STADSPAKKET BANGKOK

Bangkok is in ieder opzicht de hoofdstad van Thailand en één van de opwindendste steden van het Verre Oosten. Het heeft de bezoeker ongelooflijk veel te bieden: een moderne skyline die wordt gedomineerd door futuristische wolkenkrabbers met daartussen, boven elkaar gelegen verkeersaders en een hypermoderne boven- en ondergrondse metro, gigantische winkelparadijzen en kleurrijke markten. Een druk maar gezellig straatleven met een groot aantal restaurants en traditionele eetstalletjes, interessante musea, groots opgezette stadsparken en een exotisch uitgaansleven. Daarnaast is Bangkok nog steeds een stad van schitterende tempels en paleizen, van monniken in saffraankleurige gewaden en van sevijfrene Boeddhabeelden. Klassieke bezienswaardigheden als de Grand Palace en de Emerald Boeddha schitteren als voorheen en de smalle klongs laten een stukje van het traditionele leven op en aan het water zien. Bangkok leeft en is een ideaal startpunt voor zowel een individuele als een groepsreis.

Bangkok in een of twee dagen zien en ontdekken is natuurlijk onmogelijk, maar die korte tijd biedt u onmisbaar wel de gelegenheid om letterlijk en figuurlijk de mystieke oosterse sfeer te ruiken en te proeven. Gebaseerd op drie van onze hotels in Bangkok bieden wij u een stadspakket aan. Verlenging van uw verblijf is uiteraard mogelijk.

Aanbevolen bezienswaardigheden en excursies:
– Koninklijk Paleis en de Emerald Boeddha
– Wat Po met de rustende Boeddha
– Klongtour met de Wat Arun en/of Chinatown
– Damnoen Saduak Drijvende Markt & Rose Garden
– Bus/bootreis naar Ayutthaya

STADSPAKKET CHIANG MAI

Door de Thai wordt Chiang Mai liefkozend ‘Roos van het Noorden’ genoemd. Het was ooit het middelpunt van het Lanna-koninkrijk en het eerste koninkrijk dat zich afscheidde van de Khmer-koninkrijken. De Lanna-cultuur verschilt veel van de cultuur van de rest van Thailand.

In Chiang Mai koestert de bevolking haar afkomst. De zichtbare verschillen met de rest van Thailand komen tot uiting in o.a. de bouw van de huizen, kleding, eten en zang en dans. Veel toeristen uit binnen- en buitenland waarderen het noorden van Thailand om de ontspannen sfeer en de gemoedelijke bevolking.

Met haar gedeeltelijk bewaard gebleven stadswallen en haar vele oranjegroen gekleurde tempels, de kleurrijke bergstammen en de Nightbazaar waar u ongelooflijk goedkoop kleding, kunstnijverheid en souvenirs kunt kopen, is Chiang Mai een absoluut hoogtepunt voor veel toeristen. Mede vanwege het aangename klimaat is de stad ook voor de Thai zelf één van de belangrijkste vakantie bestemmingen

De stad ligt in een brede vlakte van de Ping rivier temidden van een prachtig berglandschap. De bekende bergtempel Wat Phra Doi Suthep domineert het stadsbeeld. De grootste aantrekkingskracht van Chiang Mai en Noord-Thailand is de vriendelijke manier waarop de bevolking hier de bezoekers benadert. Menig toerist die eenmaal de charme van deze stad heeft ontdekt, besluit om zijn bezoek met nog een paar dagen te verlengen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat ook u een bezoek aan deze stad, die de bijnaam ‘Roos van het Noorden’ heeft gekregen, als een hoogtepunt van uw Thailand reis zult ervaren.

Hoewel Chiang Mai uitnodigt tot een langer verblijf dan twee nachten, bieden wij u om de eerste dagen van uw verblijf in Chiang Mai op weg te helpen, een stadspakket aan, gebaseerd op drie van onze hotels. Verlenging van uw verblijf is uiteraard mogelijk.

Aanbevolen bezienswaardigheden en excursies:
– Bergtempel Doi Suthep
– Doi Inthanon National Park
– Tour door de ommuurde binnenstad met de tempels wat Phra Singh en Wat Chedi Luang
– Mae Sa Valley tour rondom Chiang Mai
– Fietstochten door de prachtige omgeving                                                                                                            

– Olifanten verzorgingscentrum

AUTORONDREIZEN

Buro Thailand biedt u twee mogelijkheden om per auto kennis te maken met Thailand.

1. Prive-rondreizen met chauffeur en Engelssprekende gids

Buro Thailand hiedt u 15 prive rondreizen aan waarmee u langs uitgekiende routes kennis kunt maken met de grote verscheidenheid aan landschappen, bevolkingsgroepen, tempels, middelen van bestaan en nationale parken die Thailand rijk is.

Wij bieden u 6 kortere Prive Discovery Arrangementen die bij uw hotel in Bangkok of Chiang Mai aanvangen en varieren van 7 tot 10 dagen – ook heel goed te gebruiken als bouwstenen in een reis op maat -, en 9 Prive Rondreizen van 12 tot 19 dagen die in Amsterdam, Brussel of elders aanvangen en eindigen. Bij deze laatste reizen verzorgt u echter zelf uw vliegreis zodat u gebruik kunt maken van de meest recente en actuele aanbiedingen die op de markt zijn.

Bij deze reizen heeft u uw eigen chauffeur en een Engelssprekende Thaise gids (tegen een geringe meerprijs kan een Nederlandssprekende lokale gids aangevraagd worden).. Bij een aantal reizen wordt een deel per openbaar vervoer of in internationaal gezelschap uitgevoerd. In deze reizen genoemde excursies, inclusief de entreegelden, en de hotelovernachtingen zijn inbegrepen. De rondreizen worden uitgevoerd in een airconditioned auto of minivan. Uw gids neemt dagelijks het programma van de betreffende dag met u door.

Op dagen ter vrije besteding heeft u niet zonder meer de beschikking over de auto of minivan, chauffeur en gids.

2. Autohuur met chauffeur

Buro Thailand biedt u uiteraard ook het summum van vrijheid en gemak.
Vanaf Bangkok en Chiang Mai bieden wij u de mogelijkheid tot het huren van een auto + een (in het algemeen zeer beperkt) Engelssprekende chauffeur.
Hiervoor geldt een minimale huurperiode van 4 dagen waarbij het einde van deze huurperiode ook weer in Bangkok of Chiang Mai moet vallen.

Ook bestaat de mogelijkheid om een goed Engelssprekende gids en in sommige gevallen een Nederlandssprekende gids te huren.

EXPLORERS (DAGEXCURSIES)

Met succes biedt Buro Thailand al een aantal jaren voor zowel Bangkok als Chiang Mai een aantal halve of hele dag excursie aan.

De vele boeiende bezienswaardigheden in deze steden zijn door Buro Thailand gerangschikt en bijeengebracht in een aantal uiterst gevarieerde dagarrangementen die dagelijks en op individuele basis met een auto of minivan worden uitgevoerd.

Explorers Bankok

Bangkok kent werkelijk ongewoon veel bezienswaardigheden waarbij superlatieven tekort schieten. Wij hebben de verschillende attracties gerangschikt en bijeengebracht in een aantal uiterst gevarieerde thematische halve dag- en dagarrangementen. Deze worden dagelijks uitgevoerd per minivan en kunnen gemakkelijk tot een meerdaags arrangement worden samengevoegd.

Alle Explorers zijn op individuele basis m.u.v. Explorer 3. Deze wordt uitgevoerd in groepsverband.

 

Explorers Chiang Mai

Chiang Mai en haar directe omgeving kent vele boeiende bezienswaardigheden.
Wij hebben de verschillende attrakties gerangschikt en bijeengebracht in een aantal uiterst gevarieerde thematische dagarrangementen. Deze worden dagelijks uitgevoerd per (mini)van en kunnen gemakkelijk tot een meerdaags arrangement worden samengevoegd.

MINITRIPS

Zowel vanuit Bangkok als vanuit Chiang Mai biedt Buro Thailand een aantal gevarieerde korte meerdaagse excursies aan.

Vanuit Bangkok maakt u deze minitrips onder andere naar de bekende River Kwai waar wij u de keus geven uit verblijf in een hotel, in een luxueuze tent, op een jungle raft of een floathouse, en naar het mooie Khao Yai Nationaal Park of de oude hoofdstad Ayutthaya en de prachige botanische tuinen van de Samphran Riverside (voormalige Rose Garden).

Vanuit Chiang Mai kunt u minitrips boeken naar onder andere Mae Hong Son met de bekende “Longnecks’ (Giraffe vrouwen) en naar Chiang Rai en de Gouden Driehoek welke voorheen berucht was vanwege de opiumcultuur.

Onze minitrips worden dagelijks met een auto of minivan uitgevoerd.

Minitrips Bangkok

De naaste omgeving van Bangkok biedt een grote verscheidenheid aan interessante bezienswaardigheden. Nationale parken met een prachtige flora en fauna, historische bezienswaardigheden, kleurrijke markten en groots opgezette levendige vermaakcentra nodigen uit tot het maken van meerdaagse tours.

 

Minitrips Chiang Mai

De naaste omgeving van Chiang Mai biedt een grote verscheidenheid aan interessante bezienswaardigheden. Uitgestrekte natuurparken, kleurrijke bergvolkeren, eeuwenoude tempelcomplexen en lokale ambachten nodigen uit tot het maken van meerdaagse tours.

FIETSTOURS

Fietsen in Thailand is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Inmiddels zijn velen er al aan gewend maar een aantal jaren terug werd er met ongeloof gereageerd als er over fietsen in Bangkok, een stad met bijna 5 miljoen auto’s, werd gesproken. Buro Thailand biedt u in Bangkok vijf prachtige fietstochten aan die in kleine groepjes uitgevoerd worden. Niet minder interessant – en waarbij u zeker met veel minder luchtverontreining te maken heeft – is het om een fietstour te maken door de groene omgeving van Chiang Mai waarbij u het Thaise plattelandsleven verkent en authentieke dorpjes passeert waar nieuwsgierige kinderen en hun ouders u lachend tegemoet zwaaien. In Chiang Mai bieden wij 2 mooie fietstochten. Onze fietstours worden in groepsverband vanaf 2 personen uitgevoerd onder begeleiding van Engelssrekende lokale gidsen.

Fietstours Bangkok

Fietsen in een stad met 5 miljoen auto’s? Het is mogelijk! Op een oer-Hollandse manier verkent u de vele kleurrijke gezichten van de metropool en maakt u op een sportieve wijze kennis met ‘het echte Bangkok’. Wij bieden u 5 prachtige fietstochten van een halve dag of hele dag aan door met name Chinatown, Thonburi en Bang Kra Jao, het natuurgebied van Bangkok, met welig regenwoud, dorpen, tempels en rivieren met op de achtergrond de Bangkok skyline. U wordt bij elke fietstour opgehaald bij uw central gelegen hotel in Bangkok en na afloop van de tocht ook weer teruggebracht.

 

Fietstours Chiang Mai

Wij hebben voor u twee prachtige fietstochten samengesteld welke zowel individueel als in kleine groepjes worden uitgevoerd. Er wordt gefietst op aangepaste mountain bikes met 24 versnellingen. De tours zijn van de categorie soft adventure en geschikt voor mensen met een normale conditie. Een fietshelm wordt gratis verstrekt. Fietsbroek en handschoenen dient u, indien gewenst, zelf mee te brengen. Tijdens de regentijd is een windjack of lichte poncho aan te raden. Uw fietstour vertrekt en eindigt bij uw hotel in Chiang Mai of u wordt opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai en na afloop van de tocht ook weer teruggebracht. Indien uw hotel niet op de route ligt is een toeslag verschuldigd (op aanvraag).

RIVIERCRUISES

Een zeer aangename en indrukwekkende manier om de vele bezienswaardigheden van Bangkok en haar omgeving te ontdekken, is inschepen voor een cruise op de Chao Phraya rivier. Vanaf de rivier en daarmee verbonden klongs (kanalen) krijgt u een goed beeld van Bangkok en ziet u duidelijk dat het een stad is waar Oost en West, authentiek en modern samenkomen. Vooral ’s avonds is het een pracht gezicht om vanaf de rivier de vele verlichtte monumenten te aanschouwen.
Vanaf Bangkok kunt u verschillende één- en meerdaagse cruises maken naar de op ca. 80 km. stroomopwaarts gelegen voormalige hoofdstad Ayutthaya.

ACTIEF & AVONTUURLIJK

Met name Noord-Thailand met zijn bergstammen en vele olifanten parken, maar ook de jungle van Zuid Thailand is uitermate geschikt voor talrijke actieve en avontuurlijke arrangementen. Veel arrangementen kunt u ter plaatse boeken maarvoor een aantal biedt Buro Thailand de mogelijkheid deze reeds van te voren te reserveren. Ooit gedacht om kennis te maken met het leven van een mahout (instructeur en verzorger) in zijn eigen omgeving of om samen met “uw’ olifant een verkwikkend bad in de rivier te nemen? Ooit gedacht om in een boomtop bungalow te slapen of om op een bamboe raft huis te wonen? Maak kennis met onze spannende arrangementen.

Actieve en avontuurlijke arrangementen in Chiang Mai

 

Actieve en avontuurlijke arrangementen in het Khao Sok National Park

STRANDVAKANTIES

Thailand is een strandbestemming bij uitstek. Dat is niet zo verwonderlijk als u bedenkt dat

het land meer dan 3000 km tropische kustijn heeft. U vindt in Thailand een aantal van de mooiste stranden ter wereld, stranden die u als u daar eenmaal bent eigenlijk nooit meer wilt verlaten.

De stranden van Thailand van met name de eilanden Phuket en Samui, aan respectievelijk de west- en oostkust van het koninkrijk zijn inmiddels wereldberoemd. Voor veel mensen is het een droom om vlak bij het strand te ontwaken en het ruisen van de zee te horen. U kunt op de meeste stranden een ontspannende Thaise massage, manicure of pedicure krijgen en strandverkopers komen langs met koude drankjes, verse vruchten en verse vis. Het strandleven van Thailand is zo bijzonder en relaxed dat als u er eenmaal aan geproefd heeft, u het nooit meer wilt missen.

Golf van Thailand – oostkust

Ten zuidoosten van Bangkok tot aan de grens met Cambodja strekt zich langs de Golf van Thailand een ongeveer 600 kilometer lange kustlijn uit. Als topbestemmingen vindt u hier de populaire badplaatsen Pattaya en Jomtien, populaire centra voor watersport en met een bruisend uitgaansleven en de bounty-eilanden Koh Samet, Koh Chang en Koh Kood.

Deze oostkust van de Golf van Thailand is een streek vol tegenstellingen. Schilderachtige en onbedorven eilanden liggen vlak bij drukke badplaatsen en in het binnenland zijn spectaculaire nationale parken te vinden. Ondanks de komst van het toerisme hebben veel plaatsen hun charme weten te behouden. Er is een uitgebreide toeristische infrastructuur met goede verbindingen naar de belangrijkste eilanden.

Golf van Thailand – westkust

Ten zuidwesten van Bangkok tot aan de grens met Maleisie strekt zich een ongeveer 1400 kilometer lange landtong uit.

Kilometerslange afgelegen stranden overheersen grote delen van de westelijke Golfkust, die het boeddhistische midden van het land verbindt met het door de islam beinvloede diepe zuiden.

Tempels die getuigen van pre-Thaise invloeden, eenvoudige vissersdorpen, groene boomgaarden, plantages en badplaatsen met zandstranden bepalen het beeld in dit gebied.

Topbestemmingen hier zijn de ook bij de Thai geliefde badplaatsen Cha-Am en Hua Hin met hun populaire stranden met kasuarbomen.

Verder naar het zuiden kunnen zonaanbidders en duikers terecht op de Koh Tao, Koh Phangan en de Koh Samui-eilanden en het echt onbedorven landschap van het Nationaal Zeepark AngThong, allen gelegen voor de kusten van Chumphon en Suratthani.

De wateren rond Koh Tao zijn bekend om de fraaie koraalriffen, terwijl de stranden van Koh Phangan overdag een zonparadijs zijn maar in de nacht van de volle maan veranderen in een discoparadijs.

De Andamanse Zee

De meer dan 800 kilometer lange Andamanse kust kent enkele van de mooiste stranden van Zuidoost-Azie, prachtige lange zandstranden met wuivende palmen. De Andamanse kust is vermaard om zijn natuurschoon. Het binnenland is grotendeels bedekt met regenwoud en er zijn veel rubber-, koffie-, cashewnoten-, bananen- en doerianplantages, suikerpalm- en oliepalmplantages.

De noordelijke helft van deze kust en met name Phuket heeft veel te bieden – of u nu wilt duiken bij de spectaculaire riffen, per kano de imposante kalksteenrotsen en mangrove kanalen in de PhangNga-baai wilt verkennen of gewoon lekker op het strand wilt vertoeven. Ten noorden van Phuket vormen regenwouden de achtergrond voor de rustige stranden van Khao Lak en Ranong. Duikers en snorkelaars kunnen van hieruit de afgelegen archipels Similan en Surin bezoeken.

Verder landinwaarts liggen de spectaculaire kliffen en regenwouden van het Khao Sok nationale park.

 

Ten zuiden van Phuket en de Phang Nga baai vindt u het rustigere en wonderschone Krabi met zijn door spectaculaire kliffen omgeven stranden. Halverwege tussen Phuket en Krabi is het adembenemende landschap van de spectaculaire eilandengroepen Koh Phi Phi en Koh Yao met idyllische zandstranden en prachtige koraaltuinen in de azuurblauwe zee een wereld op zichzelf is.

Krabi is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. De stranden zijn werkelijk paradijselijk en vanuit Krabi varen vele longtail-boten naar de archipel van eilanden voor de kust.

GROEPSRONDREIZEN

In samenwerking met touroperator De Jong Intra Vakanties, al jaren bekend als de specialist op het gebied van groepsrondreizen naar Thailand, bieden wij in Thailand 11 uiterst uitgebalanceerde groepsrondreizen variërend van 12 tot 22 dagen aan, waarin zowel de stad Bangkok, de River Kwai, Noord-Thailand met Chiang Mai als hoogtepunt, Noord-Oost Thailand als Zuid Thailand zijn terug te vinden.

Alle reizen kunnen uitstekend gekoppeld worden met een van de vele andere door ons aangeboden arrangementen. Gezien de schat aan informatie die u tijdens de groepsrondreizen krijgt, raden wij u aan dit niet vooraf maar aansluitend aan uw rondreis te doen. Ook een strandverblijf in Pattaya/Jomtien, Hua Hin/Cha-Am, Phuket, Koh Samui of Krabi wordt vaak als verlenging geboekt.

U wordt in de meeste gevallen begeleid door ervaren en deskundige Nederlandssprekende reisleiding en een Engelssprekende Thaise gids. Een aantal reizen hebben alleen een Nederlandssprekende Thaise gids.

De accommodaties tijdens de rondreizen zijn afwisselend centraal gelegen, zeker in Bangkok en Chiang Mai, en in mooie resorts. Vele maaltijden zijn inbegrepen evenals een groot aantal excursies inclusief entreegelden. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om geheel naar eigen wens deel te nemen aan een of meerdere uit het gevarieerde aanbod optionele excursies. U reist in comfortabele airconditioned touringcars, tenzij de weg dit niet toelaat en gebruik gemaakt moet worden van minivans.

FAMILIEREIZEN

Buro Thailand helpt u graag bij het samenstellen van een familiereis in Thailand. Thailand is een land bij uitstek om met uw kinderen op vakantie te gaan. Het is makkelijk bereisbaar, de mensen zijn uiterst vriendelijk en er zijn volop leuke activiteiten te bedenken voor zowel u als uw kinderen.

Familiereis in Thailand
Buro Thailand is al meer dan 20 jaar gevestigd in het in het noorden van Thailand gelegen Chiang Mai. Ons doel is om onze gasten een fantastische vakantie in Thailand te laten beleven. Wij zijn ervan overtuigd dat een persoonlijke benadering hiervoor belangrijk is. “We don’t handle pax, we serve guests” is dan ook ons devies. Voor een familiereis in Thailand bent u bij ons dan ook zeker aan het goede adres.

Bij het organiseren van een familiereis in Thailand komt heel wat kijken. Er zijn toch nét wat meer factoren om rekening mee te houden dan wanneer u zonder kinderen reist. Bij Buro Thailand weten wij dit als geen ander. Wij geven u dan ook graag advies op het gebied van reismogelijkheden, accommodaties en leuke excursies. Bel met 06 – 25 109 751 (Nederlands en Engels) of vul het contactformulier in. Wij nemen dan per ommegaande contact met u op.

OVERWINTEREN

Wees de kou te slim af door te overwinteren in Thailand! Buro Thailand helpt u met de reis en de accommodatie. Bent u de lange winters in Nederland helemaal beu en bent u toe aan een warme onderbreking? Een kort of lang bezoek aan Thailand is dan precies wat u nodig heeft!

Overwinteren in Thailand
Buro Thailand is gevestigd in Chiang Mai, in het noorden van Thailand. Wij zijn al meer dan 30 jaar onder Nederlands management actief in de reisbranche. We organiseren complete pakketreizen, excursies, minitrips en we helpen graag Nederlanders die in Thailand willen overwinteren in Thailand. Vanwege het heerlijke klimaat, de vriendelijke mensen en het voordelige levensonderhoud is Thailand uitermate populair in de wintermaanden.

Mogelijkheden
Wilt u graag overwinteren in Thailand en wilt u een vertrouwde partner die u kan helpen met de reis en de accommodatie? Dan bent u bij Buro Thailand aan het juiste adres. Wij vertellen u graag over de vele mogelijkheden om de winter in Thailand door te brengen en adviseren u over de meest geschikte hotels en resorts. Bel dan met 06 – 25 109 751 (Nederlands en Engels) of vul het  contactformulier in.

EILANDHOPPEN

De mogelijkheden tot eilandhoppen in Thailand zijn eindeloos. Ontdek ze bij Buro Thailand! Breng een bezoek aan het populaire Koh Samui in de Golf van Siam of ontdek het exotische Koh Phi Phi aan de westkust. Welke kant u ook opgaat, met eilandhoppen in Thailand ontdekt u de ware geheimen van dit prachtige land.

Advies
Als u gaat eilandhoppen in Thailand, moet u allereerst een keuze maken of u naar de oost- of westkust wilt. Heeft u genoeg tijd, dan kunt u natuurlijk beide kanten bezoeken. Het verschil tussen de oost- en westkust is voornamelijk de kleur van de zee; de Golf van Siam is blauwer en de Andamanse zee is dieper en groener. Buro Thailand is onder Nederlands management al meer dan 20 jaar gevestigd in Chiang Mai. Met onze ervaring adviseren wij u graag over de mogelijkheden voor eilandhoppen in Thailand.

Eilanden
Op deze website vindt u meer informatie over hotels in Koh Samui en Koh Phi Phi. Ook andere eilanden, zoals Koh Phangan, Koh Lanta, Koh Tao en Koh Chang vindt u terug op deze website. Wilt u graag meer informatie ontvangen? Bel dan met 06 – 25 109 751 (Nederlands en Engels) of vul het contactformulier in.