Groepsrondreis 9: Fascinerend Thailand

  • Reisduur: 19 days

Met veel cultuur en natuurschoon.

Met recht een fascinerende rondreis voor degenen die kennis willen maken met de schoonheid en veelzijdigheid van Thailand. Het tempo is vrij rustig, zodat u optimaal kunt genieten van alle hoogtepunten. De prachtige architectuur, het overweldigende natuurschoon, de kleurrijke dorpen, de Thaise cultuur en tradities en de warmhartige bevolking zullen u verrassen. Beginnend in Bangkok reist u naar het uiterste noorden van het land. Vervolgens verkent u het prachtige, nog niet veel door Westerse toeristen bezochte oosten van Thailand. Hier ontdekt u o.a. de nog onaangetaste provincie Loei, de Khmergeschiedenis en verblijft u aan de rand van ‘s lands bekendste wildpark en natuurreservaat, het Khao Yai National Park. Uw reis eindigt in Bangkok.

Deze groepsrondreis wordt begeleid door deskundige Nederlandssprekende reisleiding.

HOOGTEPUNTEN
■ Bangkok: Klong Tour met Wat Arun, international Wereldbuffet, Grand Palace met de Samragden Boeddha, Wat Pho en Pak Klong Talad
■ Samut Songkram: Treinmarkt en Drijvende Markt (boottocht)
■ Kanchanaburi en River Kwai: brug, begraafplaats, museum, Treinrit Birmaspoorlijn
■ Ayutthaya Historical Park
■ Tak: Teakboom fossiel en Bhumibol Stuwdam
■ Lampang: Wat Phra That Lampang Luang
■ Chiang Mai: Bergtempel Doi Suthep en Pandas, Oude stad tour per samlor
■ Gouden Driehoek en House of Opium
■ Chiang Rai: Longneck bergstam en Wat Rong Khun sneeuwtempel
■ Phayao: Phayao meer en lekkerste kopje koffie in Thailand
■ Phrae: Phae Muang Phi Zandformaties
■ Loei: Huay Krating Bergmeer
■ Boottocht Mekong rivier
■ Udon Thani: Phu Phrabat Rotsformaties
■ Nongkhai: Sala Kaew Ku Beeldentuin
■ Phimai: Khmertempel
■ Khao Yai Nationaal Park

BIJ ONS INCLUSIEF
Groepsrondreis
■ Vliegreis Amsterdam – Bangkok met KLM (rechtstreekse vlucht)
■ Begeleiding tijdens de reis door deskundige Nederlandssprekende reisleiding en Engelssprekende lokale gids
■ 17 overnachtingen
■ 17 x ontbijt, 10 x lunch en 2 x diner
■ Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)
■ Vervoer per comfortabele airconditioned touringcar met deskundige chauffeur
■ Alle groepstransfers gebaseerd op intercontinentale vlucht met KLM

OVERNACHTINGSHOTELS
U verblijft in goede middenklasse hotels.
Plaats – Accommodaties
3 x Bangkok – Narai Hotel
2 x River Kwai – Pung Waan Yai Resort & Spa
1 x Tak – Viangtak Riverside Hotel
3 x Chiang Mai – Imperial Pornping Hotel
1 x Chiang Rai – La Luna Hotel & Resort
1 x Phitsanulok – Amarin Lagoon Hotel
1 x Loei – Loei Palace Hotel
2 x Udon Thani – Charoen Hotel
1 x Korat – V-One Hotel
1 x Khao Yai – The Greenery Resort
1 x Bangkok – Narai Hotel
Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen.

Wijzigingen
Soms zijn, als gevolg van plaatselijke omstandigheden kleine wijzigingen in het programma noodzakelijk en moet de route, het programma of accommodatie worden aangepast of veranderd. De intentie van de tour blijft ten allen tijde gehandhaafd.

VERLENGING:
Wij bieden u de mogelijkheid om uw reis te verlengen met een individuele strandvakantie in Hua Hin/Cha-Am, Pattaya/Jomtien, Koh Chang of in het zuiden van Thailand in Phuket, Krabi, Khao Lak of Koh Samui.

18.09.2016//

Dag 1

Amsterdam – Bangkok

U vliegt vandaag vanuit Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2

Bangkok (ca. 60 km)

Bij aankomst wordt u door uw reisleider en gids verwelkomd en volgt de transfer per luxe touringcar naar het bekende en sfeervolle, centraal gelegen Narai Hotel. In de middag rijdt u door Chinatown en maakt u een verfrissende boottocht door de klongs van de stad en over de Chao Phraya rivier. U bezoekt de Wat Arun, passeert paleizen en tempels zoals de Wat Pho, het Grand Palace, het Royal Barge Museum en u ziet zowel oude traditionele houten woningen als de meest futuristische wolkenkrabbers. ‘s Avonds een welkomstdiner.

Dag 3

Bangkok – stadstoer

Na een uitgebreid ontbijt rijdt u naar het hart van de oude stad. U bezoekt het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha, waar u het meest vereerde Boeddhabeeld kunt bewonderen. De pracht en praal van het enorme complex met zijn grote verscheidenheid aan paleis- en tempelgebouwen is oogverblindend. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Wat Pho, Bangkok’s grootste en oudste tempelcomplex met de enorme, liggende Boeddha. Na de lunch maakt u een wandeling over de Pak Klong Talad, de kleurrijke bloemen-, groenten- en fruitmarkt van Bangkok. Overal heerst een gezellige drukte. In de avond kunt u optioneel een mooie excursie reserveren, zoals een bezoek aan het Asiatique The Riverfront met het Calypso Cabaret of het Siam Niramit theater.

Dag 4

Bangkok

Dag ter vrije besteding. Bangkok heeft ongelooflijk veel te bieden en het zal geen probleem zijn deze dag in te vullen. U kunt optioneel een bijzonder leuke fietstocht door het authentieke Chinatown en een niet-toeristisch deel van de stad maken of een Thaise kookcursus volgen. Beide worden zowel in de ochtend,  middag of  avond  uitgevoerd.

Dag 5

Bangkok – River Kwai (ca. 220km)

U verlaat Bangkok en rijdt naar de bekende treinmarkt in Samut Songkram. Als de trein aankomt worden karretjes en kraampjes aan de kant geschoven en kan de trein probleemloos passeren. Een ongekend en fotogeniek schouwspel. U rijdt vervolgens naar de plaats Damnoen Saduak en vaart naar de kleurrijkste drijvende markt van het land. In de plaats Kanchanaburi brengt u een bezoek aan de beruchte ‘Bridge on the River Kwai’. Na de lunch bezoekt u de Erebegraafplaats en het Thailand-Burma Railway Centre Museum, waar de WOII periode op een aangrijpende manier tot leven komt. Vervolgens maakt u een onvergetelijke treinrit over de Birma spoorlijn door het fraaie landschap. Aansluitend gaat u naar het fraai aan de Kwai rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa, waar u 2 nachten verblijft.

Dag 6

River Kwai 

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een enerverende excursie reserveren; een prachtige tocht per longtailboot over de Kwai rivier en een wandeling door het Erawan Nationaal Park.

Dag 7

River Kwai – Ayutthaya – Tak (ca. 450 km)

U rijdt naar de voormalige hoofdstad Ayutthaya, alwaar onze eigen VOC in 1604 voor het eerst aanlegde om handelscontacten te sluiten met het koninkrijk. De Nederlanders waren geïnteresseerd in een landroute naar China en hoopten mee te reizen met de handelaren van Ayutthaya. Het meereizen is echter nooit van de grond gekomen. U bezoekt het wereldberoemde Historical Park met de imposante ruïnes van de Wat Chai Wattanaram die met zijn prestitieuze ligging aan de rivier tot een van de mooiste tempels van Z.O. Azie mag worden gerekend. Na de lunch rijdt u naar uw hotel in de plaats Tak.

Dag 8

Tak – Lampang – Chiang Mai (ca. 290 km)

Vandaag ziet u allereerst een 30.000 jaar oude versteende teakboom. U bezoekt de prachtig gelegen Bhumibol stuwdam en rijdt vervolgens naar Lampang waar u de voornamelijk uit teakhout bestaande Wat Phra That Lampang Luang bezoekt. Na de lunch in een prachtig gelegen resort rijdt u naar de ‘Roos van het Noorden’, Chiang Mai, waar u de komende 3 nachten in een centraal en op loopafstand van de sfeervolle avondmarkt gelegen hotel verblijft. Op weg naar Chiang Mai maakt u een stop bij de Mae Ta junglemarkt.

Dag 9

Chiang Mai (ca. 50 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep tempel. De route naar deze jungletempel gaat langs de prachtige bossen van het gelijknamige nationale park en geeft een mooi uitzicht over de stad en de vallei.In de Chiang Mai Zoo kunt u vervolgens de reuze pandaberen bewonderen. In de middag maakt u een tour door de oude binnenstad. U begint met een bezichtiging van de majestueuze Wat Chedi Luang, gevolgd door een wandeling naar het Three Kings Monument. Per samlor (fietstaxi) maakt u een rit langs stadsmuren, poorten en grachten, eindigend bij de echt locale Thaise Worarot markt aan de Ping rivier.Vroeg in de avond maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken) taxi naar een mooi gelegen resort aan de Ping rivier voor een sfeervol “moekratha” (Thais BBQ) diner.

Dag 10

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse zijn enkele bijzondere excursies geselecteerd die u extra kunt reserveren, bijv. een Mae Sa Valley tuinen en watervallen tour, een fietstocht langs de Ping rivier, een bezoek aan de hoogste berg van Thailand, een bezoek aan een olifanten opvangcentrum en een avontuurlijke ‘vlucht’ door het regenwoud of een cursus Thais koken.

Dag 11

Chiang Mai – Gouden Driehoek – Chiang Rai (ca. 280 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de Gouden Driehoek, het grensgebied tussen de landen Myanmar, Laos en Thailand en het stroomgebied van de machtige Mekong rivier. Het viewpoint biedt u een prachtig uitzicht op de rivier en het achterliggende berglandschap. Het interessante House of Opium toont u de geschiedenis van de opiumteelt in dit gebeid. Na de lunch bezoekt u enkele bij elkaar wonende bergstammen, waaronder een van de meest opzienbarende ter wereld, de Karen Paduang, beter bekend onder de naam ‘Longnecks’. De nek van ‘uitverkoren’ vrouwen van deze bergstam wordt van kinds af aan ‘verlengd’ met koperen ringen. U verblijft 1 nacht in het gezellige Chiang Rai.

Dag 12

Chiang Rai – Phrae – Phitsanulok (ca. 380 km)

Na het ontbijt bezoekt u de uitermate fotogenieke Wat Rong Khun, ook wel de ‘sneeuwtempel’ genoemd. Deze tempel is een waar meesterwerk van de gerenommeerde Thaise kunstenaar Chalermchai. U rijdt naar het grote meer van Phayao waar wij u het lekkerste kopje koffie van Thailand serveren. U volgt een mooie route door de met teakbomen begroeide bergstreek van de provincie Phrae. In het Phae Muang Phi Forest Park maakt u een wandeling langs de door erosie gevormde aardzuilen van zand en klei. Na de lunch rijdt u naar Phitsanulok waar u 1 nacht zult verblijven.

Dag 13

Phitsanulok – Dan Sai – Loei (ca. 160 km)

U rijdt in oostelijke richting en bezoekt de in de Kek rivier gelegen Kaeng Song of Sakunathayan waterval. In de provincie Loei, één van de mooiste provincies van het land, ontmoet u de lokale bevolking in het idyllisch gelegen dorpje Bo Klua. Vervolgens rijdt u, deels via de zogenaamde bloemenroute, naar het schitterende bergmeer van Huay Krating. Hier maakt u een tocht op een “huisjesraft”. Een longtailboot sleept het raft naar het midden van het meer waar u al “dobberend” en in alle rust kunt genieten van een lunch. Vervolgens is het nog een half uurtje rijden alvorens u in het stadje Loei arriveert voor overnachting.

Dag 14

Loei – Chiang Khan – Udon Thani (ca. 240 km)

U bezoekt Chiang Khan aan de Mekong rivier. Dit plaatsje heeft zijn authentieke karakter weten te behouden met zijn vele houten woningen en smalle straatjes. Hier gaat u aan boord van uw boot en vaart langs de oevers van Laos naar Kaeng Khut Ku met een mooi uitzicht over de rivier. Na de lunch maakt u een prachtige wandeling door de bossen en langs de vreemde grot- en steenformaties van het Phu Phrabat natuurpark. U verblijft 2 nachten in Udon Thani.

Dag 15

Udon Thani – Nongkhai – Udon Thani (ca. 95 km)

U rijdt naar de plaats Nongkhai voor een bezoek aan de unieke Sala Kaew Ku beeldentuin. In het park ziet u een enorme collectie imposante hindoeïstische en boeddhistische beelden. Aansluitend bezoekt u de Indo-China markt waar u de tijd heeft om op jacht te gaan naar koopwaar uit hoofdzakelijk China en Vietnam. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 16

Udon Thani – Phimai – Korat (ca. 280 km)

U maakt een indrukwekkende tocht dwars door de I-Sarn, in vele opzichten het hart van het koninkrijk en proeft de gemoedelijke sfeer met haar glooiende landschap, waterbuffels en rijstvelden. In Khon Kaen bezichtigt u de imposante, in Laotiaanse stijl gebouwde Nong Waeng Pagoda. Aansluitend rijdt u naar de ‘Angkor Wat van Thailand’: het schitterende zandstenen Khmertempelcomplex Prasat Hin Phimai. Na de lunch bezoekt u het Sai Ngam Park. U verblijft 1 nacht in Korat.

Dag 17

Korat – Khao Yai (ca. 120 km)

Na het ontbijt bezoekt u het pottenbakkersdorp Dan Kwian, waar het ambacht nog op traditionele wijze wordt uitgevoerd. Vervolgens maakt u een wandeling langs het uitgestrekte Lam Takhong meer en door het Muak Lek Arboretum natuurgebied. Na de lunch rijdt u naar het aan de rand van het Khao Yai National Park gelegen resort, waar u temidden van de beboste heuvels 1 nacht verblijft.

Dag 18

Khao Yai  – Bangkok (ca. 150 km)

Vrije ochtend om heerlijk in het mooie resort te relaxen en te genieten van de omgeving. Indien u zeer vroeg op wilt staan kunt u er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan het bekendste wild- en natuurreservaat van Thailand, het Khao Yai Nationaal Park, Een waardige afsluiting van deze rondreis. Na het middaguur rijdt u naar Bangkok waar u 1 nacht verblijft in het Narai Hotel.

Dag 19

Bangkok – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Bangkok voor uw terugvlucht naar Amsterdam.