TROPISCH ZUID-THAILAND

  • Reisduur: 13 days

MET 2 NACHTEN KHAO SOK NATIONAAL PARK EN 5 NACHTEN KRABI.

Een zeer bijzondere rondreis voor degenen die houden van natuurschoon en meer uit hun vakantie willen halen dan alleen luieren op het strand. Na uw verblijf in Bangkok reist u langs palmen- en rubberplantages naar Hua Hin en Chumphon, beide gelegen aan de Golf van Thailand. U doorkruist het schiereiland en u verblijft temidden van de regenwouden en kalksteenformaties van het Khao Sok Nationaal Park. U maakt een schitterende boottocht door de Phang Nga Bay en u rijdt naar het met ongekend natuurschoon omringde Krabi, waar u heerlijk kunt genieten van zon, zand en zee.

Deze reis wordt begeleid door Nederlandssprekende reisleiding.

Dag 1

Bangkok: klongtour (ca. 30 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar het Narai Hotel, waar u 3 nachten verblijft. ’s Middags maakt u een wandeling over de grootste bloemenmarkt van Bangkok en aansluitend een mooie en verfrissende klongtour. U passeert o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, het schitterende Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. ‘s Avonds is er een welkomstdiner.

Dag 2

Bangkok: fietstour

U wordt opgehaald bij uw hotel en gaat naar Chinatown voor een uiterst kleurrijke fietstocht door alle facetten van deze authentieke Chinese wijk. Met een veerpont gaat u naar de overzijde van de Chao Phraya rivier en fietst door de stadswijk Thonburi, de vroegere hoofdstad van Siam. Aansluitend wordt u teruggebracht naar het hotel. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3

Bangkok

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een bijzondere excursie extra reserveren, zoals een bezoek aan de best bewaard gebleven Drijvende Markt van het land en de bezienswaardigheden in Kanchanaburi en de River Kwai of een bezoek per airconditioned bus en cruiser aan het Bang Pa-In zomerpaleis en het werelderfgoed Ayutthaya.

Dag 4

Bangkok – Hua Hin (ca. 210 km)

U verlaat Bangkok en rijdt naar de plaats Phetchaburi. Hier bezoekt u de Khao Luang grot met zijn vele boeddhabeelden en het prachtige 19e eeuwse paleiscomplex Phra Nakhon Khiri. De diverse gebouwen liggen verspreid over 3 heuvels en worden temidden van de bossen en rotsen met elkaar verbonden door wandelpaden. Na de lunch rijdt u naar Hua Hin waar u 1 nacht verblijft in het City Beach Resort.

Dag 5

Hua Hin – Chumphon (ca. 260 km)

U maakt kennis met de levensstijl van de lokale bevolking van Zuid-Thailand. U bezoekt een ananas-, kokosnoot- en rubberplantage en luncht in een lokaal restaurant aan het mooie Ban Krut strand. Vanaf de ‘Spiegelberg’ heeft u een prachtig uitzicht over de kalkstenen klippen en eilanden voor de kust en vanaf de Chedi Kiti Prakat over de Golf van Thailand. U verblijft 1 nacht in het rustige bij het strand gelegen Novotel Chumphon Beach Resort & Golf.

Dag 6

Chumphon – Khao Sok National Park (ca. 280 km)

U rijdt naar het Khao Sok Nationaal Park, een van de indrukwekkendste regenwouden van Zuid-Thailand. Na de lunch in het resort maakt u een kanotocht langs indrukwekkende rotswanden en door een ‘tunnel’ van dichte jungle op de Klong Sok rivier, een ware sensatie! U verblijft 2 nachten in het aan de rand van het nationale park gelegen Khao Sok Rainforest Resort.

Dag 7

Khao Sok Nationaal Park

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een mooie excursie extra reserveren, zoals een jungletrekking of een boottocht op het gigantische Rajaphrapha stuwmeer.

Dag 8

Khao Sok National Park – Krabi (ca. 120 km)

In de loop van de ochtend rijdt u naar de pier van Phang Nga. Vervolgens maakt u een schitterende boottocht door de Phang-Nga Bay, bekend vanwege de mangrovebossen, de fascinerend hoog uit zee oprijzende kalksteenrotsen en het James Bond eiland. Na de lunch op Koh Panyi, geheel gebouwd op palen boven de zee, rijdt u naar het zo geliefde, met ongekend natuurschoon omringde Krabi, waar u 5 nachten verblijft in het La Playa Resort.

Dag 9 t/m 12

Krabi

Ontbijt en heerlijke dagen ter vrije besteding. Krabi biedt met haar paradijselijke stranden en eilanden, ongekend natuurschoon en een goed ontwikkelde toeristische infrastructuur, alle ingredienten voor een droomvakantie. Een mooie ter plaatse te reserveren excursie is een snorkeltrip bij fascinerende rotseilanden in de wateren van Krabi of wat dacht u van de Phi Phi eilanden.Niet voor niets heeft Krabi inmiddels de reputatie verworven een van de mooiste bestemmingen van Thailand te zijn.

Dag 13

Krabi – Bangkok (ca. 20km)

In de vooravond transfer naar de luchthaven van Krabi voor uw vlucht naar Bangkok.