Avontuurlijke Trektocht naar de bergstammen op privé basis

De bergstammen in Noord-Thailand
Voor een volledig beeld van Thailand is een bezoek aan de bergstammen van Noord-Thailand een absolute must. De meeste van deze stammen zoals de Akha, Karen, Lisu, Lahu, Yao en Meo kwamen de afgelopen honderd jaar vanuit Tibet en China via Birma en Laos naar Thailand en vestigden zich traditioneel op bepaalde hoogtes. De meeste stamleden geloven nog sterk in geesten. Elke stam heeft zijn eigen taal en eigen zeden en gewoonten.

HOOGTEPUNTEN:

Lokale markt van Mae Malai
Waterval
Meerdere Jungle trekkings
Shan bergstam
Lisu bergstam
Lahu bergstam
Karen bergstam
Kennismaking Thaise olifant
Raftingkamp
Bamboevlottocht
Op de avond voorafgaand aan uw 1e trekkingdag is er om 18.00 uur een korte informatiebijeenkomst met uw trekkinggids.

Advies!
✪ Voor het maken van de Avontuurlijke trektocht is het belangrijk dat u over een goede gezondheid en een goed uithoudingsvermogen beschikt.
✪ Soms zijn kleine wijzigingen in een jungleprogramma noodzakelijk als gevolg van weers- of andere lokale omstandigheden. De aangegeven tijdsduren van de wandelingen kunnen ook afwijken als gevolg van weersomstandigheden.
✪ U verblijft bij de bergvolkeren in een zeer eenvoudige accommodatie met gedeelde faciliteiten

Wij raden u aan om voor de trekking het volgende mee te nemen:
een lange en een korte broek, shirts met lange en korte mouwen, lichte poncho, goede wandelschoenen met profiel of bergschoenen, lakenzak, muskieten-/insectenspray, toiletpapier, contant zakgeld (2000 – 3000 Baht), een zaklantaarn en een handdoek.

Dag 1

Chiang Mai – Karen dorp

Vertrek vanaf uw hotel per pick-up truck. Onderweg stop bij de lokale markt van Mae Malai. Vervolgens naar de waterval voor een frisse duik en de lunch. Per pick-up truck verder naar een Shan dorp. Hier maakt u een wandeling van ongeveer 2 uur door de jungle naar een Karen dorp. Diner en overnachting in het Karen dorp.

Dag 2

Karen dorp – Raftingkamp

Na het ontbijt maakt u een wandeling van ca. 3 uur door de jungle. Relax in het olifantenkamp. Na de lunch maakt u vervolgens een 2 uur durende safari per olifant naar het raftingkamp. Hier kunt u in de rivier gaan zwemmen of wat vissen. Diner en overnachting in dit raftingkamp.

Dag 3

Raftingkamp – Chiang Mai

U maakt een enerverende bamboevlottocht over de Mae Tang rivier met onderweg een stop bij een Lahu dorp. U gaat verder per raft naar een Shan dorp. Van hier rijdt u per pick-up truck terug naar Chiang Mai. Ook vandaag is de lunch inbegrepen.