BELEEF THAILAND

  • Reisduur: 10 days

Het programma van dag 1 t/m 9 van deze reis is identiek aan het programma van de Glimlach van Thailand groepsrondreis. Echter heeft u bij de Beleef Thailand reis de mogelijkheid om op 12 terug te vliegen naar Amsterdam, of uw reis te verlengen met een verblijf in een door u bepaalde strandbestemming.

Deze reis wordt begeleid door Nederlandssprekende Thaise gids.

Dag 1

Bangkok – Klongtour (ca. 30 km)

Na aankomst wordt u verwelkomd door uw reisleiding en volgt de transfer naar uw centraal en op loopafstand van de bekende Patpond avondmarkt gelegen Narai Hotel. ’s Middags maakt u een verfrissende tocht over de brede Chao Phraya rivier, de ‘River of Kings’. en door de smalle ‘klongs’ van de stad. Zo krijgt u een mooie indruk over wat zich zoal op en langs het water afspeelt in dit voorheen “Venetië van het Oosten”.U passeert o.a. de majestueus aan de rivieroever gelegen Wat Arun, het Grand Palace en het Royal Barge Museum met de gouden staatsieschepen. U ziet zowel oude traditionele woningen als de meest futuristische wolkenkrabbers. ’s Avonds is er een welkomstdiner. U verblijft 3 nachten in de fascinerende wereldstad.

Dag 2

Bangkok – stadstour (ca. 25 km)

In de oude binnenstad maakt u een wandeling over de grootste bloemenmarkt van Bangkok. Aansluitend bezoekt u het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. De pracht en praal van het enorme complex zijn oogverblindend. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3

Bangkok

Dag ter vrije besteding. Ter plaatse kunt u een bijzondere excursie reserveren, zoals een bezoek aan de Drijvende Markt en de River Kwai. Wilt u de stad op een bijzondere manier verkennen dan is een fietstocht door een niet-toeristisch deel van Bangkok een uitstekende optie.

Dag 4

Bangkok – Ayutthaya – Phitsanulok (ca. 385 km)

U rijdt naar het glorierijke verleden van Ayutthaya.U bezoekt het wereldberoemde Historical Park met de imposante ruïnes van de Wat Chai Wattanaram die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier tot een van de mooiste tempels van Z.O. Azie mag worden gerekend. Aansluitend reist u door de centrale vlakte met de vele rijstvelden naar Phitsanulok, met een stop bij het Wat Kai apenbos. U overnacht in een centraal gelegen hotel.

Dag 5

Phitsanulok – Sukhothai – Chiang Mai (ca. 350 km)

In het Werelderfgoed Sukhothai Historical Park verkent u per fiets de vele ruïnes, monumenten, Boeddhabeelden en serene lotusvijvers. ’s Middags bezoekt u de Mae Ta junglemarkt, waar o.a. gegrilde insecten en kevers als etenswaar worden aangeboden, voor de locale bevolking een lekkernij. Zeker het proberen waard! U verblijft 4 nachten in een centraal en op loopafstand van de sfeervolle avondmarkt gelegen hotel.

Dag 6

Chiang Mai (ca. 80 km)

U wordt uitgenodigd om ’s morgens vroeg eten aan de monniken te gaan offeren. Na het ontbijt bezoekt u de zeer vereerde ‘jungletempel’ Doi Suthep, gelegen op 1.054m hoogte in het gelijknamige nationale park. . ’s Middags maakt u een ontspannende cruise op de Ping rivier, beginnend in het hart van Chiang Mai. Geïnteresseerden wordt vervolgens de mogelijkheid geboden om kennis te maken met de befaamde handvaardigheidsindustrie van Borsang. ‘s Avonds maakt u een enerverende rit per traditionele songtaew (2-banken taxi) naar een mooi resort aan de Ping rivier voor een sfeervol “moekratha” (Thais BBQ) diner.

Dag 7

Dag 8: Chiang Mai (ca. 120 km)

In het prachtig door beboste bergen omgeven dal van de Mae Taeng rivier maakt u kennis met hoe eeuwenlang de rijstvelden werden geploegd en geëgd met behulp van waterbuffels. Aansluitend brengt u een bezoek aan een nabijgelegen diervriendelijk olifantenpark waar u optioneel een rustige bamboeraft op de rivier en een rit in een traditionele ossenkar kunt maken. Vervolgens bezoekt u een mooie orchideeënkwekerij waar tevens de lunch wordt genuttigd en, m.u.v. de schoolvakanties, een dorpsschool.

Dag 8

Chiang Mai

Dag ter vrije besteding. We hebben voor u bijzondere, ter plaatse te reserveren excursies geselecteerd, zoals een fietstocht door de landelijke omgeving van Chiang Mai, een bezoek aan de hoogste berg van het land, een dagtrip naar de Gouden Driehoek, een tour naar de Mae Sa Valley tuinen en bergstammen, een jungleflight-avontuur in het regenwoud en een cursus Thais koken.

Dag 9

Chiang Mai – Nachttrein Bangkok (ca 700 km)

In de namiddag volgt de transfer naar het station voor de slaaptrein naar Bangkok. Tijdens deze bijzondere reis slaapt u in een couchette in een 2e klasse rijtuig met airconditioning.

Dag 10

Bangkok

Aankomst in de vroege ochtend in Bangkok en transfer naar het Narai Hotel voor een lekker ontbijt. De rest van de dag kunt u uw programma zelf bepalen. Ter plaatse kunt u tevens een dagkamer tot 18.00 uur extra reserveren en/of een transfer naar de luchthaven of uw reis vervolgen naar uw volgende tropische bestemming.