar het plaatsje Mae Chaem. Na de lunch rijdt u door een schitterend berglandschap. Daarnaast bezoekt u de Pha Bong heetwaterbronnen. In Mae Hong Son verblijft u twee nachten in het Golden Suite Resort.

Dag 2
Mae Hong Son (ca. 60 km)

U vaart met een longtailboot over de Pai rivier naar de vlakbij de grens met Birma wonende ‘Longnecks’ Karen Paduang. U rijdt naar de animistische ‘vissengrot’ waar u de enorme blauwe karpers te eten kunt geven. Na de lunch bezoekt u de boven op de heuvel gebouwde Doi Kong Mu tempel en aan het meer gelegen Wat Chong Kham.

Dag 3
Mae Hong Son – Pai – Chiang Mai (ca. 280 km)

Via het spectaculaire berglandschap komt u bij de prachtige Tham Lod grotten. Een drietal spelonken  vormen een onderaards ravijn waar een rivier doorheen stroomt. U luncht in het schilderachtige, temidden van rijstvelden gelegen, stadje Pai en rijdt naar Chiang Mai, waar u in de namiddag arriveert.