Minitrip 1: Chiang Rai & Golden Triangle Experience (2 dagen / 1 nacht) met verblijf in La Luna Hotel

Chiang Rai & Golden Triangle
Het gezellige stadje Chiang Rai ligt in het hoge noorden van Thailand, in een provincie met spectaculaire groene berglandschappen en adembenemende panorama’s, met verspreid liggende bergtop nederzettingen van exotische stammen. Het heeft zich ontwikkeld tot een geliefde vakantiebestemming. Dit exotische grensgebied, ingesloten door Myanmar (Birma) en Laos en de machtige Mekong rivier, wordt ook wel de Gouden Driehoek genoemd. Voorheen berucht om de opiumcultuur vindt men er nu veel ontwikkelings projecten gesteund door het koningshuis. Met haar ligging aan de Mae Kok rivier, de historische bezienswaardigheden uit het vroegere Lanna Koninkrijk, de gezellige avondmarkt, het aangename klimaat en een uiterst kleurrijke en vriendelijke bevolking, is Chiang Rai voor velen een ideaal startpunt voor boot- en trektochten door de prachtige omgeving.

Dagelijks vanuit Chiang Mai per minibus of limousine.

HOOGTEPUNTEN:

Grotten van Chiang Dao
Rit door het Doi Mae Salong gebergte
Akha en Yao bergstammen
Gouden Driehoek
House of Opium
Boottocht over de Mekong rivier
Indo-China markt in Mae Sai
Rong Khun ‘Sneeuwtempel’
Mae Kachan warmwaterbronnen
Verblijf in het Dusit Island Resort

Voor een omschrijving van het La Luna Hotel & Resort: zie onderdeel Bestemmingen.

Dag 1
Chiang Mai – Doi Mae Salong – Chiang Rai (ca. 240 km)

Vanaf uw hotel in Chiang Mai rijdt u naar de grotten van Chiang Dao. Na de lunch in Thaton aan de Maekok rivier rijdt u door het Doi Mae Salong geberte met een bezoek aan de Akha en Yao bergstammen. U verblijft 1 nacht in het La Luna Hotel & Resort.

Dag 2
Chiang Rai – Gouden Driehoek – Chiang Mai (ca. 280 km)

Na het ontbijt bezoek aan de Gouden Driehoek en het House of Opium. U maakt een boottocht over de  Mekong rivier en rijdt vervolgens naar Mae Sai aan de grens met Birma voor een bezoek aan de Indo-China markt. Na de lunch bezoekt u de Rong Khun ‘Sneeuwtempel’ en Mae Kachan warmwaterbronnen. Terug in Chiang Mai wordt u naar het hotel van uw keuze gebracht.