Privé Discovery Arrangement 14: Fascinerende Bergwereld van Noord-Thailand

  • Reisduur: 7 days

Uitstekend te combineren met Culturele Schatten van Thailand.

Een schitterend privé arrangement door het schilderachtige noorden van Thailand met zijn heerlijke klimaat en laat u kennis maken met het adembenemende natuurschoon en de kleurrijke veelzijdige cultuur van dit zo fascinerende deel van het land. In de berglandschappen leven nog verschillende bergvolkeren op traditionele wijze. U bezoekt o.a. een van ‘s lands meest indrukwekkende watervallen, maakt kennis met de mysterieuze wereld van de ‘Giraffe-vrouwen” en verkent een van ‘s lands bekendste grottenstelsels in het schilderachtige Pai. Via de vallei van de Kok rivier en de uitgestrekte heuvels van Doi Mae Salong rijdt u naar de ‘fameuze’ Gouden Driehoek, ingesloten door Birma en Laos en u vaart over de machtige Mekong rivier. U bezoekt de prachtige bloementuin van de koninklijke familie en na een verblijf in het gezellige stadje Chiang Rai gaat u terug naar Chiang Mai.

Dit prive arrangement wordt uitgevoerd per airconditioned auto of minivan met privé-chauffeur en Engelssprekende gids.

HOOGTEPUNTEN
■ Mae Wang National Park met Pha Chor Cliff
■ Ob Luang Ravijn
■ Mae Hong Son Stadstour
■ ‘Longnecks’ Karen Paduang Bergstam
■ Tham Lod Grotten
■ Pai
■ Mok Fa waterval
■ Gouden Driehoek
■ Boottocht Mekong Rivier
■ Indo-China Markt
■ Doi Tung Botanische Tuin
■ Akha en Yao Bergstam
■ ‘Sneeuwtempel’ Wat Rong Khun
■ Khun Korn waterval

BIJ ONS INCLUSIEF!
■ 6 overnachtingen
■ 6 x ontbijt en 6 x lunch
■ Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden
■ Vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur
■ Begeleiding tijdens het programma door deskundige Engelssprekende lokale gids

COMBINATIE MOGELIJKHEID
Dit arrangement kunt u uitstekend combineren met het prive Discovery arrangement 12, Culturele schatten van Thailand

Tegen een geringe meerprijs kan een Nederlandssprekende lokale gids aangevraagd worden.

Dag 1

Chiang Mai – Mae Sariang (ca. 190km)

U wordt bij uw hotel opgehaald. In het Mae Wang National Park maakt u een wandeling naar de Pha Chor Cliff.  De door erosie geschapen zuilen en muren van aarde en klei zijn een bijzondere natuurlijke beziens-waardigheid. Vervolgens bezoekt u het Ob Luang National Park. Hier wandelt u naar het spectaculaire ravijn en over de ‘nature trail’ met prehistorische rots- en grottekeningen. Na de lunch rijdt u naar Mae Sariang, een typisch Thaise “upcounty village” waar het toerisme nog in zijn beginschoenen staat en waar u 1 nacht verblijft in het Maesariang Riverhouse Resort.

Dag 2

Mae Sariang – Mae Hong Son (ca.155km)

Na het ontbijt begint u aan de klim naar het bergstadje Mae Hong Son. Een geweldige route met veel prachtige panorama’s. U brengt een bezoek aan het Khun Yuam oorlogsmuseum en het uitzichtpunt Pha Bong.  Na de lunch bezichtigt u de Wat Doi Kong Mu, met een prachtig uitzicht over de stad en het berglandschap en het aan het meer gelegen tempelcomplex Wat Chong Klang-Chong Kham.  U verblijft 2 nachten in het fraai aan een rivier gelegen 4-sterren Imperial Mae Hong Son Resort.

Dag 3

Mae Hong Son (ca. 40km)

Vandaag heeft u een bijzondere ontmoeting met een van de meest opzienbarende bergstammen ter wereld, de Karen Paduang, beter bekend onder de naam ‘Longnecks’, waarvan de vrouwen vele halsringen dragen waarmee ze hun nek ‘oprekken’ door onder andere de schouderbladen en ribben naar beneden te drukken. De middag ter vrije besteding.

Dag 4

Mae Hong Son – Pai (ca. 150km)

Vandaag gaat u genieten van een van de mooiste routes in Thailand en passeert u tevens het per weg hoogst bereikbare punt in Thailand. De panoramische route naar Pai leidt door een uitloper van het machtige Himalaya gebergte. U bezoekt de ‘vissengrot’, een vijver aan de voet van een kalksteenrots, en de Tham Lod grotten, waar een rivier doorheen stroomt. Na de lunch rijdt u naar het schilderachtige Pai waar u 1 nacht verblijft in het Baan Krating Pai Resort.

Dag 5

Pai – Gouden Driehoek (ca. 290 km)

Onderweg maakt u een wandeling naar de schitterende Mok Fa waterval.  Na een bezoek aan de lokale markt in Mae Malai, waar u gegrilde insekten kunt eten (zeker het proberen waard!), is uw volgende stop in Thaton waar u kunt genieten van het uitzicht over de vallei van de Mae Kok rivier. Na de lunch bezoekt u in het Mae Salong gebergte een dorp van de Yao bergstam. In de namiddag arriveert u in de Gouden Driehoek en bij de Mekong rivier, waar u 1 nacht verblijft in het Imperial Golden Triangle Resort.

Dag 6

Gouden Driehoek – Chiang Rai (ca. 90 km)

U verkent het stadje Chiang Saen dat diverse ruines herbergt en u maakt een boottocht over de Mekong rivier. Vervolgens bezoekt u het House of Opium en de Indo-China markt in Mae Sai. Na de lunch gaat u in het Doi Tung gebergte de fraaie bloementuin van de koninklijke residentie en een dorp van de Akha bergstam bezoeken. U verblijft 1 nacht in Chiang Rai in het LaLuna Hotel & Resort.

Dag 7

Chiang Rai – Chiang Mai (ca. 190 km)

Na het ontbijt bezichtigt u de befaamde Rong Khun ‘Sneeuwtempel’, een waar kunstwerk. Vervolgens maakt u een wandeling  door de jungle naar de prachtige Khun Korn waterval. U geniet van  een heerlijke kop koffie met gebak in het Suan Charin Resort. De  terugreis gaat over  de mooie Doi Saket bergroute, met nog  een stop bij de Mae Kachan hotsprings. In Chiang Mai wordt u  naar het hotel van uw keuze, het station of de luchthaven gebracht.