GRAND PANORAMA VAN THAILAND

  • Reisduur: 20 days

VEEL CULTUUR, NATUURSCHOON EN 2 NACHTEN KRABI!

Tijdens deze vernieuwde uiterst complete groepsrondreis ontdekt u alle delen van Thailand en maakt u in een rustig tempo uitgebreid kennis met de schoonheid en veelzijdigheid van het land. De eerste 2 weken van deze reis heeft u een Nederlandssprekende reisleiding en een lokale Engelssprekende gids. U ontdekt Bangkok, de River Kwai, Ayutthaya, Chiang Mai, het fascinerende noorden, de Gouden Driehoek en Khao Yai.

Afhankelijk van het aantal deelnemers gaat u de laatste week per airconditioned minivan of touringcar met alleen een Engelssprekende gids naar het betoverende zuiden van Thailand. Vanuit Bangkok rijdt u langs palmen- en rubberplantages naar Hua Hin en Chumphon, beiden gelegen aan de Golf van Thailand. Vervolgens doorkruist u het schiereiland en rijdt u via de regenwouden en kalkrotsen naar Kuraburi. U maakt een prachtige boottocht door de Phang Nga Bay en uw reis eindigt in het door prachtig natuurschoon omgeven Krabi, gelegen aan de Andaman Zee. Hier kunt u genieten van zon, zand en zee.

Deze reis wordt t/m dag 15 begeleid door Nederlandssprekende reisleiding.

Dag 1

Bangkok (ca. 60 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het centraal gelegen Narai Hotel. ‘s Middags maakt u een verfrissende boottocht over de Chao Phraya rivier en door de kanalen (‘klongs’) van Bangkok waardoor u een goed idee krijgt van wat zich zoal op en langs het water afspeelt. U passeert paleizen en tempels met o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen ‘Tempel van de Dageraad’, het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. U ziet zowel oude traditionele houten woningen als de meest futuristische wolkenkrabbers. Tevens maakt u een wandeling over de Pak Klong markt. Hier staat een keur van bloemen uitgestald en overal heerst een gezellige drukte. ’s Avonds is er een welkomstdiner. U verblijft 1 nacht in de hoofdstad.

Dag 2

Bangkok – River Kwai (ca. 210 km)

Vanaf het Wong Wian Yai treinstationnetje in Bangkok rijdt u naar de Mahachai markt in Samut Sakhon. Bij aankomst van de trein worden de parasols en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een voor onze begrippen ongekend en fotogeniek schouwspel. Aansluitend rijdt u naar Damnoen Saduak voor een bezoek aan de best bewaard gebleven drijvende markt van het land. Na de lunch bezoekt u in de plaats Kanchanaburi de ‘Bridge on the River Kwai’, de Erebegraafplaats en het Thailand-Burma Railway Centre Museum. Aansluitend gaat u naar het fraai aan de Kwai rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 3

River Kwai

Dag ter vrije besteding. Een enerverende optionele excursie is een treinrit over de beruchte ‘Death Railway’ en een boottocht over de Kwai rivier, die ongetwijfeld lang in uw herinnering zal blijven bestaan.

Dag 4

River Kwai – Ayutthaya – Tak (ca. 475 km)

U rijdt naar Ayutthaya, 4 eeuwen lang de hoofdstad van Siam en sinds 1991 vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Hier legde de VOC in 1604 de eerste handelscontacten met het koninkrijk. De oude stad is een bezoek meer dan waard en maakt dan ook op al haar bezoekers een grote indruk. U bezoekt één van de best bewaard gebleven tempels uit het glorierijke verleden en u maakt een rit door het Historical Park. Na de lunch op een prachtige lokatie bezoekt u de indrukwekkende kalksteenformaties van Khao Nor met haar vele apen. In de namiddag bereikt u uw hotel in Tak, gelegen aan de Ping rivier.

Dag 5

Tak – Lampang – Chiang Mai (ca. 310 km)

U bezoekt de prachtig gelegen Bhumibol Dam, de grootste stuwdam van het land met een mooi uitzicht op het stuwmeer. Vervolgens rijdt u naar Lampang voor een bezichtiging van de voornamelijk uit teakhout bestaande Wat Phra That Lampang Luang, een meesterwerk van noordelijke religieuze bouwkunst. Na de lunch in een prachtig gelegen resort rijdt u naar de ‘Roos van het Noorden’, Chiang Mai, waar u de komende 4 nachten in een centraal en op loopafstand van de sfeervolle avondmarkt gelegen hotel zult verblijven.

Dag 6

Chiang Mai (ca. 70 km)

U wordt uitgenodigd om ’s morgens vroeg eten aan de monniken te gaan offeren. Na het ontbijt rijdt u naar de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep tempel. De route naar deze jungletempel gaat langs de prachtige bossen van het gelijknamige nationale park en geeft een mooi uitzicht over de stad en de vallei. ’s Middags maakt u, beginnend in het hart van Chiang Mai, een ontspannende cruise op de Ping rivier. Geinteresseerden wordt vervolgens de mogelijkheid geboden om kennis te maken met de befaamde handvaardigheidsindustrie van Borsang. Vroeg in de avond maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken) taxi naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol “moekratha” (Thais BBQ) diner.

Dag 7

Chiang Mai (ca. 120 km)

Na het ontbijt rijdt u noordwaarts naar de Mae Taeng vallei. Dit prachtig gelegen dal van de Mae Taeng rivier is omgeven door beboste bergen. Hier maakt u allereerst kennis met hoe eeuwenlang de rijstvelden werden geploegd en geëgd met behulp van waterbuffels. Aansluitend bezoekt u een nabijgelegen diervriendelijk olifantenpark waar u optioneel een rustige bamboeraft op de Maetang rivier en een rit in een authentieke ossenkar kunt maken. Na de lunch bezoekt u een mooie orchideeënkwekerij en, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.

Dag 8

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u enkele bijzondere excursies extra reserveren, zoals een bezoek aan de hoogste berg van het land, een fietstocht langs de Ping rivier of een cursus Thais koken.

Dag 9

Chiang Mai – Chiang Rai (ca. 180 km)

Via de prachtig beboste Doi Saket bergroute rijdt u richting Chiang Rai. Onderweg maakt u een stop bij de warmwaterbronnen van Mae Ka Chan. Na de lunch bezichtigt u de uitermate fotogenieke Wat Rong Khun, ook wel de ‘sneeuwtempel’ genoemd. Deze tempel is een waar meesterwerk van de gerenommeerde Thaise kunstenaar Chalermchai die met de opbrengst van zijn kunstwerken geld in zamelde om dit “bolwerk” tot stand te brengen. U verblijft 2 nachten in Chiang Rai.

Dag 10

Chiang Rai – Gouden Driehoek – Chiang Rai (ca. 150 km)

Na het ontbijt rijdt u naar het uitgestrekte Doi Mae Salong gebergte waar vandaan u per pick-up truck verder gaat voor een kennismaking met de Akha en Yao bergstammen, die hun primitieve levenswijze op opmerkelijke wijze hebben gehandhaafd. Vervolgens gaat u naar de beruchte Gouden Driehoek aan de Mekong rivier, waar Birma, Laos en Thailand samenkomen en waar voorheen opiumteelt het belangrijkste middel van bestaan was. Na de lunch maakt u een boottocht over de machtige Mekong rivier naar het in de rivier gelegen eiland dat tot Laotiaans grondgebied behoort en bezoekt het interessante House of Opium.

Dag 11

Chiang Rai – Phrae – Phitsanulok (ca. 395 km)

U rijdt naar het grote meer van Phayao waar wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand serveren. U volgt een mooie route door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae. In het Phae Muang Phi Forest Park maakt u een wandeling langs de door erosie gevormde aardzuilen van zand en klei. Na de lunch rijdt u naar Phitsanulok waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 12

Phitsanulok – Khao Yai (ca. 380 km)

Na het ontbijt bezoekt u de zeer vereerde Wat Phra Si Rattanana Mahathat. In het prachtig versierde interieur van dit heiligdom staat het mooiste Boeddhabeeld van Thailand. Het is fascinerend om hier te zien wat het boeddhisme in het leven van de Thaise bevolking betekent. Na de lunch rijdt u naar uw prachtig, aan de rand van het Khao Yai National Park gelegen resort, waar u temidden van de beboste heuvels 1 nacht zult verblijven. Ter plaatse kunt u een avondbezoek aan dit bekendste wildpark en natuurreservaat van Thailand (nachtsafari) extra reserveren.

Dag 13

Khao Yai – Bangkok (ca. 150 km)

Vrije ochtend om heerlijk te relaxen in het mooie resort en te genieten van de prachtige omgeving. Vervolgens rijdt u naar Bangkok waar u 2 nachten verblijft in het Narai Hotel.

Dag 14

Bangkok

In de ochtend bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, het schitterende Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen en de beroemde Smaragden Boeddha zijn oogverblindend. De middag is ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een mooie avondexcursie extra reserveren, zoals een bezoek aan de Siam Niramit show, het nieuwe entertainmentcomplex Asiatique The Riverfront of een dinercruise op de Chao Phraya rivier.

Dag 15

Bangkok – Hua Hin (ca. 210 km)

U rijdt naar de plaats Phetchaburi. Hier bezoekt u de Khao Luang grot met zijn vele boeddhabeelden en het prachtige Phra Nakhon Khiri, het 19e eeuwse paleiscomplex van koning Rama IV. De diverse gebouwen liggen verspreid over 3 heuvels en worden temidden van de bossen en rotsen met elkaar verbonden door wandelpaden. Na de lunch rijdt u naar Hua Hin waar u 1 nacht verblijft in het City Beach Resort.

Dag 16

Hua Hin – Chumphon (ca. 260 km)

Een mooie dag waarbij u kennis maakt met de levensstijl van de lokale bevolking van Zuid-Thailand. U bezoekt een ananas-, kokosnoot- en rubberplantage en luncht vandaag in een lokaal restaurant aan het mooie Ban Krut strand. Vanaf de ‘Spiegelberg’ heeft u een prachtig uitzicht over de kalkstenen klippen en eilanden voor de kust en vanaf de Chedi Kiti Prakat over de lange kustlijn van de Golf van Thailand. U verblijft 1 nacht in het rustige bij het strand gelegen Novotel Chumphon Beach Resort & Golf.

Dag 17

Chumphon – Ranong – Kuraburi (ca. 280 km)

Vandaag doorkruist u het schiereiland en rijdt door Ranong, een van de mooiste provincies van Zuid- Thailand. Een tropisch groenland met bergen, watervallen en tropische regenwouden. U maakt een stop bij de Khra Isthmus, het viewpoint aan de grens met Birma, u bezoekt de mooie Punyaban waterval en het Raksawarin Park met de warmwaterbronnen die hier in de omgeving vanwege zijn geneeskrachtige werking eveneens als kuuroorden dienen. Na de lunch rijdt u naar het temidden van prachtig natuurschoon gelegen Kuraburi Greenview Resort, waar u 1 nacht verblijft.

Dag 18

Kuraburi – Phang Nga Bay – Krabi (ca. 190 km)

In de loop van de ochtend rijdt u, opnieuw door spectaculair natuurschoon, naar de pier van Phang Nga. Hier maakt u een schitterende boottocht door de Phang-Nga Bay, bekend vanwege de mangrovebossen, de fascinerend hoog uit zee oprijzende kalksteenrotsen en het James Bond eiland. Na de lunch op Koh Panyi, geheel gebouwd op palen boven de zee, rijdt u naar het zo geliefde, met ongekend natuurschoon omringde Krabi, waar u 2 nachten verblijft in het La Playa Resort.

Dag 19

Krabi

Dag ter vrije besteding. Krabi biedt met haar paradijselijke stranden en eilanden, ongekende natuurschoon en een goed ontwikkelde toeristische infrastructuur, alle ingredienten voor een droomvakantie. Ter plaatse kunt u extra excursies reserveren, zoals een snorkeltrip bij fascinerende rotseilanden in de wateren van Krabi of wat dacht u van de Phi Phi eilanden. Niet voor niets heeft Krabi inmiddels de reputatie verworven een van de mooiste bestemmingen van Thailand te zijn.

Dag 20

Krabi – Bangkok (ca. 20 km)

Nog een heerlijke dag ter vrije besteding tot aan de transfer in de namiddag/vooravond naar de luchthaven van Krabi voor uw vlucht naar Bangkok.