Privé Discovery Arrangement 15: Parels van het Zuiden

  • Reisduur: 10 days

TROPISCH AVONTUUR VOOR EEN SCHERPE PRIJS EN 5 NACHTEN OP KOH SAMUI!

Een avontuurlijk prive arrangement voor degenen die houden van natuurschoon en meer uit hun vakantie willen halen dan alleen maar op het strand te liggen. Uw reis begint in de wereldstad Bangkok en vervolgens gaat u met de comfortabele nachttrein naar Surat Thani. U verblijft temidden van de regenwouden en kalksteenformaties van het Khao Sok Nationaal Park en u maakt een schitterende boottocht over het Rajaprapha stuwmeer en waarop u de nacht door brengt in een drijvende lodge. Een waar avontuur. Aansluitend reist u naar het paradijselijke Koh Samui waar u heerlijk kunt genieten van zon, zand en zee.

Dit prive arrangement wordt begeleid door Engelssprekende lokale gidsen.

HOOGTEPUNTEN
■Bangkok: Klongtour en fietstour
■Nachttrein Bangkok – Surat Thani
■Khao Sok Nationaal Park
■Kanoën op de Klong Sok rivier
■Boottochtten Rajaprapha meer
■Strand: Koh Samui

BIJ ONS INCLUSIEF!
■9 overnachtingen
■9 x ontbijt, 3 x lunch en 3 x diner
■Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden
■Begeleiding tijdens de reis door deskundige Engelssprekende Thaise gids (dag 1 t/m 5)
■Vervoer volgens omschrijving

Dag 1

Bangkok – klongtour (ca. 30 km)

Transfer vanaf de luchthaven, het station of hotel in Bangkok naar het centraal gelegen Narai Hotel waar u 1 nacht verblijft. In de middag maakt u een wandeling over de grootste bloemenmarkt en een verfrissende boottocht door de smalle ‘klongs’ van de stad. U passeert o.a. de Wat Arun, het Grand Palace en het Royal Barge Museum.

Dag 2

Bangkok – fietstour – Nachttrein naar Surat Thani

Na een vroeg ontbijt wordt u naar Chinatown, het opstappuntvan onze Bangkok fietsexcursie  gebracht. Tijdens deze ca. 3 uur durende, uiterst kleurrijke fietstocht ziet u alle facetten van deze authentieke Chinese wijk. Met een veerpont gaat u naar de overzijde van de Chao Phraya rivier en fietst door de stadswijk Thonburi. Na afloop wordt u weer naar uw hotel terug gebracht. ‘s Middags gaat u op eigen gelegenheid naar het station voor de slaaptrein naar Surat Thani. We reserveren een couchette voor u, waarbij u verblijft in een 2e klasse rijtuig met airconditioning.

Dag 3

Surat Thani – Khao Sok National Park (ca. 50 km)

Aankomst in de vroege ochtend op het station van Surat Thani en transfer naar het Khao Sok Rainforest Resort, gelegen aan de rand van het Khao Sok Nationaal Park, een van de indrukwekkendste oerwouden van Zuid-Thailand. Na aankomst maakt u een ca 2 uur durende trekking door de jungle op de rug van een olifant. Na de lunch in het resort volgt een ca 2 uur durende kanotocht op de Klong Sok rivier en vaart u door een uniek stukje regenwoud met volop flora en fauna. Diner en overnachting in het resort.

Dag 4

Rajaphrapha meer en verblijf op drijvende lodge

Na het ontbijt gaat u naar het Rajaphrapha meer voor een onvergetelijke tocht in internationaal gezelschap en 1 nacht verblijf op een drijvende lodge op het meer. De lunch is in uw lodge en hier kunt u relaxen en zwemmen. U maakt o.a. een jungle wandeling, brengt een bezoek aan een grot en een drijvend huis, en kunt heerlijk relaxen en zwemmen in het heldere water. Tijdens het diner op de lodge zorgen de geheimzinnige junglegeluiden voor een heel aparte en sfeer.

Drijvende Lodge

Een zijn met de natuur, dat is de charme van een verblijf op het meer. U verblijft daarom 1 nacht in een eenvoudig ingerichte van bamboe of hout gemaakte bungalow met soms enkel een matras, stoel en muskietennet. Voor het toilet en een douche zijn er gedeelde faciliteiten. Er is overdag geen electriciteit maar wel olielampen en een generator in de avonduren zodat u dus batterijen kunt opladen. U dient zelf een handdoek en een zaklantaarn mee te brengen.

Dag 5

Rajaphrapha meer – Khao Sok Nationaal Park

Nadat u bent ontwaakt door het geroep van de apen en vele vogelgeluiden volgt een ontbijt op uw drijvende lodge. U kunt nog relaxen totdat een spectaculaire boottocht door de maagdelijke Khao Sok jungle u weer naar de pier brengt. Van hier rijdt u naar het Khao Sok Rainforest Resort. Na de lunch kunt u de middag zelf invullen. ’s Avonds is er een diner.

Dag 6

Khao Sok National Park – Koh Samui (ca. 190 km)

Ontbijt in het resort. In de loop van de ochtend transfer naar het treinstation van Surat Thani of het Lomphraya kantoor vanwaar u een aansluiting naar Koh Samui heeft. U verblijft  4 nachten in het aan het mooie strand van Lamai gelegen Coral Cove Resort.

Dag 7 t/m 9

Koh Samui

Dagen ter vrije besteding. Koh Samui biedt alle ingredienten voor een droomvakantie: prachtige witte zandstranden en baaien met kristalhelder warm water omringen heuvels die vol staan met ontelbare palmbomen met daarbinnen een spectaculair berglandschap met wandelpaden naar enkele watervallen. Bij Lamai vindt u een keur aan winkels en uitgaansmogelijkheden. Rondom Samui liggen er voor duik- en snorkelliefhebbers mogelijkheden te over om het onderwaterleven te verkennen. Koh Samui heeft inmiddels de reputatie verworven een van de mooiste bestemmingen van Thailand te zijn. 

Dag 10

Koh Samui

Na het ontbijt is deze reis ten einde.