Privé Discovery Arrangement 11: In het Spoor van de Geschiedenis

  • Reisduur: 7 days

Alle hoogtepunten van Centraal Thailand

Een prachtig privé arrangement om een mooie indruk te krijgen van het ‘Land van de Glimlach’. U maakt kennis met kleurrijke markten en shows, aangrijpende WOII herinneringen, indrukwekkende historische parken, prachtige nationale parken en een vriendelijke bevolking. Vanuit Bangkok rijdt u naar de westelijke heuvels van de provincie Kanchanaburi. Vervolgens gaat u via de centrale delta naar het noorden van Centraal Thailand. De grootste attractie vormen de oude stadsruïnes, die herinneren aan een glorierijk verleden. Uw reis eindigt in Bangkok na een bezoek aan het Khao Yai Nationaal Park, ’s lands bekendste wildpark en natuurreservaat.

Dit privé arrangement wordt uitgevoerd per airconditioned auto of minivan met privé-chauffeur en Engelssprekende gids.

HOOGTEPUNTEN
■ Drijvende Markt
■ Sampran Riverside
■ Erawan watervallen
■ Treinrit ‘Death Railway’
■ Ayutthaya Historical Park
■ Fietstocht Sukhothai Historical Park
■ Phrang Sam Yod
■ Phra Phutthabat
■ Khao Yai Nationaal Park

BIJ ONS INCLUSIEF!
■ 6 overnachtingen
■ 6 x ontbijt en 5 x lunch
■ Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden (tenzij anders vermeld)
■ Vervoer per airconditioned auto of minivan met deskundige chauffeur
■ Begeleiding tijdens het programma door deskundige lokale Engelssprekende gids

COMBINATIE MOGELIJKHEID
Dit arrangement kunt u uitstekend combineren met het prive Discovery arrangement 15, Parels van het Zuiden.

Tegen een geringe meerprijs kan een Nederlandssprekende lokale gids aangevraagd worden

Dag 1
Bangkok – River Kwai (ca. 280 km)

U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt naar Damnoen Saduak waar vandaan u per longtailboot op de kleurrijke nog grootste drijvende markt in Thailand arriveert. Het is een prachtig schouwspel om te zien hoe in tientallen bootjes trotse Thaise dames hier al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Na de lunch in Sampran Riverside (de voormalige Rose Garden) geniet u van een kleurrijke show waar vele aspecten van de Thaise cultuur aan bod zullen komen. Aangekomen bij de River Kwai verblijft u 2 nachten in het prachtig aan de rivier gelegen Pung Waan Yai Resort & Spa.

Dag 2

Erawan watervallen

Een prachtige dag vol natuurschoon. Temidden van het weelderig groen van het Erawan National Park stort de schitterende Erawan waterval zich in 7 etages omlaag in schaduwrijke poelen waar u kunt zwemmen in het kristalheldere water. Het park biedt tevens de mogelijkheid om via een mooi, maar steil pad langs de watervallen omhoog te klimmen. Onderweg kunt u bezoek verwachten van één van de vele nieuwsgierige apen.

Dag 3

River Kwai – Ayutthaya (ca. 230 km)

De River Kwai is wereldwijd bekend geworden door de bouw van waarschijnlijk ‘s werelds beroemdste spoorbrug. Hierbij kwamen vele krijgsgevangenen, die onder erbarmelijke omstandigheden te werk werden gesteld en waaronder duizenden Nederlanders, om het leven. U bezoekt de Erebegraafplaats, het Thailand-Burma Railway Center Museum, de beruchte Brug over de River Kwai en u maakt een onvergetelijke treinrit over de spoorlijn. Na de lunch rijdt u naar Ayutthaya waar u overnacht in het Krungsri River Hotel.

Dag 4

Ayutthaya – Sukhothai (ca. 310 km)

Ooit was Ayutthaya een van de machtigste steden van Azie en beschikte over vele rijkdommen. Het is hier waar onze eigen VOC in 1604 voor het eerst aanlegde om handelscontacten te sluiten met het koninkrijk. Na het ontbijt bezoekt u de belangrijkste ruïnecomplexen van het wereldberoemde Historical Park, met o.a. de imposante Wat Chai Wattanaram, die met zijn prestitieuze ligging aan de rivier tot een van de mooiste tempels van Z.O. Azie mag worden gerekend. Tevens bezoekt u de Wat Phra Si Samphet, dat een gigantisch bronzen Boeddhabeeld herbergt en de Wat Mahathat, een van de oudste en grootste tempelcomplexen. Na de lunch rijdt u langs de vele uitgestrekte rijstvelden naar het prachtige, en rustig aan de rand van het werelderfgoed Sukhothai gelegen, Le Charme Sukhothai Resort, waar u 2 nachten in een deluxe bungalow zult verblijven.

Dag 5

Sukhothai

In het Sukhothai Historical Park maakt u per fiets een relaxte en prachtige tocht langs de vele ruïnes en monumenten met daarnaast immense Boeddhabeelden en serene lotusvijvers van deze oude koningsstad die van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. De middag is ter vrije besteding.

Dag 6

Sukhothai – Lopburi – Khao Yai National Park (ca. 380 km)

Opnieuw een dag met fascinerende bezienswaardigheden. In Phitsanulok ziet u, volgens kenners, een van de mooiste en meest vereerde Boeddhabeelden van Thailand. In Lopburi bezichtigt u de Prang Sam Yod Khmer tempel welke de drie-eenheid in het Hindoeïsme symboliseert. Na de lunch bezoekt u in Phra Phutthabat de rijkversierde mondop met de heilige voetafdruk van Boeddha. U verblijft 1 nacht in het aan de rand van het nationale park gelegen The Greenery Resort.

Dag 7

Khao Yai National Park – Bangkok (ca. 160km)

Na een vroeg ontbijt volgt u de hoofdroute door het park met o.a. stops bij uitzichtpunten en het parkhoofdkwartier. U ziet o.a. exotische vogels en apen die soms nieuwsgierig langs de weg op voorbijkomers zitten te wachten! U maakt een avontuurlijke wandeling door de jungle naar o.a. de Heo Suwat en Heo Narok watervallen en u luncht in het park. In de middag rijdt u terug naar Bangkok waar u naar de luchthaven, het station of het hotel van uw keuze wordt gebracht en deze rondreis ten einde is.