GLIMLACH VAN THAILAND

  • Reisduur: 17 days

MET 7 NACHTEN STRANDVAKANTIE IN JOMTIEN!

Deze scherp geprijsde en gevarieerde rondreis geeft u een prachtige indruk van de vele gezichten van het fascinerende ‘Land van de Eeuwige Glimlach’. Het zou een cliché kunnen zijn, maar dat is het niet. Tijdens deze reis zult u ervaren dat u werkelijk vriendelijk en gastvrij ontvangen wordt en u bezoekt absolute hoogtepunten: de metropool Bangkok, de oude koningssteden Ayutthaya en Sukhothai en het zo boeiende noorden van het land, vol met tradities en prachtig natuurschoon en met Chiang Mai als middelpunt. Op het strand van Jomtien kunt u alle indrukken die u tijdens de reis heeft opgedaan nog eens op u laten inwerken en…. is er ook weer overal de Glimlach!

Deze reis wordt begeleid door Nederlandssprekende reisleiding.

Dag 1

Bangkok – klongtour (ca. 30 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar uw centraal gelegen Narai Hotel. ’s Middags maakt u een verfrissende tocht over de brede ‘River of Kings’ en door de smalle ‘klongs’ van de stad. U passeert o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, het Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. ’s Avonds is er een welkomstdiner. U verblijft 3 nachten in de fascinerende wereldstad.

Dag 2

Bangkok stadstour (ca. 25 km)

In de oude binnenstad maakt u een wandeling over de grootste bloemenmarkt van Bangkok. Aansluitend bezoekt u het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex zijn oogverblindend. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3

Bangkok

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een bijzondere excursie reserveren, zoals een bezoek aan de Drijvende Markt en de River Kwai. Wilt u de stad op een bijzondere manier verkennen dan is een fietstocht door een niet-toeristisch deel van Bangkok een uitstekende optie.

Dag 4

Bangkok – Ayutthaya – Phitsanulok (ca. 385 km)

U rijdt naar het glorierijke verleden van Ayutthaya.

U bezoekt het wereldberoemde Historical Park met de imposante ruïnes van de Wat Chai Wattanaram die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier tot een van de mooiste tempels van Z.O. Azie mag worden gerekend. Aansluitend reist u door de centrale vlakte met de vele rijstvelden naar Phitsanulok, met een stop bij het Wat Kai apenbos. U overnacht in een centraal gelegen hotel.

Dag 5

Phitsanulok – Sukhothai – Chiang Mai (ca. 350 km)

In het Werelderfgoed Sukhothai Historical Park verkent u per fiets de vele ruïnes, monumenten, Boeddhabeelden en serene lotusvijvers. ’s Middags bezoekt u de Mae Ta junglemarkt, waar o.a. gegrilde insecten en kevers als etenswaar worden aangeboden, voor de locale bevolking een lekkernij. Zeker het proberen waard! U verblijft 4 nachten in een centraal en op loopafstand van de sfeervolle avondmarkt gelegen hotel.

Dag 6

Chiang Mai (ca. 80 km)

U wordt uitgenodigd om ’s morgens vroeg eten aan de monniken te gaan offeren. Na het ontbijt bezoekt u de zeer vereerde ‘jungletempel’ Doi Suthep, gelegen op 1.054m hoogte in het gelijknamige nationale park. . ’s Middags maakt u een ontspannende cruise op de Ping rivier, beginnend in het hart van Chiang Mai. Geïnteresseerden wordt vervolgens de mogelijkheid geboden om kennis te maken met de befaamde handvaardigheidsindustrie van Borsang. ‘s Avonds maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken taxi) naar een mooi resort aan de Ping rivier voor een sfeervol “moekratha” (Thais BBQ) diner.

Dag 7

Chiang Mai (ca. 120 km)

In het prachtig door beboste bergen omgeven dal van de Mae Taeng rivier maakt u kennis met hoe eeuwenlang de rijstvelden werden geploegd en geëgd met behulp van waterbuffels. Aansluitend brengt u een bezoek aan een nabijgelegen diervriendelijk olifantenpark waar u optioneel een rustige bamboeraft op de rivier en een rit in een traditionele ossenkar kunt maken. Vervolgens bezoekt u een mooie orchideeënkwekerij waar tevens de lunch wordt genuttigd en, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.

Dag 8

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. We hebben voor u bijzondere, ter plaatse te reserveren excursies geselecteerd, zoals een fietstocht door de landelijke omgeving van Chiang Mai, een bezoek aan de hoogste berg van het land, een dagtrip naar de Gouden Driehoek, een tour naar de Mae Sa Valley tuinen en bergstammen, een jungleflight-avontuur in het regenwoud en een cursus Thais koken.

Dag 9

Chiang Mai – Nachtbus naar Jomtien (ca 850 km)

In de namiddag volgt de transfer naar het busstation van Chiang Mai voor uw reis met de nachtbus naar Jomtien die om ca. 19.00 uur vertrekt. U reist verrassend comfortabel per VIP airconditioned bus. Tijdens de reis worden diverse snacks en water/softdrinks geserveerd. De comfortabele stoelen kunnen in een slaapstand verzet worden.

Dag 10

Pattaya – Jomtien

Aankomst in de vroege ochtend in de gezellige badplaats Pattaya. Aansluitend volgt de transfer naar het mooie Jomtien Palm Beach hotel waar u de komende 7 nachten zult verblijven. Na het ontbijt in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 11 t/m16

Jomtien

Dagen ter vrije besteding om heerlijk te relaxen aan het strand. In Jomtien en het nabijgelegen Pattaya vindt u vele winkels, terrasjes en restaurants, en een ongekende verscheidenheid aan attrakties en recreatiemogelijkheden. Voor de kust biedt het heldere water van de eilandjes Koh Larn en Koh Sak en het verder naar het zuidoosten gelegen paradijselijke zeepark van Koh Samet uitstekende snorkel- en duikfaciliteiten. In de direkte omgeving vindt u schitterend aangelegde golfbanen en mooie natuurparken ‘s Avonds biedt Pattaya een kermisachtige sfeer met veel entertainment en een gezellig nachtleven. In Jomtien is het een stuk rustiger.

Dag 17

Jomtien – Bangkok

Dag ter vrije besteding. In de vooravond transfer naar het vliegveld van Bangkok.