Privé Discovery Arrangement 12: Culturele Schatten van Thailand

  • Reisduur: 7 days

Uitstekend te combineren met Fascinerende bergwereld in Noord-Thailand.

Een prachtig privé arrangement om een goede indruk te krijgen van het ‘Land van de Glimlach’. U maakt kennis met kleurrijke markten en shows, aangrijpende WO II herinneringen, indrukwekkende historische parken, prachtig natuurschoon en een vriendelijke bevolking. Vanuit de hoofdstad Bangkok rijdt u allereerst naar de westelijke heuvels van de provincie Kanchanaburi. Vervolgens rijdt u door de centrale vruchtbare delta en al eeuwenlang de rijstschuur van Thailand, naar het noorden van Centraal Thailand. De grootste attractie vormen hier de oude stadsruïnes, die herinneren aan een glorierijk verleden. Uw reis eindigt in de oude stad Chiang Mai, het toeristisch centrum, gelegen in een groen dal temidden van beboste bergen. De rijke mengeling van culturen en landschappelijk schoon maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring.

Dit prive arrangement wordt uitgevoerd per airconditioned auto of minivan met privé-chauffeur en Engelssprekende gids.

HOOGTEPUNTEN
■ Drijvende Markt
■ Sampran Riverside
■ Treinrit ‘Death Railway’
■ Ayutthaya Historical Park
■ ‘Zwitserland van Thailand’
■ Fietstocht Sukhothai Historical Park
■ Rit per paard en wagen
■ Olifantencentrum en -ziekenhuis
■ Bergtempel Doi Suthep

BIJ ONS INCLUSIEF!
■ 6 overnachtingen
■ 6 x ontbijt en 6 x lunch
■ Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden
■ Vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur
■ Begeleiding tijdens het programma door deskundige Engelssprekende lokale gids

COMBINATIE MOGELIJKHEID
Dit arrangement kunt u uitstekend combineren met het prive Discovery arrangement 14, Fascinerende bergwereld in Noord-Thailand

Tegen een geringe meerprijs kan een Nederlandssprekende lokale gids aangevraagd worden.

Dag 1
Bangkok – River Kwai (ca. 280 km)

U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt naar Damnoen Saduak waar vandaan u per longtailboot op de kleurrijke nog grootste drijvende markt in Thailand arriveert. Vervolgens bezoekt u de botanische tuinen van de befaamde Sampran Riverside (de voormalige Rose Garden). Na de lunch geniet u van een kleurrijke show met vele aspecten van de Thaise cultuur. In de namiddag rijdt u naar de River Kwai waar u 1 nacht verblijft in het prachtig aan de rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa.

Dag 2
River Kwai – Ayutthaya (ca. 230 km)

In de ochtend bezoekt u de Erebegraafplaats, het JEATH Oorlogsmuseum en de beruchte Brug over de River Kwai en maakt u een onvergetelijke treinrit over de Dodenspoorweg (‘Death Railway’). Na de lunch rijdt u naar Ayutthaya waar u 1 nacht in het Krungsri River Hotel zult verblijven.

Dag 3

Ayutthaya – Lopburi – Phitsanulok (ca. 280 km)

U bezoekt de belangrijkste ruïnecomplexen van het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park, met o.a. de Wat Phra Si Samphet, dat tevens een gigantisch Boeddhabeeld herbergt. In Lopburi, de apenstad, bezichtigt u de Prang Sam Yod Khmertempel welke de drie-eenheid in het Hindoeïsme symboliseert. Na de lunch rijdt u via de uitgestrekte rijstvelden naar de plaats Phitsanulok waar u 2 nachten verblijft in het prachtige viersterren boetiek hotel Ruean Phae Royal Park.

Dag 4

Dag 4: Phitsanulok (ca. 195 km)

In het op de werelderfgoederenlijst van de UNESCO vermelde Sukhothai Historical Park maakt u per fiets een prachtige tocht langs de vele ruïnes en monumenten met daarnaast immense Boeddhabeelden en serene lotusvijvers van deze oude koningsstad die van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Na de lunch rijdt u naar de plaats Phitsanulok waar u 2 nachten verblijft in het nieuwe en prachtige viersterren boetiek hotel Ruean Phae Royal Park.

Dag 5

Dag 5: Phitsanulok – Sukhothai (ca. 70 km)

Via de uitgestrekte rijstvelden rijdt u naar het op de werelderfgoederenlijst van de UNESCO vermelde Sukhothai Historical Park. Hier  maakt u een mooie en  relaxte fietstocht langs de vele ruïnes en monumenten, immense Boeddhabeelden en serene lotusvijvers. Vervolgens rijdt u naar het prachtige Le Charme Sukhothai Resort. De middag is ter vrije besteding.

Dag 6

Sukhothai – Lampang (ca. 180 km)

U rijdt naar Lampang waar u een bezoek brengt aan de voornamelijk uit teakhout bestaande Wat Phra That Lampang Luang. Na de lunch in Lampang maakt u per paard en wagen een bijzonder leuke rit langs de rivier. U verblijft 1 nacht in de prachtig gelegen Lampang River Lodge.

Dag 7
Lampang – Chiang Mai (ca. 100 km)

In het Lampang Elephant Conservation Center maakt u kennis met de ambassadeur van het land, de Thaise olifant, en u bezoekt het ernaast gelegen olifantenhospitaalNa de lunch rijdt u via een prachtige route door het beboste berglandschap, met onderweg een stop bij de Mae Ta junglemarkt waar o.a. gegrilde insecten en kevers aangeboden worden, naar Chiang Mai waar de tour na een bezoek aan de op 1.054m hoogte gelegen Doi Suthep tempel ten einde is  en wordt u naar de luchthaven, het station of hotel van uw keuze in Chiang Mai gebracht.