Minitrip 2: Ayutthaya, River Kwai en Samphran Riverside (3 dagen / 2 nachten)

  • Bestemming:
  • Reisduur: 3 days

Deze tour wordt uitgevoerd op prive basis

Ayutthaya was 4 eeuwen lang de hoofdstad van het koninkrijk Siam en staat op de Werelderfgoederenlijst van de UNESCO vermeld. Kanchanaburi, met de vele gedenktekens uit de Tweede Wereldoorlog, is een must. De Birmaspoorlijn volgt de loop van de Kwai rivier. De Drijvende Markt en de Samphran Riverside (voormalige) zijn absolute toppers.

Hoogtepunten:
-Bang Pa-In zomerpaleis
-Baan Hollanda Museum
Boottocht Chao Phraya rivier
-Ayutthaya Historical Park
-Treinrit over de Dodenspoorweg
-Brug over de River Kwai
Erebegraafplaats
JEATH oorlogsmuseum
-Drijvende Markt
-Samphran riverside
-Culturele Show

Voor een omschrijving van het Krungsri River Hotel en het Pung Wan Yai Resort & Spa:: zie onderdeel Bestemmingen.

Dag 1
Bangkok – Ayutthaya (ca. 90 km)

U wordt bij uw hotel in Bangkok opgehaald en bezoekt het in een mooi park gelegen Bang Pa-In Paleis.

Vervolgens bezichtigt u het Baan Hollanda (gesloten op maaandag en dinsdag). Het kleine museum staat symbool voor de lange en hechte relatie tussen Nederland en Thailand. U vaart per longtailboot in ca. 45 minuten naar Ayutthaya. Na de lunch verkent u het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park. U verblijft 1 nacht in het Krungsri River Hotel.

Dag 2
Ayutthaya – River Kwai (ca. 180 km)

In Kanchanaburi maakt u vanaf de Brug over de Kwai rivier een treinrit over de Birmaspoorlijn. Na de lunch bezoekt u de Erebegraafplaats en het JEATH oorlogsmuseum. U verblijft 1 nacht in het Pung Waan Yai Resort & Spa.

Dag 3
River Kwai – Bangkok (ca. 190 km)

In Damnoen Saduak bezoekt u de kleurrijke en grootste drijvende markt van Thailand. Het is een prachtig schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun waar aan de man weten te brengen. Aansluitend gaat u naar de prachtige botanische tuinen van de Samphran Riverside. Na de lunch woont u de vermaarde Thaise culturele show bij waar vele aspecten van de Thaise cultuur aan bod zullen komen. In Bangkok wordt u naar het hotel van uw keuze gebracht.