REISINFORMATIE

Reisdocumenten (paspoort en visum)
Om naar Thailand te reizen heeft u een paspoort nodig dat bij terugkomst in Nederland nog minstens 6 maanden geldig is. Indien u de Nederlandse nationaliteit draagt, heeft u voor Thailand, bij een verblijf van maximaal 30 dagen, geen visum nodig. Indien u een andere nationaliteit draagt of langer dan 30 dagen in Thailand verblijft dan dient u voor uw vertrek contact op te nemen met de Ambassade van Thailand in Den Haag of het Consulaat van Thailand in Amsterdam. Overschrijding van uw toegestane verblijfsduur is strafbaar.

Sinds december 2008 gelden de volgende regels indien u via een buurland
Thailand binnenkomt:
Heeft u een reis geboekt waar u tijdens de reis via een buurland Thailand binnenkomt, dan krijgt u via de Immigratiedienst een visum voor een verblijf van maximaal 15 dagen. Dit visum is kosteloos. Dit visum kunt u maximaal met 7 dagen verlengen door bij de Immigratiedienst te Bangkok (of bij één van de andere bijkantoren, verspreid over Thailand) een verlenging te kopen. Adres: Immigration Bureau Head office 507 Soi Suan Plu Sathorn Thai Road Tel. 02-287-3101-10 (change to new address of chaengwattana office) (Deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen en kan in de loop van het seizoen wijzigen. Raadpleeg www.visumdienst.nl voor de meeste recente informatie met betrekking tot uw visum.)

Ambassade van Thailand
Laan van Copes van Cattenburch 123
2585 EZ Den Haag
Tel: 070 -345 9703
Open: maandag t/m vrijdag van 09.30-12.00 uur en van 14.00-17.30 uur

Consulaat van Thailand
De Lairessestraat 143
1075 HJ Amsterdam
Tel: 020 – 465 1532
Fax: 020 – 462 1543
Open: maandag t/m vrijdag van 10.00 – 13.00 uur
Website: www.thaiconsulate-amsterdam.org

Wij wijzen u op het feit dat u ten allen tijden zelf verantwoordelijk bent voor het in bezit en bij u hebben van de vereiste geldige documenten. Indien uw reisdocumenten niet in orde zijn, waardoor uw reis niet of deels kan plaatsvinden, kunt u hiervoor geen aanspraak maken op Rowaco Asia Travel.

bord-postcard

GEZONDHEID

Vaccinaties
Wij mogen geen officiele adviezen geven omtrent vaccinaties. Wel adviseren wij u om ruim voor vertrek naar Thailand contact op te nemen met uw huisarts of met de plaatselijke GGD voor de laatste informatie omtrent vaccinaties. Vaccinaties zijn voor Thailand niet verplicht. In het algemeen worden voor Thailand inenting tegen tyfus DTP en hepatitis A (geelzucht) geadviseerd. Hoewel de door toeristen bezochte gebieden in het algemeen malariavrij zijn, zijn er altijd risicogebieden. Het meenemen van muggenolie en muggenwierook kan daarom geen kwaad.

Geneesmiddelen
Als u regelmatig geneesmiddelen moet slikken raden wij u aan deze in voldoende mate mee te nemen. Het is namelijk mogelijk dat uw medicijnen in Thailand niet verkrijgbaar zijn. Neem ook een kopie van het recept mee en eventueel een in het Engels geschreven doktersadvies.

 

bord-postcard

TELECOMMUNICATIE

U kunt gemakkelijk van Thailand naar Nederland bellen (toegangsnummer: 001 31). De GSM kunt u in vrijwel geheel Thailand gebruiken en u kunt ook collect call bellen (u draait 100). Internetmogelijkheden zijn overal aanwezig.

bord-postcard

VOLTAGE

In het algemeen is de netspanning 220-230 Volt. Wij raden u aan een universele adapter mee te nemen, aangezien stopcontacten nogal eens kunnen verschillen.

bord-postcard

WATERDRUK

In het algemeen is de waterdruk in Thailand, ook in duurdere hotels, niet constant. Houdt u hier met het douchen rekening mee aangezien soms de koude of warme waterstraal ineens veel minder of meer kracht kan krijgen met als gevolg dat u onverwachts of kouder of juist veel warmer water over u heen kunt krijgen. Zeker als uw ‘naaste buren’ de kraan aan- of uitzetten komt dit drukverschil veelvuldig voor.

bord-postcard

GELD EN CREDITCARDS

De munteenheid in Thailand is de ‘Baht’. 1 Baht (100 Satang) is ongeveer € 0,020 (augustus 2009). Euro’s of Euro Traveller Cheques kunt u omwisselen bij ‘Money Exchange’ kantoren, bij banken in de toeristische centra en in de grotere hotels. U dient altijd uw paspoort bij u te hebben als u geld omwisselt. Daarnaast vindt u overal ATM-pinautomaten waar u met uw pinpas of giromaatpas geld kunt opnemen. Uw pas moet dan wel voorzien zijn van het Cirrus- of Maestrologo. In de grotere winkels en de meeste hotels worden creditcards geaccepteerd.

bord-postcard

FOOIEN

De ervaring heeft geleerd dat de bezoeker in Thailand vaak niet goed raad weet wanneer wel en wanneer niet een fooi te geven. Daarnaast vraagt men zich af of het misschien te weinig of juist te veel is (de genoemde bedragen zijn gebaseerd op een normale richtlijn).
Restaurants; meestal wordt 10% ‘service charge’ (bedieningsgeld) in rekening gebracht. Een fooi wordt echter altijd op prijs gesteld en is het zeker de gewoonte om kleingeld te laten liggen.
Bellboys (portiers): zowel bij aankomst als vertrek een bedrag van minimaal 20 Baht per koffer.
Kamermeisjes: minimaal 15 Baht per persoon per nacht.
Chauffeurs: bij tours een bedrag van 50-100 Baht per dag/per persoon, bij alleen een transfer 20-50 Baht per persoon.
Gidsen: bij transfers 20-50 Baht per persoon, bij tours 50-100 Baht per dag/per persoon.
Uiteraard staat het een ieder vrij om in voorkomende gevallen nog een extra blijk van waardering te geven.

bord-postcard

TIJDSVERSCHIL

Het is in Thailand 6 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het verschil 5 uur.

bord-postcard

KLEDING

Tijdens het reizen in Thailand is kleding gemaakt van natuurlijke lichte, luchtige stoffen, zoals katoen het meest ideaal en raden wij u aan gemakkelijke, maar stevige schoenen mee te nemen. In Thailand kunt u overigens voordelig kleding op maat laten maken.

bord-postcard

VEILIGHEID

Thailand is een redelijk veilig land en door enkele veiligheidsmaatregelen in acht te nemen kunt u gevaarlijke situaties voorkomen. Negeer klantenlokkers, niet officiële taxi’s (sta er op dat u volgens de taxi-meter betaalt) en nepgidsen, vermijd onrustige grensgebieden, leg uw waardepapieren altijd in een kluis van uw hotel, zorg dat u altijd wat kleingeld bij de hand heeft en niet overnacht of eet in onhygienische etablissementen. Voor het geval er toch iets misgaat kunt u contact opnemen met de “tourist police” Let u goed op bij het oversteken van de straat; het verkeer in Thailand rijdt links!

bord-postcard

OPENBAAR VERVOER

Thailand beschikt over een uitstekend wegennet en een efficiënt bus-, spoor-, en vliegnetwerk. De dienstregeling van veerboten naar de eilanden kan afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

bord-postcard

FEESTDAGEN

Naast internationaal erkende feestdagen kent Thailand nog veel ‘eigen’ feestdagen. De Thai houden van feestvieren en het hele jaar door worden er belangrijke gebeurtenissen gevierd, waar ook u altijd welkom bent. Belangrijke feesten zijn o.a.: Songkran (Thai Nieuwjaar of het Waterfestival, 13 t/m 15 april), Loi Kratong (Festival van het Licht, volle maannacht in november), Moederdag (12 augustus, de geboortedag van koningin Sirikit) en Vaderdag (5 december, de geboortedag van koning Bhumipol). Daarnaast zijn er feestdagen die verband houden met belangrijke gebeurtenissen die hun oorsprong vinden in het Boeddhisme zoals Visakha Puja (herdenking geboorte, verlichting en de dood van de Boeddha).

bord-postcard