Minitrip 3: Mysterieus Noord-Thailand / 5 days (5 dagen / 4 nachten)

Dagelijks vanuit Chiang Mai per auto of minibus met prive chauffeur en Engelssprekende gids.

De omgeving van Chiang Mai en het noorden van Thailand biedt een grote verscheidenheid aan interessante bezienswaardigheden. Wij hebben de mooiste voor u samengebracht in deze prachtige minitrip. U bezoekt indrukwekkende watervallen, maakt kennis met de mysterieuze wereld van de ‘Giraffe-vrouwen” van de Paduang bergstam in Mae Hong Son en verkent een van ‘s lands bekendste grottenstelsels in het schilderachtige Pai. Via de vallei van de Kok rivier en de uitgestrekte heuvels van Doi Mae Salong rijdt u naar de ‘fameuze’ Gouden Driehoek, ingesloten door Birma en Laos over de machtige Mekong rivier. U verkent het gebied aan de grens met Laos met de befaamde Phu Chi Fah rotswand en na een verblijf in het gezellige stadje Chiang Rai gaat u terug naar Chiang Mai.

HOOGTEPUNTEN
■ Watervallen Doi Inthanon National Park
■ Mae Hong Son stadstour
■ ‘Longnecks’ Karen Paduang Bergstam
■ Tham Lod Grotten
■ Pai
■ Yao Bergstam
■ Gouden Driehoek
■ Doi Pha Tang bergstammen
■ Phu Chi Fa Cliff
■ ‘Sneeuwtempel’ Wat Rong Khun

BIJ ONS INCLUSIEF!
■ 4 overnachtingen
■ 4 x ontbijt en 4 x lunch
■ Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)
■ Vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur
■ Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gids

OVERNACHTINGSHOTELS
Plaats – Accommodaties
1 x Mae Hong Son – Imperial Mae Hong Son
1 x Pai – Ban Krating Pai Resort
1 x Golden Triangle – Imperial Golden Triangle Resort.
1 x Chiang Rai – Laluna Resort.

COMBINATIE MOGELIJKHEID
Deze minitrip kunt u uitstekend combineren met het prive Discovery arrangement 14, Culturele Schatten van Thailand of het prive Discovery arrangement 13, Unseen Thailand.

Dag 1

Chiang Mai – Mae Mae Hong Son (ca. 240km)

U wordt bij uw hotel opgehaald. In het Doi Inthanon Nationaal Park bezoekt u de prachtige Mae Klang en Vachiratharn waterval en u stopt bij de bergstammenmarkt.  Na de lunch in Mae Chaem rijdt u door een schitterend landschap naar Mae Hong Son. In dit bergstadje bezoekt u de in Birmaanse stijl gebouwde tempels Doi Kong Mu en Chong Kham. U verblijft 1 nacht in Mae Hong Son.

Dag 2

Mae Hong Son – Pai (ca. 110 km)

U rijdt door prachtig natuurschoon naar Mae Hong Son met onderweg een stop bij het uitzichtpunt Pha Bong. In Mae Hong Son bezoekt u de boven op de heuvel in Birmaanse stijl gebouwde Wat Doi Kong Mu en de idyllisch aan het meer gelegen Wat Chong Kham. Na de lunch brengt u een bezoek aan de lokale markt en de ‘vissengrot’, een vijver aan de voet van een kalksteenrots, waar u de enorme blauwe karpers te eten kunt geven. U verblijft 1 nacht in het viersterren Imperial Tara Mae Hong Son resort.

Dag 3

Pai – Gouden Driehoek (ca. 280 km)

Een bijzondere dag. U bezoekt één van de meest opzienbarende bergstammen ter wereld, de Karen Paduang, beter bekend onder de naam ‘Longnecks’. De nek van ‘uitverkoren’ vrouwen van deze bergstam wordt van kinds af aan ‘verlengd’ met koperen ringen. Na de lunch rijdt u door een uitloper van het machtige Himalaya gebergte en verkent de Tham Lod grotten, een onderaard ravijn waar een rivier doorheen stroomt. U verblijft 1 nacht in de schilderachtige streek van het stadje Pai.

Dag 4

Gouden Driehoek – Chiang Rai (ca. 180 km)

U bezoekt de lokale markt in Mae Malai. In Thaton kunt u genieten van het uitzicht over de vallei van de Mae Kok rivier. Na de lunch bezoekt u in het Mae Salong gebergte een dorp van de Yao bergstam. In de namiddag arriveert u in de Gouden Driehoek en bij de Mekong rivier, waar u 1 nacht verblijft in het Imperial Golden Triangle Resort.

Dag 5

Chiang Rai – Chiang Mai (ca. 190 km)

In de middag bezoekt u de Rong Khun ‘Sneeuwtempel’, een waar kunstwerk. U rijdt de Doi Saket bergroute en stopt bij de Mae Ka Chan warmwaterbronnen. Aangekomen in Chiang Mai wordt u naar het door u gekozen hotel, het station of de luchthaven gebracht voor uw volgende tropische bestemming en is deze tour ten einde.

Dag 6