Groepsrondreis 2: Klassiek Thailand

  • Reisduur: 15 days

AL JAREN ONZE TOPPER! EEN WARE KLASSIEKER

Een schitterende rondreis langs de klassieke hoogtepunten van Thailand met een perfecte combinatie van steden, cultuur, natuur en strand. Wij brengen u o.a. naar Bangkok, de River Kwai, de oude Thaise hoofdsteden Ayutthaya en Sukhothai, de ‘Roos van het Noorden’ Chiang Mai en de Gouden Driehoek. Na afloop van de rondreis brengt u enkele dagen door in Cha-Am met zijn mooie strand en diepblauwe zee. Thailand is niet alleen een must om te bezoeken, het is ook een belevenis!

Deze groepsrondreis wordt begeleid door deskundige Nederlandssprekende reisleiding.

HOOGTEPUNTEN
■ Bangkok: Klong Tour met Wat Arun, internationaal Wereldbuffet, Grand Palace met de
Smaragden Boeddha, Wat Pho en Pak Klong Talad
■ Treinmarkt en Drijvende Markt (boottocht)
■ River Kwai: Erebegraafplaats,Thailand-Burma Railway Center, Brug en Treinrit
Birmaspoorlijn
■ Ayutthaya Historical Park
■ Fietstocht Sukhothai Historical Park
■ Chiang Mai: Bergtempel Doi Suthep en Pandas, Samlortour (fietstaxi), Thaise BBQ
■ Gouden Driehoek met House of Opium
■ Chiang Rai: Longneck bergstam en Wat Rong Khun ‘sneeuwtempel’
■ Phayao: Phayao meer en lekkerste kopje koffie in Thailand
■ Phrae: Phae Muang Phi Forest Park
■ Strand: Cha-Am

BIJ ONS INCLUSIEF
Groepsrondreis

Dag 1

Amsterdam – Bangkok

U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2

Dag 2: Bangkok (ca. 60 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het centraal en op loopafstand van de bekende Patpong avondmarkt gelegen Narai Hotel. ’s Middags maakt u een mooie en verfrissende tocht over de brede ‘River of Kings’ en door de smalle ‘klongs’ van de stad. U bezoekt hierbij de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, en passeert o.a. het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. ‘s Avonds is er een welkomstdiner. U verblijft 3 nachten in Bangkok.

Dag 3

Bangkok – stadstoer

Na een uitgebreid ontbijt rijdt u naar het hart van de oude stad. U bezoekt het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha, waar u het meest vereerde Boeddhabeeld kunt bewonderen.

De pracht en praal van het enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen is oogverblindend. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Wat Pho, Bangkok’s grootste en oudste tempelcomplex met de enorme, liggende Boeddha. Na de lunch maakt u een wandeling over de Pak Klong Talad, de kleurrijke bloemen-, groenten- en fruitmarkt van Bangkok. Overal heerst een gezellige drukte. In de avond kunt u optioneel een mooie excursie reserveren, zoals een bezoek aan het Asiatique The Riverfront met het Calypso Cabaret of het Siam Niramit theater.

Dag 4

Bangkok

Dag ter vrije besteding. Bangkok heeft ongelooflijk veel te bieden en het zal geen probleem zijn deze dag in te vullen. U kunt optioneel een bijzonder leuke fietstocht door het authentieke Chinatown en een niet-toeristisch deel van de stad maken of een Thaise kookcursus volgen. Beide worden zowel in de ochtend,  middag of  avond  uitgevoerd.

Dag 5

Bangkok – River Kwai (ca. 220 km)

U verlaat de hoofdstad en rijdt naar de unieke treinmarkt in Samut Songkram. Als de trein aankomt worden de  kraampjes en parasols aan de kant geschoven en kan de ‘Thaise Intercity’ probleemloos passeren. U rijdt naar Damnoen Saduak en vaart naar de kleurrijkste en best bewaard gebleven drijvende markt van het land. In tientallen bootjes brengen trotse Thaise dames hier al varend hun koopwaar aan de man. U gaat verder naar de plaats Kanchanaburi voor een bezoek aan de beruchte ‘Bridge on the River Kwai’. Na de lunch bezoekt u de Erebegraafplaats en het Thailand-Burma Railway Centre Museum, waar de WOII periode op een aangrijpende manier tot leven komt. Vervolgens maakt u een onvergetelijke treinrit over de Birma spoorlijn door het fraaie landschap. Aansluitend gaat u naar het fraai aan de Kwai rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 6

River Kwai 

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een enerverende excursie reserveren; een prachtige tocht per longtailboot over de Kwai rivier en een wandeling door het Erawan Nationaal Park.

Dag 7

River Kwai – Ayutthaya – Sukhothai (ca. 450 km)

U rijdt naar de voormalige hoofdstad Ayutthaya, ooit een van de machtigste steden van Azië waar onze eigen VOC in 1604 voor het eerst aanlegde om handelscontacten te leggen met het koninkrijk. Dat gebeurde tijdens de heerschappij van koning Naresuan. De Nederlanders waren geïnteresseerd in een landroute naar China en hoopten mee te reizen met de handelaren van Ayutthaya. Het meereizen is echter nooit van de grond gekomen. U bezoekt hier het wereldberoemde Historical Park met de imposante ruïnes van de Wat Chai Wattanaram die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier tot een van de mooiste tempels van Z.O. Azie mag worden gerekend. Na de lunch rijdt u door het vruchtbare stroomgebied van de Chao Phraya rivier met de vele uitgestrekte rijstvelden naar het prachtige, en rustig aan de rand van het werelderfgoed Sukhothai gelegen, Le Charme Sukhothai Resort, waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 8

Sukhothai – Chiang Mai (ca. 310 km)

In het op de Werelderfgoederenlijst van de UNESCO vermelde Sukhothai Historical Park maakt u per fiets een prachtige tocht langs de vele ruïnes en monumenten met daarnaast immense Boeddhabeelden en serene lotusvijvers van deze oude koningsstad die van1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Na de lunch in een mooi gelegen resort bezoekt u de Mae Ta junglemarkt, waar u gegrilde insecten en kevers kunt eten, een delicatesse voor de lokale bevolking! Zeker het proberen waard. Vervolgens rijdt u naar de gezellige stad Chiang Mai, waar u de komende 3 nachten in een centraal en nabij de gezellige avondmarkt gelegen hotel zult verblijven.

Dag 9

Chiang Mai (ca. 50 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep tempel. De route naar deze jungletempel gaat langs de prachtige bossen van het gelijknamige nationale park en geeft een mooi uitzicht over de stad en de vallei. In de Chiang Mai Zoo kunt u vervolgens de reuze pandaberen bewonderen. In de middag maakt u een tour door de oude binnenstad. U begint met een bezichtiging van de majestueuze Wat Chedi Luang, gevolgd door een wandeling naar het Three Kings Monument. Per samlor (fietstaxi) maakt u een rit langs stadsmuren, poorten en grachten, eindigend bij de echt locale Thaise Worarot markt aan de Ping rivier.Vroeg in de avond maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken) taxi naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol “moekratha” (Thais BBQ) diner.

Dag 10

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse zijn enkele bijzondere excursies geselecteerd die u extra kunt reserveren, bijv. een Mae Sa Valley tuinen en watervallen tour, een fietstocht langs de Ping rivier, een bezoek aan de hoogste berg van Thailand, een bezoek aan een olifanten opvangcentrum en een avontuurlijke ‘vlucht’ door het regenwoud of een cursus Thais koken.

Dag 11

Chiang Mai – Gouden Driehoek – Chiang Rai (ca. 280 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de Gouden Driehoek, het grensgebied tussen de landen Myanmar, Laos en Thailand en het stroomgebied van de machtige Mekong rivier. Het viewpoint biedt u een prachtig uitzicht op de rivier en het achterliggende berglandschap. Het interessante House of Opium toont u de geschiedenis van de opiumteelt in dit gebeid. Na de lunch bezoekt u enkele bij elkaar wonende bergstammen, waaronder een van de meest opzienbarende ter wereld, de Karen Paduang, beter bekend onder de naam ‘Longnecks’. De nek van ‘uitverkoren’ vrouwen van deze bergstam wordt van kinds af aan ‘verlengd’ met koperen ringen. U verblijft 1 nacht in het gezellige Chiang Rai.

Dag 12

Chiang Rai – Phrae – Phitsanulok (ca. 380 km)

Vandaag is uw eerste stop bij de uitermate fotogenieke Wat Rong Khun, ook wel de ‘sneeuwtempel’ genoemd. Deze tempel is een waar meesterwerk van de gerenommeerde Thaise kunstenaar Chalermchai die met de opbrengst van zijn kunstwerken geld in zamelde om dit “bolwerk” tot stand te brengen. Aan het meer van Phayao serveren wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand. Na de lunch maakt u in het Phae Muang Phi Forest Park een wandeling langs de door erosie gevormde aardzuilen van zand en klei. Vervolgens rijdt u naar Phitsanulok waar u 1 nacht verblijft in het mooie Amarin Lagoon Hotel.

Dag 13

Phitsanulok – Suphanburi – Cha-Am (ca. 495 km)

Vandaag vertrekt u op tijd voor de wat langere maar mooie rit naar uw strand bestemming. U luncht op een mooie lokatie aan de Suphanburi rivier en bezoekt het tuincentrum Doem Ban Nan Bod . Aan het eind van de middag arriveert u in de geliefde badplaats Cha-Am. Het rustige Cha-Am beschikt over een prachtig breed zandstrand met aan de boulevard winkeltjes en restaurants waar u goed kunt eten. U verblijft hier in een heerlijk 4-sterren resort aan zee met een mooi zwembad.

Dag 14

Cha-Am

Dag ter vrije besteding. Het rustige Cha-Am beschikt over een prachtig breed zandstrand met aan de boulevard winkeltjes en restaurants waar u goed kunt eten. Een bezoek aan het 25km ten zuiden gelegen Hua Hin met het authentieke spoorwegstation, de vissershaven en de gezellige avondmarkt is zeker de moeite waard. Ook biedt de jungle van het nabijgelegen Kaeng Krachan of het Sam Roi Yod National Park een uitstekend alternatief indien u iets anders wilt dan een dagje aan het strand of maak per jeep een geweldige en relaxte tocht door de prachtige wijngaarden van Hua Hin Hills Vineyard!

Dag 15

Cha-Am – Bangkok  – Amsterdam

Transfer naar het vliegveld van Bangkok.