JUWEEL AAN DE MEKONG

  • Reisduur: 14 days

Met veel natuur- en cultuurschoon.

Met recht een juweel van een rondreis voor degenen die, eventueel opnieuw, kennis willen maken met de schoonheid van Thailand. Beginnend in Chiang Mai reist u door het zo geliefde noorden van het land. Vervolgens verkent u het prachtige, nog niet veel door Westerse toeristen bezochte oosten van Thailand. Hier ontdekt u o.a. de nog onaangetaste provincie Loei, de Khmer historie en verblijft u aan de rand van ‘s lands bekendste wildpark en natuurreservaat, het Khao Yai National Park. Uw reis eindigt in Bangkok.

Deze reis word uitgevoerd tesamen met de Fascinerend Thailand groepsrondreis. Het programma van dag 3 t/m 16 van deze reis is gelijk aan het programma van dag 8 t/m 21 van de Fascinerend Thailand zoals uitgebreid beschreven op pagina 20 en 21. Hier volgt een beknopte beschrijving.

Deze reis wordt begeleid door Nederlandssprekende reisleiding.

Dag 1

Bangkok – Chiang Mai

Aankomst in Bangkok. Aansluitende vlucht naar Chiang Mai en transfer naar uw bij de avondmarkt gelegen hotel. ’s Middags maakt u een ontspannende cruise op de Ping rivier, beginnend in het hart van Chiang Mai. Geïnteresseerden wordt vervolgens de mogelijkheid geboden om kennis te maken met de befaamde handvaardigheidsindustrie van Borsang. Vroeg in de avond maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken) taxi naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol “moekratha” (Thais BBQ) diner.

Dag 2

Chiang Mai (ca. 120 km)

Na het ontbijt rijdt u noordwaarts naar de Mae Taeng vallei. Dit prachtig gelegen dal van de Mae Taeng rivier is omgeven door beboste bergen. Hier maakt u allereerst kennis met hoe eeuwenlang de rijstvelden werden geploegd en geëgd met behulp van waterbuffels. Aansluitend bezoekt u een nabijgelegen diervriendelijk olifantenpark waar u optioneel een rustige bamboeraft op de Maetang rivier en een rit in een authentieke ossenkar kunt maken. Na de lunch bezoekt u een mooie orchideeënkwekerij en, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.

Dag 3

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u enkele bijzondere excursies extra reserveren, zoals een bezoek aan de hoogste berg van het land, een fietstocht door de omgeving van Chiang Mai, een tour naar de Mae Sa Valley tuinen en bergstammen of een cursus Thais koken.

Dag 4

Chiang Mai – Chiang Rai (ca. 180 km)

Via de prachtig beboste Doi Saket bergroute rijdt u richting Chiang Rai. Onderweg brengt u een bezoek aan de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan. Na de lunch bezichtigt u de uitermate fotogenieke Wat Rong Khun, ook wel de ‘sneeuwtempel’ genoemd en een waar meesterwerk van de Thaise kunstenaar Chalermchai die met de opbrengst van zijn kunstwerken geld in zamelde om dit “bolwerk” tot stand te brengen. U verblijft 2 nachten in Chiang Rai.

Dag 5

Chiang Rai – Gouden Driehoek – Chiang Rai (ca. 150 km)

Na het ontbijt rijdt u naar het Doi Mae Salong gebergte waar u per pick-up truck verder gaat voor een kennismaking met de Akha en Yao bergstammen, die hun primitieve levenswijze hebben gehandhaafd. Vervolgens gaat u naar de beruchte Gouden Driehoek aan de Mekong rivier, waar Birma, Laos en Thailand samenkomen en waar de opiumteelt enige tijd geleden nog het belangrijkste middel van bestaan was. Na de lunch vaart u over de Mekong rivier naar het in de rivier gelegen eiland dat tot Laotiaans grondgebied behoort en u bezoekt het House of Opium.

Dag 6

Chiang Rai – Phrae – Phitsanulok (ca. 395 km)

U rijdt naar het grote meer van Phayao waar wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand serveren. U volgt een mooie route door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae. In het Phae Muang Phi Forest Park maakt u een wandeling langs de door erosie gevormde aardzuilen van zand en klei. Na de lunch rijdt u naar Phitsanulok waar u 1 nacht verblijft.

Dag 7

Phitsanulok – Loei (ca. 160 km)

U rijdt in oostelijke richting en bezoekt de in de Kek rivier gelegen Kaeng Song waterval. In de provincie Loei, één van de mooiste provincies van het land, ontmoet u de lokale bevolking in het idyllisch gelegen dorpje Bo Klua. Vervolgens rijdt u, deels via de zogenaamde bloemenroute, naar het schitterende bergmeer van Huay Krating. Hier maakt u een tocht op een “huisjesraft”. Een longtailboot sleept het raft naar het midden van het meer waar u al “dobberend” en in alle rust kunt genieten van een lunch. Vervolgens is het nog een half uurtje rijden alvorens u in het stadje Loei arriveert voor overnachting.

Dag 8

Loei – Chiang Khan – Udon Thani (ca. 240 km)

U bezoekt Chiang Khan aan de Mekong rivier. Dit plaatsje heeft zijn authentieke karakter weten te behouden met zijn vele houten woningen en smalle straatjes. Hier gaat u aan boord van uw boot en vaart langs de oevers van Laos naar Kaeng Khut Ku met een mooi uitzicht over de rivier. Na de lunch maakt u een prachtige wandeling door de bossen en langs de vreemde grot- en steenformaties van het Phu Phrabat natuurpark. U verblijft 2 nachten in Udon Thani.

Dag 9

Udon Thani – Nongkhai – Udon Thani (ca. 100 km)

U rijdt naar de plaats Nongkhai voor een bezoek aan de unieke Sala Kaew Ku beeldentuin. In het park ziet u een enorme collectie imposante hindoeïstische en boeddhistische beelden. Aansluitend bezoekt u de Indo-China markt waar u de tijd heeft om op jacht te gaan naar koopwaar uit hoofdzakelijk China en Vietnam. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 10

Udon Thani – Phimai – Korat (ca. 320 km)

U maakt een indrukwekkende tocht dwars door de I-Sarn, in vele opzichten het hart van het koninkrijk en proeft de gemoedelijke sfeer met haar glooiende landschap, waterbuffels en rijstvelden. In Khon Kaen bezichtigt u de imposante, in Laotiaanse stijl gebouwde Nong Waeng Pagoda. Aansluitend rijdt u naar de ‘Angkor Wat van Thailand’: het schitterende zandstenen Khmertempelcomplex Prasat Hin Phimai. Na de lunch bezoekt u het pottenbakkersdorp Dan Kwian, waar het ambacht nog op traditionele wijze wordt uitgevoerd. U verblijft 1 nacht in Korat.

Dag 11

Korat – Khao Yai NP (ca. 120 km)

U bezoekt het enorm uitgestrekte Lam Takhong stuwmeer en rijdt naar het aan de rand van het Khao Yai National Park gelegen resort, waar u temidden van de beboste heuvels 1 nacht verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding. Een ter plaatse extra te reserveren bezoek aan het bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand behoort tot de mogelijkheden.

Dag 12

Khao Yai – Bangkok (ca. 150 km)

Vrije ochtend om heerlijk te relaxen in het mooie resort en te genieten van de prachtige omgeving. Vervolgens rijdt u naar Bangkok waar u 2 nachten verblijft in het Narai Hotel.

Dag 13

Bangkok

Na het ontbijt bezoekt u het schitterende Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. Een ware afsluiter van deze fascinerende rondreis. Ter plaatse kunt u een mooie avondexcursie extra reserveren, zoals een bezoek aan de Siam Niramit show, het nieuwe entertainmentcomplex Asiatique The Riverfront of een dinercruise op de Chao Phraya rivier.

Dag 14

Bangkok

Nog een heerlijke dag in de hoofdstad. Ter plaatse kunt u nog een bijzondere excursie extra reserveren, zoals een fietstocht door Chinatown of een Thaise kookcursus. In de avond volgt de transfer naar de luchthaven.