Privé Discovery Arrangement 13: Unseen Thailand

  • Reisduur: 7 days

Absolute aanrader met verrassende hoogtepunten

Dit unieke en zeer afwisselende prive arrangement gaat door Oost- en Noordoost Thailand (oftewel de I-sarn zoals de Thai zelf de streek noemt). De I-Sarn is een gebied wat nog niet veel door Westerse toeristen bezocht wordt. U zult echter versteld staan van zijn schoonheid. Het Khao Yai Nationaal Park, de Khmertempels van Phanom Rung en Phimai, en de nog ongerepte provincie Loei, zijn schitterend. De afwisseling van het prachtige natuurschoon, de fascinerende architectuur en historie, de kleurrijke dorpen en de warmhartige bevolking zullen u tijdens deze reis blijven verrassen. Vanaf de plaats Phitsanulok reist u naar Chiang Mai, met onderweg een leuke fietstocht door het Sukhothai Historical Park.

Dit prive arrangement wordt uitgevoerd per airconditioned auto of minivan met privé-chauffeur en Engelssprekende gids.

HOOGTEPUNTEN
* Khao Yai National Park
* Khmer tempel Phanom Rung
* Khmer kasteel Phimai
* Ban Chiang Archeologische opgravingen
* Phu Prabat natuurpark
* Sala Kaew Beeldentuin
* Boottocht Mekong rivier
* Huay Krating bergmeer
* Fietstocht Sukhothai Historical Park

BIJ ONS INCLUSIEF!
■ 6 overnachtingen
■ 6 x ontbijt, 6 x lunch
■ Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)
■ Vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur
■ Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gids

COMBINATIE MOGELIJKHEID
Dit arrangement kunt u uitstekend combineren met het prive Discovery arrangement 14, Fascinerende bergwereld in Noord- Thailand

Tegen een geringe meerprijs kan een Nederlandssprekende lokale gids aangevraagd worden.

Dag 1

Bangkok – Khao Yai National Park (ca. 180 km)

Transfer vanaf de luchthaven, station of hotel in Bangkok naar het centraal gelegen Narai Hotel. In de middag maakt u een verfrissende boottocht over de brede ‘River of Kings’ en door de smalle ‘klongs’ van de stad. U passeert o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, het Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. U verblijft 3 nachten in de fascinerende wereldstad.

Dag 2

Khao Yai – Korat (ca. 250 km)

Na een stop bij het Lam Takhong stuwmeer  rijdt u naar een van de meest indrukwekkende Khmertempels van Z.O Azie, de “Prasat Hin Khao Phanom Rung”. De tempel is gebouwd op de top van een uitgewerkte vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft op Cambodja en de hoogvlakte van de I-Sarn. Na de lunch bezoekt u het ambachtelijke pottenbakkers dorp Dan Kwian. Vervolgens gaat u verder naar Korat waar u 1 nacht in het V-One hotel verblijft.

Dag 3

Korat – Udon Thani (ca. 280 km)

U bezoekt het typische I-sarn dorp Ban Prasat. Vervolgens rijdt u naar Phimai waar u een wandeling maakt door het Sai Ngam Park, de allergrootste “Banyan Tree” in Thailand. Aansluitend brengt u een bezoek aan de ‘Angkor Wat van Thailand’, het imposante uit zandsteen en lateriet opgebouwde Khmerkasteel Prasat Hin Phimai. Na de lunch in Khon Kaen stopt u bij de prachtige in Laotiaanse stijl gebouwde Wat Nong Waeng Pagode. In de gezellige stad Udon Thani verblijft u 2 nachten in het centraal gelegen Charoen hotel.

Dag 4

Nongkhai – Udon Thani (ca. 90 km)

Uw eerste stop is in Ban Chiang, een erkend werelderfgoed van de UNESCO. Hier zijn archeologische opgravingen welke meer dan 5000 jaar oud zijn. U rijdt naar de plaats Nongkhai en wandelt door de unieke Sala Kaew Ku beeldentuin. In het park ziet u een enorme collectie imposante hindoeïstische en boeddhistische beelden. Op de Indo-China markt, gelegen aan de Mekhong rivier heeft u de tijd om op jacht te gaan naar koopwaar uit m.n. China en Vietnam. De middag is ter vrije besteding.

Dag 5

Udon Thani – Loei (ca. 190 km)

U rijdt verder door Noord-Oost Thailand en er komen steeds meer bergen in zicht. U maakt een mooie wandeling langs de zeer vreemde grot- en steenformaties van het Phu Phrabat natuurpark. Vervolgens rijdt u langs de grens met Laos en de Mekong rivier naar Kaeng Khut Ku. Hier heeft u een indrukwekkend uitzicht op de rivier. Na de lunch vaart u via de oevers van Laos naar Chiang Khan. Tijdens een wandeling ziet u dat dit stadje zijn authentieke karakter heeft weten te behouden. Vele houten woningen, smalle straatjes met winkeltjes, pittoreske restaurantjes en zijn gemoedelijke sfeer maken een verblijf heel aangenaam. Uw dag eindigt in het leuke plaatsje Loei waar u 1 nacht in het Loei Palace  hotel verblijft.

Dag 6

Loei – Phitsanulok (ca. 170 km)

In de loop van de ochtend rijdt u naar het schitterende bergmeer van Huay Krating. Hier maakt u een tocht op een “huisjesraft”. Een longtailboot sleept het raft naar het midden van het meer waar u al “dobberend” en in alle rust van de omgeving kunt genieten en tevens de lunch kunt nuttigen. Na de lunch rijdt u, via de zogenaamde bloemenweg, opnieuw door prachtig natuurschoon en bezoekt het idyllisch gelegen dorpje Bo Klua en de Kaeng Song waterval. U verblijft 1 nacht in Phitsanulok in het Amarin Lagoon hotel.

Dag 7

Phitsanulok – Chiang Mai  (ca. 280 km)

In het UNESCO Werelderfgoed Sukhothai verkent u per fiets de vele ruïnes, monumenten en Boeddhabeelden, verspreid liggend in sfeervol aangelegde parken met eeuwenoude bomen en lotusvijvers.  Na de lunch rijdt u naar de meer dan 700 honderd jaar oude stad Chiang Mai. waar u naar de luchthaven, het station of het hotel van uw keuze wordt gebracht en deze rondreis ten einde is.