Privé Discovery Arrangement 16: Thailand met de kinderen

  • Reisduur: 11 days

ABSOLUTE AANRADER, OOK ZONDER KINDEREN.

Wij bieden u een prachtig familie arrangement voor een onbekommerde en onvergetelijke gezinsvakantie. Altijd al olifanten en pandaberen van dichtbij willen zien? Dan is deze reis de oplossing! Boeddhistische tempels, kleurrijke markten, tropische regenwouden, een glorierijke geschiedenis, olifanten, een boeiende cultuur en een uiterst kindvriendelijke bevolking maken, samen met de goede voorzieningen, Thailand tot een topbestemming voor een vakantie met kinderen. De Thai zijn gek op die kleine ‘farang’ en die krijgen dan ook vaak de volle aandacht. Menig hotel weet het de ‘kids’ met spelletjes en allerlei andere activiteiten naar de zin te maken.

Deze privé rondreis wordt uitgevoerd per airconditioned personenauto of minivan met privé-chauffeur en Engelssprekende gids.

HOOGTEPUNTEN
■ Bangkok: Klongtour, Grand Palace en Siam Paragon
■ Drijvende Markt
■ Boemeltrein Birmaspoorlijn
■ Brug over de River Kwai
■ Erawan Watervallen
■ Erebegraafplaats, Oorlogsmuseum
■ Ayutthaya Historical Park
■ Nachttrein Ayutthaya–Chiang Mai
■ Chiang Mai: parasol schilderen, tocht met bamboevlot, olifanten en pandas

BIJ ONS INCLUSIEF!
■ 9 overnachtingen
■ 8 x ontbijt
■ Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)
■ Vervoer per airconditioned minivan met deskundige chauffeur
■ Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gids

VERLENGING:
Deze reis kunt u vanaf dag 10 uitstekend verlengen met een individuele strandvakantie in Hua Hin/Cha-Am, Pattaya/Jomtien, Koh Chang of in het zuiden van Thailand in Phuket, Krabi, Khao Lak of Koh Samui.

Tegen een geringe meerprijs kan een Nederlandssprekende lokale gids aangevraagd worden.

Dag 1

Bangkok – Klongtour

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw gids en volgt de transfer naar het centraal gelegen Narai Hotel, waar u 3 nachten verblijft. In de middag maakt u een boottocht over de rivier en door de klongs (kanalen) van Bangkok. U komt ogen tekort, wat een totaal andere wereld! Vervolgens maakt u een wandeling over de kleurrijke bloemen- en groentemarkt. Terug in uw hotel kunt u bij het zwembad bijkomen van de eerste indrukken terwijl de kinderen een verfrissende duik nemen in het heerlijke zwembad!

Dag 2

Grand Palace – Siam Paragon

Na het ontbijt bezoekt u het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. Vervolgens brengen we u naar de ultramoderne Siam Paragon Shoppingmall. Hier kunt u naar hartelust zelf op ontdekking gaan. Naast de prachtige IT en speelgoedwinkels beschikt Siam Paragon over Siam Ocean World! Een onderwaterwereld die zijn weerga niet kent. In de middag gaat u met de ‘skytrain’ terug naar het hotel.

Dag 3

Bangkok

Dag ter vrije besteding. Het zal geen enkel probleem zijn om deze dag in te vullen. Bangkok kent vele pretparken zoals Dreamworld, Safariworld en Siam Waterworld.  Wilt u Bangkok op een andere manier verkennen, dan is de befaamde fietstocht door Bangkok een aanrader.  Of bezoek ’s avonds  Asiatique The Riverfront, met leuke winkel- en eetstalletjes en een gigantisch reuzenrad. Een ware belevenis! 

Dag 4

Bangkok – Drijvende Markt – Boemeltrein – River Kwai (ca. 190 km)

In het dorpje Damnoen Saduak bezoekt u de best bewaard gebleven drijvende markt van Thailand. U vaart in een bootje over de markt temidden van talrijke bootjes met allerlei koopwaar, zoals vers fruit, lekkere hapjes en souvenirs, een bijzonder kleurrijk schouwspel. In de plaats Kanchanaburi gaat u, na een bezoek aan de Brug over de River Kwai, aan boord van de boemeltrein voor een treinrit over de beruchte ‘Dodenspoorlijn’. Vanuit de trein heeft u een geweldig uitzicht over de rivier. Hoogtepunt is echter het passeren van het zogenaamde “bamboe viaduct” waar de trein zich schoorvoetend over heen beweegt! U verblijft 2 nachten aan de Kwai rivier in naar keuze het Pung Waan Yai Resort & Spa of de Hintok River Camping (tegen een toeslag). Op de camping verblijft u in een luxe safari tent. 

Dag 5

Erawan watervallen

Een prachtige dag vol natuurschoon. Temidden van het weelderig groen van het Erawan National Park stort de schitterende Erawan waterval zich in 7 etages omlaag in schaduwrijke poelen waar u kunt zwemmen in het kristalheldere water. Het park biedt ook de mogelijkheid om via een mooi, maar steil pad langs de watervallen omhoog te klimmen. Onderweg kunt u bezoek verwachten van één van de vele apen die nieuwsgierig om de hoek komen kijken.

Dag 6

River Kwai – Ayutthaya – Nachttrein Chiang Mai (ca. 180 km)

In de ochtend bezoekt u de Erebegraafplaats en het indrukwekkende Thailand-Burma Railway Centre Museum, waarna u naar Ayutthaya rijdt. In het wereldberoemde Historical Park maakt u een wandeling langs de imposante ruïnes van de Wat Phra Sri Sanphet en de majestueus aan de rivier gelegen Wat Chai Wattanaram. In het begin van de avond vertrekt u met de slaaptrein naar Chiang Mai. U verblijft in een couchette in een 2e klasse rijtuig met airconditioning. Zeker de kinderen zullen ervaren dat een treinreis in Thailand een heus avontuur is!

Dag 7

Chiang Mai – Parasol schilderen

Na aankomst in de ochtend op het station volgt de transfer naar uw centraal en op loopafstand van de gezellige avondmarkt gelegen hotel waar u 3 nachten verblijft in het Imperial Pornping hotel. In de middag gaat u naar een fabriekje waar parasols gemaakt worden. Hier kunt u samen met uw kinderen een eigen parasol beschilderen.

Dag 8

Olifanten en Pandas

In een diervriendelijk olifantenpark  maakt u kennis met de interaktie tussen de olifanten en hun begeleiders, de mahouts.  Aansluitend kunt u op een bamboevlot rustig de rivier afzakken. Vervolgens rijdt u naar de dierentuin van Chiang Mai. Hier kunt u de reuze panda’s bewonderen die door China aan Thailand zijn geschonken.

Dag 9

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. Uw gids adviseert u graag over de mogelijkheden. Wat dacht u van een leuke fietstocht? (kinderfietsen, -stoeltjes, een fietskar of een aanhangfiets zijn beschikbaar). Over smalle plattelandswegen fietst u door een tropisch landschap langs oude boomgaarden en kleine dorpjes en zwaaien links en rechts de vriendelijke Thai je tegemoet. Of een ca. 2 uur durende boottocht over de Ping rivier waarbij u in een privé-boot langs de oevers van Chiang Mai en omgeving vaart.

Dag 10

Chiang Mai

Na het ontbijt is deze reis ten einde.